Maleisië,  Start: Nederland

60. Kuala Lumpur, een stad om terug te komen

image_pdfimage_print

Ons verblijf in Kuala Lumpur, Maleisië was geweldig, een stad met een geweldige uitstraling en erg schoon. Voorzien van alle moderne snufjes. Misschien zijn wij echte stad-mensen en houden daarnaast  van een mooie natuur.

Prachtige winkelcentra en er is altijd wel iets te vinden voor rijk en arm.
Overal Kerstversiering

Maleisie is een federale constitutionele monarchie, d.w.z. Dat de koning iedere vijf jaar wordt gekozen uit een van de 9 sultans.

Het paleis

Verder is er een regering, het kabinet heeft de uitvoerende macht, het parlement bestaat uit een eerste en tweede kamer. 

Maleisië heeft twee parallelle systemen van rechtspraak, n.l. Civiel recht en Islamitisch recht en heeft hiervoor aparte rechtbanken. De islamitische rechtbanken zijn er alleen voor het islamitische deel van de bevolking.

Er is een overwegend grote moslimbevolking, 60%. maar als je je daar niet aan stoort, kun je er best leven. Je moet niet bang zijn, want een beetje onbeschoft zijn sommige islamitische vrouwen wel en gaan geen meter opzij, ik beschouw het maar als dom geboren en niets bijgeleerd aan beschaving. 

Gerard voelt zich helemaal thuis tussen de appende en slapende moslima’s

Er wordt momenteel geen BTW geheven op de goederen in Maleisie en als je hier iets koopt kun je dus ook geen BTW terugvragen, omdat deze niet wordt geheven en is door de laatste regering zo besloten.

De benzine is hier spotgoedkoop, maar de taxi’s daar tegenover heel erg duur. 

Crab is hier de grote groeistuip, d.w.z. de gewone taxi moet steeds meer afstand nemen, want Crab (opvolger van Über, want die bestaat hier niet meer) is de grote op de markt van de taxi’s, ook al heeft de gewone taxi een meter, de prijs is misschien bij Crab, maar 10-20% van de officiële taxiprijs. Als je hier een Crab app hebt en in een restaurant zit, dan kun je Crab bellen of appen en meteen volgen op je app. Je weet precies waar de Crab zich bevind en wanneer je naar buiten kunt gaan, maar je krijgt ook meteen de prijs, plus kenteken van de auto, via de app.

 

Wat wij in Maleisië veel gezien hebben, zijn  de Palmboomvelden, voor de palmolie. Wij kunnen geen oordeel vellen of hier veel bosgrond aan opgeofferd is, maar het ziet er allemaal wel heel erg professioneel uit. Maleisië, is na Indonesië de grootste palmolieproducent ter wereld. 

 

Grote palmboomvelden

Wil je op vakantie naar een van de door ons bezochte vijf landen, dan vinden wij, dat je b.v. beter naar Maleisie kunt gaan dan naar b.v. Cambodja, want in Maleisie, zijn het normale prijzen en Cambodja wordt maar wat genomen. Alles moet je in Cambodja betalen in US dollars en in Maleisie, krijg je echt waar voor je  geld. Ook is het een land wat redelijk tot zeer schoon is, wat je in die andere vier landen niet echt kunt zeggen. Er is, meer regelgeving, maar mensen voelen zich   daardoor waarschijnlijk ook wel wat zekerder. 

Plastic, is in al deze landen een probleem, zo ook in Maleisie, maar minder dan in de eerste vier landen van ons bezoek.

Hotels zien er allemaal gelikt uit en nu tijdens de Kerst is alles in een prachtige Kerstsfeer en dat heeft ons in een moslimland erg verrast.

 

  

 

  

 

Prachtige kerststerren versiering in ons hotel

 

Terrassen zijn er in overvloed, vaak ook binnen, i.v.m. de hitte buiten.

Heerlijk op ons terrasje.

Als we weer een dagje uit waren geweest hadden we altijd een gezellig terras t.o. een aantal vijvers met prachtige fonteinen, met lichtshow. Over dit terras meer in mijn volgende verhaal. 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial