75. Deel 2: Fotoreportage winkelen in Orchardroad Singapore.

Na heerlijk onze ijskoffie bij Mellows te hebben gedronken, gaan we op pad richting Orchardroad.

Eerst nog even een paar mooie foto’s van een gebouw wat hier weer helemaal tussen de andere gebouwen past.

Prachtige architectuur

 

Kunstwerk van Mido (horloges Zwitserland)

In Singapore werd  dit prachtige kunstwerk Rainflowers (van Mido horloges Zwitserland) tijdens een feestje door de Nederlandse   Romy Strijd geopend.

 

De Kerstversiering is overal uitbundig en heel gezellig.

 

 

 

Prachtige winkels, een lust voor het oog.

LAPRAIRIE

Marc ter Beek, jouw firma is hier goed vertegenwoordigd.

Wie zich een Rolex wenst en kan veroorloven, moet wel goed nadenken. Ga niet zo maar ergens in een bar zitten en laat jij je arm met Rolex zien, je weet maar nooit wie je buurman is. Want zoals je kortgeleden nog in Amsterdam hebt kunnen lezen, overvallers (drugsgebruikers misschien) weten, dat deze horloges heel gemakkelijk te verkopen zijn, dus snel geld, iedereen wil n.l. een Rolex, zelfs de kleine kruimeldiefjes en Kassa!!!!!. Maar  mooi zijn deze horloges wel.

Rolex etalage 

 

Sportschoenen helemaal in!

 

Mijn mooie sokken ook te koop in Singapore.

Alle mooie designs, sportschoenen, of de mooiste parfums. Alles is hier te koop, een mooie stad en onbeschrijfelijk schoon.

Wij vinden het heel fijn hier een dagje rond te lopen, ideeën op te doen van inrichting tot kleding, tot heerlijke luchtjes, maar ook allerlei mogelijkheden om je smaakpapillen te bevredigen.

Fantastisch, om het een keer te zien, of je een dikke beurs hebt of niet, laat je niet tegenhouden en geniet ervan, of je koopt of kijkt.

Een heerlijke plek om te gamen, appen etc.

Voor mannen die niet willen winkelen, is er buiten ook een schitterende plek.
74. Deel 1: Winkelen in Orchard Road met schitterende architectuur

Wij zijn niet van die shopaholics maar willen toch wel graag de mooiste straat van Singapore zien en vooral de winkels die daar zijn. Wel hebben we ons voorgenomen om ook nog andere wijken etc. te bezoeken.

Een prachtig gebiedje vanuit ons hotel, mooi is dat ze de prachtige Anglicaanse kerken en andere in  “oud” Engelse stijl gebouwen in tact hebben gelaten, waar je nog steeds met volle teugen van kunt genieten.

Wijkje t.o. ons hotel

Kempinski hotel

 

Prachtig Anglicaans kerkje

Dit schitterende deel met prachtige muurschilderingen t.o. Shoppingmall Raffles.

Prachtige muurschilderingen in een oorspronkelijk Engels wijkje

 

Prachtige doorgangetjes

 

 

Vandaag gaan we daar een dagje winkelen. Winkelen? Kijken kijken en niet kopen. De afgelopen maanden heb ik mij vaak afgevraagd, wanneer we bij al die tentjes langs liepen en achterna geroepen werden om wat te kopen, A. wat moet ik met al die troep en B. Waar zou ik het moeten laten, onze rugzak is tot de nok toe vol.

De duurste winkelstraat van Singapore

Vandaag geen lange verhalen over winkelen in Orchard Road, maar hopelijk wel weer een leuke fotoreportage.

Vanuit ons hotel steken we recht over naar Raffles City, een prachtige shoppingmall, waar we een leuk restaurantje hebben gevonden om te ontbijten. In ons hotel kost een ontbijt voor twee personen bijna € 60,= en dat vinden we wel wat teveel van het goede. Niet dat het hier goedkoop is, maar €  24,= voor twee personen vinden we redelijk. Het restaurantje heeft heerlijke Franse producten, dus vandaag gaan we voor een lekker gebakken eitje i.p.v. de Aziatische keuken.

 

Een heerlijk ontbijtje

We lopen via verschillende “straten” in de shoppingmall, richting metrostation maar stoppen nog even in South Beach, met zijn prachtige gebouwen.

Prachtig gewelfde plafonds

Prachtige hal en kunst in het Mariott hotel

Vanaf hier nemen we de trein/metro en gaan twee haltes verder om in Orchard Road uit te komen.

Een schitterende schone trein

Onderweg wel even een koffiepauze inlassen, niet goedkoop maar dan heb je ook wat, is het je smaak niet dan wel aan calorieën  een heerlijke Mellower ijskoffie. S$ 27,60 = € 17,66  het was verrukkelijk.

Alles is hier dichtbij, groter en mooier dan ik ooit gezien heb en ben geweest in het verleden terwijl ik toch echt heel veel steden wereldwijd heb bezocht.

Voor mij is het niet echt te bevatten, dat je op deze paar duizend vierkante meters, alle grote designers, merken etc. in een viervoud en soms wel in achtvoud hebt.

Zullen we zeggen tot morgen in Deel 2? See you in Orchard Road!
73. Foto-impressie Marina Bay en Botanic Garden in Singapore

Het is fantastisch, in Singapore stad kun je overal komen zonder aan het verkeer buiten deel te nemen, alleen met de metro/trein, kom je overal waar je wilt zijn. Overal zijn tunnels en mogelijkheden met het openbaar vervoer te komen en een heerlijkheid, alles is schoon.

Alle tunnels zijn prachtig en met vele kunstwerken behangen. De treinen en metro’s, zijn s’avonds nog net zo schoon als s’morgens. Wat een verschil met de treinen in Nederland, waar s’morgens de vuilnisbakken nog net zo vies en vol zijn als de avond ervoor. In de metro en de treinen in Singapore, zijn nergens vuilnisbakken te vinden, iedereen zorgt ervoor dat hij/zij z’n eigen afval meeneemt, nergens een papiertje te vinden. Het openbaar vervoer is goedkoop, dus een heel prettige bijkomstigheid.

 

Overal kunst

Ingang metrostation

In- en uitgang metro

Schone treinen

Op weg naar de Botanic Garden en Marine Bay Hotel. Wat is het geweldig, dit mee te kunnen maken en met eigen ogen te zien. Zo ontzettend mooi aangelegd, veel natuurschoon, maar ook de fraaie architectuur en de schitterende kunstwerken.

Schitterende vegetatie

Entree Botanische tuin

  

 

Moderne architectuur

 

De hal van Hotel Marine Bay ziet er geweldig uit en overal schitterende kerstversieringen.

Op het terras van de bovenste etage van het Marina Bay Hotel, waar een schitterend zwembad is over alle drie de poten van het hotel op de 57ste etage is ook een heerlijke lounge, waar je iets kunt eten en drinken en chillen natuurlijk.

edf

De entree wordt weer van je rekening afgetrokken, wat je aan drankjes of eten hebt geconsumeerd.

Hier geen Wiskey besteld Wilma Andres!!😘😘

Het was een heerlijke dag en ik hoop dat jullie heerlijk hebben kunnen meegenieten van alle foto’s en een beetje deze dag met ons hebben kunnen beleven.

 
72. Whisky proeverij in Singapore of Enschede?

Nadat we in de avond in de omgeving van het hotel wat hadden rondgelopen, we moesten natuurlijk nog een hapje eten, zagen we t.o. ons hotel, een heel leuk klein centrum, waar alleen barretjes en restaurantjes waren.

In dit gebied zie je wel, dat vroeger altijd om het centrum om de kerk gebouwd werd, voor cafe’s en eetgelegenheden, zo ook hier.

Een schitterend Anglicaans kerkje

Een prachtig kleurenspel op de achterkant van de kerk

We hadden heerlijk even gezwommen en een douche genomen , want zweten doe je ook in Singapore, is het niet van de hitte, dan wel van de prijzen.

We zagen in dit centrum een prachtige wiskeybar en Gerard zij, Trudy, even een foto maken voor Henny Berendsen, van Slijterij Berendsen aan de Deurningerstraat in Enschede en onze “oud” buurman,  dan kunnen we die opsturen. Nieuwsgierig als ik ben, kon ik het niet laten om even naar binnen te wippen en vroeg of ik binnen een foto mocht maken. Natuurlijk mocht dat, maar voor we het wisten hadden we al een plaats aan de bar en de mannen achter de bar hadden laten blijken dat ze goede verkopers waren.

Aangezien ik zo af en toe wel eens een wiskeytje drink, zei Gerard, kom Trudy, dit is de kans om een echte Schotse wiskey te proeven in een echte wiskeybar.

Prachtige etalage whiskey’s

 

We zagen op de flessen wel een prijs staan, maar dachten even in onze naïviteit, dat het voor een  fles was, maar dat kan in zo’n bar natuurlijk niet, het was voor 35 cc per glas.

De prijs voor 35cc stond op de fles

Oke je hebt A gezegd, dus moet je ook B zeggen.

De man achter de bar praatte net zolang, dat Gerard ook een glaasje nam, alhoewel hij totaal geen wiskeydrinker is.

Henny, ( onze “oud”  buurman)  ik weet zeker, dat je zult lachen, maar ik denk, dat jij met zoveel verschillende mooie whiskey’s andere prijzen gewend bent, maar wij als niet echte kenners, kijken er wel van op.

Misschien weer wat leuke tips voor de volgende proeverij met Berendsen Slijterij.

Een leuk recept

Naast ons zat een piloot van American Airlines, die waarschijnlijk goede sier wilde maken met een van zijn stewardessen. De crew  van American Airlines, zaten in hetzelfde hotel dan waar wij zaten, dus lekker dichtbij. De piloot deed er nogal protserig over, dat hij zo’n grote wiskeykenner was en dronk misschien wiskey, die wel drie keer zo duur was dan die van ons. Zij hadden elk drie whiskey’s gedronken en een rijtje van vier geproefd. Ik vroeg hem wanneer hij moest vliegen, maar hij stelde mij gerust, dat hij nog twee nachten in Singapore verbleef, ze mogen n.l. 24 uur voor vertrek geen alcohol drinken en 8 uur niet roken vertelde hij. De stewardess, vertrok de volgende avond al, dus die heeft waarschijnlijk een zware terugreis naar Amerika gehad.

Wij zagen hem van kleur verschieten, toen hij de rekening kreeg, niet van de drank, maar ik denk van de totale rekening.

Gerard en ik hadden elk 1 wiskey gedronken en vroegen om de rekening, S$ 106,00 x € 0,64 = € 67,84, dus konden we ons voorstellen, dat de piloot even begon te zweten.

 

De rekening

Wij vinden dit natuurlijk prijzen die je niet gewend bent, maar drinken van een wiskey  op een terras in Enschede is ook wel een iets andere kwaliteit en dat laten we graag aan de echte kenners over, we mogen niet klagen en doen dat ook niet, maar vinden het wel leuk om met onze “oud” buurman en jullie te delen.