Cambodja,  Start: Nederland

51. Op weg naar Siem Reap en een leuke Nederlandse ontmoeting

image_pdfimage_print

Vandaag vertrekken wij van Phnom Pengh naar Siem  Reap, waar we de Angor Tempels willen gaan bezoeken en wil ik Gerard verrassen met een bezoek aan het Zijdemuseum, waar hij nog niets van weet. Hier zie je hoe zijde ontstaat, van de Moerbeiboom waar de zijderups zo van geniet, tot zijdedoek dat hier wordt geweven, een proces van A tot Z.

Onze ticket van Phnom Penh naar Siem Reap

We zouden met de bus naar Siem Reap, maar ook hier werd het ons van alle kanten afgeraden, zelfs van doorgewinterde backpackers. Iedereen trekt de gordijnen dicht in de bus en gaat liggen slapen. Waarom zouden wij ons zelf gaan treiteren, terwijl je met het vliegtuig minder dan een kwart van de tijd onderweg bent en tegenwoordig bijna concurrerend is met de bus- of bootticket, ik krijg dan ook even weer de tijd om een stukje voor dit blog te schrijven, wat comfortabeler op de luchthaven is, dan in een hobbelende bus, gezien de slechte wegen.

 

Luchthaven Siem Reap

We hadden een heel gezellige vlucht, er zat n.l. een  leuke jonge vrouw naast ons van ongeveer 22-23 jaar, Liza Gelissen, vierdejaars student medicijnen in Utrecht en kwam oorspronkelijk uit de omgeving van Alkmaar. Zij liep 6 weken stage op eigen verzoek in een ziekenhuis in Phnom Penh en was met haar laatste week bezig om daarna te vertrekken naar de Filipijnen, voor nog eens 6 weken, om daar in een ziekenhuis stage te lopen. We hebben over diverse dingen gesproken, o.a. de vaak zeer traumatische ongevallen met brommers. Maar ook hoe in de ziekenhuizen wordt gewerkt. De familie zorgt voor het eten van de patiënt en hele volksstammen komen op bezoek. Zij ging voor een lang weekend naar Siem Reap, met een aantal vriendinnen. Ze vertelde vanmorgen dat een vriendin die ook mee zou gaan, was overvallen in een TukTuk, d.w.z. ze hadden haar tas, dus ook paspoort etc. gestolen en dan kom je ook hier niet ver zonder paspoort?

Let Op!!!!!

Zet nooit je rugzak, tas o.i.d. op de bank t.o. je, want dan kan het ook in de Aziatische landen heel snel gebeuren, dat er een brommertje langs komt rijden en je tasje of rugzak binnenpikt. Wij zetten altijd de rugzak op de vloer en elk met een been door de schouder-draagriemen van de rugzak. Ga ook niet nochalant met je schoudertassen om, want als er een brommer langsrijdt en je schoudertas grijpt, kun je zelfs meegesleurd worden en dat is niet zo prettig. Ik hou er altijd rekening mee, naar een stad zo weinig mogelijk mee te nemen en laat pas, geld en andere waardevolle zaken in de safe van het hotel, alleen geld wat je nodig hebt voor eten of een drankje, o.i.d.meenemen, of een creditcard.

 

Voorbeeldje hoe je rugzak mee te nemen in de Tuktuk

De vlucht was maar 40 minuten en aan alles komt een eind, dus ook aan ons gezellig samenzijn. Wie weet komen wij elkaar weer ergens tegen, want ook zij gaat naar de Angor Tempels, maar misschien ergens in het stadje, wat ook weer niet zo groot is als Phnom Penh.

Een heel apart bad

 

Aangekomen in het Hillockhotel & Spa was voor ons een leuke verrassing, omdat er ook huisjes waren kregen wij een heerlijk huisje voor ons alleen, met 10 meter lopen naar het zwembad.  Er was een leuk barretje bij en ook een mooie Spa.

De huisjes stonden in een prachtige tuin

Dit hotel was ons aanbevolen door Petar en Claude uit Zwitserland en we willen hen bedanken voor zo’n idilisch plekje.

Een mooi zwembad
Gezellige bar bij het zwembad

Vanmiddag heerlijk aan het zwembad en morgen meteen naar de Angor Tempels.

Een mooi gedekte tafel aan de rand van het zwembad

Wij hebben het bezoek aan Angor Wat en Angor Bayon zelf georganiseerd en een tuktukrijder gevraagd, wat het moest kosten voor een hele dag en vonden dat heel wat goedkoper dan via het hotel, plus wij vonden het heerlijk in zo’n Tuktukje waar de wind lekker door je haren waait, i.p.v. de hele dag in een auto met airco.

Please follow and like us:

2 Reacties

 • Liza Gelissen

  Hoi Trudy en Gerard,
  Wat een geweldig blog hebben jullie (alles is zo herkenbaar!) en wat grappig dat jullie mij er ook in noemen. Heel leuk om jullie ontmoet te hebben en zo toevallig dat we elkaar steeds weer tegenkwamen!
  Geniet van jullie reis!
  Groetjes, Liza (meisje van het vliegtuig)

  • Trudy

   Hallo Liza, wat geweldig jou reactie. Wij hopen, dat jij deze week goed doorkomt in Phnom Penh en wensen jou een heel fijne tijd op de Filipijnen. Geniet van alles wat je doet in je leven, zo belangrijk. Laat af en toe even weten hoe het met je gaat! Wij zijn nog elke dag blij, mensen als jou te ontmoeten op onze World Tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial