Maleisië,  Start: Nederland

59. Twin-Tower of Petronas Tower

image_pdfimage_print

Jarenlang dacht ik, dat Petronas, een Russische oliemaatschappij  was, een van de grootste sponsors van de formule 1. Waarschijnlijk kwam dat, omdat Kvjat een Russische formule 1 rijder altijd heel groot met Petronas op zijn rug reed.

Petronas, een van de  grootste formule 1 sponsors

Als ik dan de formule 1 coureurs, o.a. Hamilton en Botas zag in die zilveren pakken, met groot Petronas op de rug, dan dacht ik, dat zij ook door een Russische oliemaatschappij werden gesponsord. Nee hoor het is echt Maleisisch.

Prachtig bij het avondlicht de lange smalle toren ernaast is hotel de Four Seasons
De tower gefotografeerd van boven naar beneden
170 meter, wel even anders dan op 100 meter hoogte in de Alpha Toren
Uitzicht vanaf 170 meter hoogte

 

Top van een van de twee torens

Petronas is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld en dat brengt voor een groot deel voor de mensen de welvaart naar Maleisie.

De Twin-Tower of Petronas Tower zoals deze ook wel wordt genoemd, is een plaatje voor de stad Kuala Lumpur en is gebouwd op vijf pijlers van de Islam.

de geloofsbelijdenis

de rituele gebeden

het geven van aalmoezen

her vasten tijdens ramadan

de pelgrimstocht naar mekka

 

Er is een prachtige expositieruimte op 370 meter hoogte, op de 86ste verdieping

 

Je hebt ongeveer een uur de tijd, om eerst naar de eerste stop op 170 meter hoogte te gaan en krijgt 20 minuten, om over de brug te lopen naar de andere toren. De tweede stop is op de 86ste etage, op 370 meter hoogte, met een prachtige ruimte, waar je rondom door de schitterend grote ramen mooie foto’s kunt maken, hier krijg je 25-30minuten de tijd. Daarna is er weer tijd voor de souvenierjagers om de nodige souveniers te scoren. Het was geweldig, wat een uitzicht.

Wat een geweldig plaatje

Onder de Twintower is een grandioos groot winkelcentrum, waar je redelijk degelijke waar kunt kopen, maar een paar honderd meter verderop is een winkelcentrum, waar je echt alle grote merken van de wereld kunt kopen, het is zo overweldigend, maar hier zie je dat je echt in twee werelden leeft.  Wat je hier heel sterk merkt is, dat de moslim bevolking naar de goedkopere winkels gaan, die vaak naast de duurdere shoppingcentra’s zijn. D.w.z. dat ze voor kleding weinig geld uitgeven, meestal lopen ze wat bovenkleding betreft in hetzelfde kloffie, wat ze er onder dragen is een vraagteken. Jammer, maar waar.

Weinig fantasie voor nodig, altijd te hoop in de meest goedkope winkels
Te koop op dagmarkten en de stoffenmarkt
Ook hier uitverkoop 50% korting

De overgang is groot, in kwaliteit en kleding van de vrouwen. dan zie je ineens alleen vrouwen met doekjes en dat is wel jammer, vooral als je ziet, hoe mooi sommige vrouwen zijn en dan helemaal in “lelijke” doeken zijn gewikkeld. Wat jammer dat zoveel moois, helemaal ingepakt is, ik kan me bijna niet voorstellen, dat er een God is, die al dat moois zo laat inpakken.

 

Extra mooie tubes lipstick tijdens de Kerstmaand waar ook je naam in wordt gegrafeerd.

 

Bijzonder aardige adviseuse van YSL

Het zou mooier zijn als al deze vrouwen zich gingen kleden in Louis Vuitton, YSL, Dior, maar er zijn ook, heel veel goedkopere merken die het ook uitstekend zouden doen bij deze mooie vrouwen.

 

Ondergrondse tunnels met heel leuke kunst
Leuke kunst en zeer schoon

Een ander fenomeen is, dat de voetgangers van de ene shoppingmall naar de andere shoppingmall kunnen lopen, die door ondergrondse tunnels te bereiken zijn.  Door een prachtig gangenstelsel is alles in de stad bijna met elkaar verbonden en te bereiken, fantastisch en is er geen vervelende situatie van oversteken en van stoplichten, zebrapaden etc.in zo’n drukke grote stad.

  

Wij waren helemaal verrast, hoe hier gewerkt wordt op een paar honderd vierkante meters en er een ontzettende toren met appartementen ontstaat. Als je ziet hoe netjes hier gewerkt wordt, is er door verschillende aannemers in Nederland nog heel veel werk aan de winkel. Tijdens de bouw van de Alphatoren, was dat wel anders. Wij hebben in Nederland al gauw het idee dat we beter zijn dan alle landen ter wereld, maar ik denk dat Nederland hier eens vaker moet kijken hoe efficiënt hier gewerkt wordt.

Veelal zijn op de eerste 4-5 lagen van deze torens,  parkeergarages en kunnen er nog een paar lagen tussen zitten met kantoren en daarna, vaak vanaf ca. de 10e laag de woonappartementen, of hotels.

Het verkeer is hier helemaal top geregeld, in verhouding tot de andere Aziatische landen die we hiervoor bezocht hebben en hier hebben de scooters zich wel aan de redelijk strenge regels aan te passen, alhoewel de spitsuren ook niet altijd prettig zijn, omdat er, zoveel aanbod van auto’s is dat het ook regelmatig tot opstoppingen komt. De bussen in de stad zijn gratis, dus kun je overal opstappen en dat ontlast het verkeer natuurlijk wel.

BURKA’s

Overigens wil ik wel aantekenen, dat in een islamitisch land 60% ik bijna geen Burka heb gezien, deze waren zeker op een hand te tellen. Komen islamitische vrouwen naar Nederland, dan zouden zij zich best aan kunnen passen, aan ons normen en waarden, want wij vragen hier aan de receptie van een hotel, of we goed gekleed zijn voor hun land.

Het is te gek, dat wij ons allemaal inzetten voor alles wat naar Nederland komt en ons willen aanpassen aan de gast. Ik heb altijd geleerd, als je ergens gast bent pas jij je aan, daar wil ik mij in de toekomst graag aan houden. Heb respect voor elkaar, maar niet ten koste van alles. Ik hoef in een Islamitisch land niet naakt te gaan zwemmen, dat geeft natuurlijk aanstoot, maar pas me aan in het land waar ik ben.

  

Zo  hoeven wij ons niet te gaan kleden, want er zijn ook hier heel wat meer parasols, dan Burka’s.

 
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial