70. Begint hier indoctrinatie?

Dit vond ik een van de meest denigrerende en vrouwonvriendelijke winkels, die ik in een Shoppingmall in Maleisië tegenkwam.

Afschuwelijke mode voor kinderen

Wie begint er een modezaak, waar kleine meisjes al ingepakt moeten worden? En als ik die verkoopsters dan zie, lopen mij de rillingen over mijn rug.

Wie maakt deze designs? (Wat, designs? gewoon een aantal doeken)

Vaders, moeders en kinderen, die zich niet onderwerpen aan deze godsdienstwaanzin, wat kunnen jullie je gelukkig prijzen, dat jullie dochters heerlijk buiten kunnen spelen, ravotten, zich heerlijk mogen gedragen als deugnietjes, want er is nog tijd genoeg om later serieus in het leven te staan.

Wij hebben nergens kinderen die ingepakt waren zien lachen, dus vraag ik mij af wat gaat hier fout met deze opvoeding, waarom zijn deze ouders puur bezig met zich zelf te verheerlijken. Wat maak je veel ongelukkige mensen en ik kan me niet voorstellen, dat een kind hier om gevraagd heeft, buiten de verkleedpartijtjes om.

Waarom zijn er in de landen met overwegend moslims, nog steeds zoveel kindhuwelijken, het is afschuwelijk als je in deze landen oudere mannen met 12-14 jarigen getrouwd ziet. Ik blijf er bij, dat dit puur wellustelingen zijn, want anders wil je toch een volwassen vrouw om een gezin mee te stichten.

Zijn wij misschien fout bezig en mogen meisjes vanaf vijf jaar niet meer buiten spelen en heerlijk ravotten. Ik kan mij dit niet voorstellen,  wat maak je een vreselijke wereld als kinderen vanaf vijf jaar al gaat inpakken en niet meer mogen lachen.

Wat ben ik blij met mijn opvoeding en denk hier nog vaak met plezier aan terug. Niets hoeven missen en een fantastische jeugd gehad en ben hier met mijn zeventig jaar mijn ouders nog steeds dankbaar voor.

De verkoopsters van deze verschrikkelijke mode voor kinderen.
69. Met mijn nieuwe “Huaweitje” genieten aan het zwembad.

Wat heet, een dagje bijkomen in Kota Kinabilu, vandaag wordt mijn nieuwe “Huaweitje” opgehaald, dus dat wordt genieten.

Het ontbijt is verrukkelijk, goed dat we hier een aantal dagen zijn en heerlijk van alles kunnen proeven.

Het eten is fantastisch, breakfest, lunch or diner

Het ontbijt is s’morgens in de meeste gevallen geweldig in Azie enorm en niet kinderachtig. Van warm tot koud, d.w.z. nasi, mie, gebakken aardappelen, van groente tot fruit, allerlei gezonde en ongezonde sappen. Koffie, thee, met kleine gebakjes Maar wat je natuurlijk af en toe mist (niet zeuren) is een gewone snee brood met kaas o.i.d. vleeswaren is er zo goed als niet en kaas, is meestal de kunstkaas waar geen melk in zit, die wij in Nederland op de hamburgers krijgen bij.b.v. je weet wel hoe heet die ook al weer?

Gerard ziet nog al eens leuke teksten te combineren en deze is leuk om even weer te geven.

A future of certainty, I am yours!!

Nadat we ons ontbijt goed hebben laten smaken, zijn we heerlijk gaan genieten van het zwembad, met een schitterend uitzicht over zee. Aan de andere kant van ons hotel ligt een eiland, waar ook weer watervilla’s op palen zijn gebouwd, zoals we in verschillende landen in Azie hebben mogen beleven.

Een prachtige lichtgang, s’avonds naar het zwembad.

Een dagje heerlijk in de zon

Watervilla’s in Kota Kinabilu

Zandbanken in zee voor de kust in Kota Kinabilu

 

Wat hebben we een voorrecht, dat we geen enkele verplichting hebben, dat we iets moeten, waar we geen zin in hebben. Zouden veel meer mensen moeten doen, vooral als je een beetje kunt genieten van je pensioen en niet meer “moet” werken, op tijd genieten als het nog kan. Dat kan natuurlijk ook dichterbij huis, bij ons is de keuze iets anders uitgevallen en ik moet zeggen we zijn nu twee maanden onderweg en het is me nog niet een dag tegengevallen. Gerard heeft altijd al wat beter kunnen genieten van het nietsdoen, maar dat zat bij mij niet zo in mijn bloed.

Toen de middag was was aangebroken, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kan en willen we toch nog even een wandeling maken. En natuurlijk naar de Shoppingmall Imago, om mijn telefoontje te halen wat we natuurlijk hadden besloten. We beginnen maar eens met de wandeling langs de kustlijn. Hier is een voor Aziatische begrippen een boulevard aangelegd, maar telkens met onderbrekingen. Dan weer een stukje voor de markt, dan weer stukje voor wat restaurantjes en dan weer een hotel, wat eigen previleges en een terrasje heeft, maar  er is nergens strand maar wel een soort afslag voor de gevangen vis.

De onderstaande markt is overdag, maar voor de avond wordt alles weer opgeruimd en is het zo ongeveer een groot restaurant.

Dagmarkt

Groentemarkt

  

Vleesverkoop, maar tussendoor even appen.

 

Vanaf een uur of zes, is alles op eten gericht en kun je alle vis aanwijzen, die je zou willen eten.

Welk visje zal ik vanavond eten?

 

Kokkels?

 

Wat mij opvalt in Azie is, dat er nergens rekening wordt gehouden met de voetgangers, behalve in Kuala Lumpore. Azie is helemaal ingesteld op scooters en auto’s, maar de voetganger bestaat niet. Het lijkt net of de voetganger geen deel uitmaakt van het verkeer. Auto’s en scooters ja, maar de voetganger moet maar kijken hoe hij/zij zich door het verkeer worsteld.

Soms sta ik met de handen omhoog om aan te geven, dat ik eindelijk wel eens wil oversteken en hebben we het geluk dat het verkeer voor ons stopt. Ik sta er ook van te kijken, dat er redelijk wat zebrapaden zijn, maar het is hier net of die niet meetellen, alleen als er stoplichten zijn, maar dan nog is het opletten. 

Aan het einde van de boulevard, vlak voor de Amigo Shoppingmall gaat mijn hart iets sneller kloppen, want daar ligt een schitterend mooie golfbaan, half in zee.  Natuurlijk zou je graag weer eens een balletje slaan, maar helaas als backpacker, is het moeilijk om je golftas/kar mee te nemen, dus dat zit er even niet in.

 

Een prachtige golfbaan gedeeltelijk in zee

Onze deal bij de Huawei shop is snel gemaakt en alles wordt van mijn Apple telefoon keurig overgezet op mijn nieuwe telefoon. Let wel: alles van Apple, o.a.  ICloud is niet mogelijk over te zetten, dat is een onderdeel van Apple, dus daar moet je wel rekening mee houden. Je agenda, adressenbestand, gmail of andere emailadressen (behalve Icloud) worden keurig over gezet.

Mijn Appletje ga ik nu gebruiken voor de simkaart van het land waar we zijn, wat erg makkelijk is omdat je dan een WiFiverbinding hebt. 

Als je gegevens uit je oude Apple nodig hebt, zet je de simkaart even over van de Huawei naar de Apple en haal je alle gegevens weer naar boven. Meestal alleen foto’s en wat je binnen hebt gehaald of verzonden via het email adres van ICloud en ITunes. We zijn nog twee dagen in Kota Kinabilu, dus dat wordt genieten van mijn nieuwe telefoon en het heerlijke zwembad. 

We moeten afscheid nemen van onze fantastische “room” boy, hij vond dat wij zijn leven verrijkten, omdat we elke dag een praatje met hem maakten, maar wij mogen zeggen Nurdin, jij was geweldig, jij hebt ons leven verrijkt om ons elke dag met een ontzettende smile te begroeten. We love you.

Nurdin je bent een geweldig mens en zo vrolijk

Goodbay Kota Kinabilu

I love Kota Kinabilu

 

 
68. Hoe eenvoudig is het een “Huaweitje” te scoren?

Geen Hop on Hop off bus, maar wij namen de billenwagen en gingen na een voortreffelijk ontbijt de stad verder verkennen, waar we gisteren waren gestopt.

Vanaf het hotel, langs de boulevard

Natuurlijk gaan we ook even shoppen, ook al hebben we niets nodig. Het is zo leuk om te zien hoe mensen een mooie shoppingmall Imago genaamd, bekijken.

Een stuk terras waar de boulevard ineens ophoud

 

Een schitterend winkelcentrum

Kerstversiering overal

Diverse kerstversieringen

We gaan nog even het populaire woord scoren gebruiken, want dat is hier wel van toepassing.

In ieder land had ik mijn vizier op een nieuwe telefoon van Huawei gezet, d.w.z. ik zou willen gaan voor een Huawei Meta 20 Pro, i.v.m. met zijn geweldige fotocamera, met grote mogelijkheden voor het inzoemen. Maar  dat was nog niet zo gemakkelijk. Voor mij was het belangrijkste aan de telefoon, dat ik de nieuwste uitvoering kon bemachtigen, alhoewel als ik de Meta 20 Pro zou kopen, stond al weer vast, dat er al weer een nieuw model uit zou komen en die is inmiddels al uit. Het is niet bij te benen, maar een keer moet je ook tevreden zijn.

In Bangkok begonnen we ons  te oriënteren, de informatie die we kregen was geweldig,  maar ze waren alleen op pre-order te bestellen, maar moest je wel eerst een deel van de totale som betalen en daar zaten we niet zo op te wachten. Het is dan maar afwachten, of het toestel op tijd geleverd is voor je vertrekt naar de volgende plaats of ander land, dus dat zagen we niet zo zitten. Het risico is dan ook dat je de aanbetaling  kwijt bent en, mie bint zeunig, speelt dan toch weer een rol bij ons zuinige Nederlanders.

Prachtige optredens overal in de shoppingmall

Zo ging dat bijna in iedere redelijke stad, allerlei merken waren er te koop en dure uit voorraad leverbaar, tot en met de duurste Apples, maar de mensen zaten echt te wachten op de Huawei Meta 20 Pro. De vraag naar Huawei, was vele malen groter dan van alle andere gerenommeerde merken, dat bleek ook wel, want begin december bleken er wereldwijd al 200 miljoen van diverse mooie systemen verkocht te zijn.

Op het moment van onze grote interesse in de Huawei Meta 20 Pro telefoon, werd de dochter van het Huawei concern gearresteerd in Canada, omdat er de nodige verborgen spionage materialen, in de  software van de nieuwe telefoons zou zitten. Het lijkt momenteel meer te gaan over allerlei snufjes in de electronica, die gevaarlijk voor ons kunnen zijn dan b.v. mijnheer Thrump, die de hele wereld op zijn kop zet. Gisteren ging hij weer tekeer en wil nu het merk Huawei helemaal gaan verbieden in Amerika.

We hadden ons in de tussentijd zo goed ingelezen en alle informatie opgezogen, dat  we bijna Huawei Meta 20 Pro experts waren geworden. Dus we waren zeker, dit systeem moest het worden, de vraag alleen was, waar is hij rechtstreeks te koop, zonder pre-order te moeten plaatsen.

Onze adviseuse voor de Huawei Meta 20 Pro

Na een wandeling van ca. 1 uur, kwamen we in een schitterend nieuw winkelcentrum en daar was hij weer, een prachtige winkel van Huawei, daar kregen we geweldige service, informatie en een “prijsje”, die  minder dan de helft van de prijs Voor de Huawei Meta 20 Pro in Nederland, dus dat kon ons wel passen.

Na een nachtje slapen, hebben we de knoop doorgehakt en gingen we de volgende dag nog een keer en kochten ons een mooie Huawei Meta 20 Pro.