Maleisië,  Start: Nederland

61. Hop on Hop off, noodzaak of kwaad!

image_pdfimage_print

Als er een mogelijkheid is voor het maken van een rondrit, met de Hop on Hop off bus, zou ik dat zeker aanbevelen. Je ziet meteen waar je moet zijn, als je graag iets wilt bezoeken, of er is iets wat je niet kent, maar toch wilt zien,  stap je uit en ga je kijken en op de volgende Hop on Hop off stap je gewoon weer op. Ook al hou je er niet van, in zo’n stad, is het bijna een doodzonde als je het niet doet.

Schitterende composities van gebouwen

De Hop on Hof off bus was meer dan de moeite waard, deze duurde mee dan vier uur en de ticket is 24 uur geldig, d.w.z. als je s’middags om 12.00 vertrekt, je de volgende ochtend gewoon met dezelfde ticket nog tot 12.00 met de bus kunt meereizen en b.v. ergens bij een museum, paleis o.i.d. uitstappen.

Nationaal museum

Er zijn prachtige moskeeën, velen zijn open om te bezichtigen en de een is veel rijker gebouwd en ingericht dan de ander.

Bij de moskee’s die je wilt bezoeken, moet je er rekening mee houden, dat ze op vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur gesloten zijn voor bezichtigingen, in verband met het gebed. Als het grote moskeeën zijn, zijn ze soms ook op donderdagmiddag gesloten i.v.m. de  voorbereiding van de gebedsdiensten op vrijdag. Ons is opgevallen, dat je vaak zelf het beste op onderzoek uit kunt gaan, omdat het standaard antwoord in sommige hotels is dat de moskee altijd op donderdag gesloten is en dat is niet zo.

Moskee, staat in een gebied met islamitische scholen en opleidingscentra.

De stadsbus is gratis, dus op de terugweg is er bijna altijd een mogelijkheid om in de stadsbus te stappen en die brengt je weer daar naar toe, waar je naar toe wilt.

Diverse torens, van hotel, kantoor tot woontoren

Je zou denken, deze stad is volgebouwd, die stad staat zo vol met torens. Nee, er wordt nog steeds gebouwd, maar dan op een paar honderd vierkante meter en wij zijn helemaal verrast, hoe schoon en met zoveel apparatuur op zo weinig werkplek. Hier moet een heel bijzondere efficiënte en goed functionerende bouwmaatschappij werken, omdat er zo weinig ruimte is en zo goed als geen plek om ook maar iets op voorraad te hebben. Al deze situaties en bouwwerken, zie je als je met de Hop on Hop off bus onderweg bent.

 

Bouwplaat.

Ook zijn er prachtige oude gebouwen, die vaak een museumfunktie hebben o.a.in een van deze onderstaande gebouwen is een schitterend textielmuseum.

 

In een van deze gebouwen is een textielmuseum

Natuurlijk hebben ze in Maleisie, ook de nodige scooters, maar altijd netjes op een rij geparkeerd.

Scooterstalling bij een station

In alle steden waar we tot nu toe geweest zijn is wel een Chinatown, zo ook in Kuala Lumpur. Wel ziet het er meteen heel wat rommeliger uit, maar dat zal horen bij de aard van het volk.

Winkels in Chinatown
Chinese markt
Ook hier Streetfood.

Het beste is deze tour op de eerste dag van of na aankomst te maken, ben je meteen op de hoogte wat je wilt gaan doen in de komende dagen en waar het is.

We gaan na onze tour nog heerlijk even naar ons terras, om het vocht wat aan te vullen en om later lekker een heerlijk duik in ons zwembad te nemen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial