Maleisië,  Start: Nederland

62. Wordt er geronseld in de Islam?

image_pdfimage_print

Laat ik even voorop stellen, dat ik iedereen wil respecteren, welke religie ze ook aanhangen, maar we zijn nu in veel Islamitische landen, vandaar dat we ons er wat meer in verdiepen.

Ons gevoel is, dat er wel terdege voor de Islam wordt geronseld. Zelfs Erdogan deed het, hij deed afgelopen jaar een aardige duit in het zakje, om alle Islamieten aan te zetten naar gezinsuitbreiding, zoveel mogelijk kinderen op de wereld zetten, is ook een soort zieltjes winnen en een geloof groter maken.

 

Uitzicht op een prachtige kerstboom

We hadden in de stad Kuala Lumpur, een gezellig terrasje gevonden nadat we een van de eerste dagen wat hadden ondernomen in 32 graden hitte en 95% vochtigheid en het wel nodig was ons vocht wat aan te vullen. Het is altijd wat moeilijk, om in een vreemde stad iets te vinden, wat ook gezellig is. Het is geen Enschede met een mooie oude markt, met genoeg terrassen. Vaak zijn de terrassen hier alleen maar binnen, omdat het wel erg warm is om buiten te zitten.

Ik begin al aardig te wennen aan de Aziatische mediaziekte

Je bent ook in een islamitisch land, waar je niet overal een biertje kunt bestellen en islamieten zijn niet direct de gezelligste mensen om mee in gesprek te komen. We hadden het terras een paar dagen eerder gevonden en gingen dus daar een heerlijk drankje doen met een lekkere kleine snack, want over het algemeen is het eten hier geweldig.

De regen kwam even alle stof wegspoelen
Jammer, dat je op de foto de regen niet zo duidelijk ziet

 

We zaten net op het terras toe het begon te regenen,  maar ook zo hard, dat je even geen hand voor ogen kon zien, maar waren blij, dat we onderdak hadden en er heerlijk bij konden zitten. De bliksem gaf tussen al de prachtige gebouwen, een fantastisch lichtspektakel als schouwspel, maar nu in de lucht.

Ik bestelde een heerlijk vers geperste sinaasappelsap, altijd bestellen zonder ijs, water en suiker, dan is het n.l. puur en een heerlijk pilsje voor Gerard. Wij hebben ervaren in de Aziatische landen, dat Happy Hour bijna de hele dag geldig is, Happy Hour niet van de lucht en bijna elk terras, barretje o.i.d. heeft Happy Hour. Pilsjes kosten dan  tussen de € 0,50  en €1,00 per half liter, dus nog net iets goedkoper dan in Tsjechië.

Iedereen wacht tot de bui overgetrokken is

Het gekke is, dat je door zo’n regenbui, ineens wel met obers in gesprek komt, het is even minder druk, en dat was best heel gezellig, met zelfs een beetje humor. Een tijdje later, kwam er een redelijk fanatiek obertje naar ons toe en begon meteen met ons over de Islam. Het  was een beetje een jehovagetuigen gesprek en als er een deur was geweest had hij de voet tussen de deur gezet, dus ook voor de Islam wordt geronseld. Hij wist niet van ophouden.

Ik had een paar jaar geleden de “Koran, de Boodschapper” en “Het huis van de Moskee” gelezen van Kader Abdolah, een Iraans-Nederlandse schrijver, die is gevlucht uit een zeer streng Islamitisch gebied in Iran en tegen de Ayothola  Komeynie was. Hij heeft jaren in Zwolle gewoond en misschien woont hij er nog wel. Had ik de nodige achtergrond van de Islam kun je ook zeggen hoe jij er over denkt.

Deze ober was er helemaal zeker van, zo was hij door zijn Imam geïndoctrineerd en zij, dat over 3-4 jaar iedereen over de hele wereld Moslim zou zijn. Ook moesten alle moslims zeker 3-4 kinderen op de wereld zetten, dan werd het moslim geloof steeds sterker. Het doet mij een beetje denken, wat afgelopen twee jaar ook heel sterk door despoot Erdogan werd gepromoot en aangewakkerd, veel kinderen krijgen. Zelfs de Nederlandse Turken laten zich door Erdogan en de Imams gek maken. En een ding is zeker, de Imams hebben een heel grote vinger in de pap en de grootste invloed binnen het gezin, soms krijg je het gevoel, dat hij over de schouder van de mensen in het gezin meekijkt. Hij zal zich ook wel in moeten nestelen, want zijn boterham wordt met zijn geloof de Islam verdient.

Gelukkig maar twee of drie keer gezien

Misschien kennen vele oud-katholieken nog wel hoe een pastoor vroeger in leven bleef, dat was ook door de bevolking  dat zodra er geslacht werd op de dorpen, de pastoor het beste stuk vlees kreeg en als er geoogst werd hij de beste groente, fruit etc. kreeg, maar ook het aanzetten tot veel kinderen, dusver lopen wel terdege parallellen.

Het lijkt ook wel een beetje hoe het katholieke geloof van vroeger, voor 1960  in elkaar zat, veel kinderen krijgen dan wordt je geloof steeds  sterker, maar de katholieke kerk had de pech, dat de pil kwam en de gezinnen steeds kleiner werden en het geloof begon te krimpen.

Momenteel in de katholieke kerk nog wel het grootste geloof met 2,2 miljard, maar de Islam volgt aardig met 1,1 miljard.

Ik ben wel blij, dat ik een aanhanger ben van de “pretkerk” en in het openbaar mag lachen, omdat ik nu ik deze landen heb gezien, waar veel Islam is, de wereld er niet gezelliger op wordt. Ik heb nog nooit zoveel chagreinige mensen bij elkaar gezien, dus ga je reizen naar deze landen, hou daar dan rekening mee, maar laat je nooit onderdrukken om te lachen. Het is veel gezelliger en leuker om te lachen en de wereld lijkt er heel veel stralender door. Ook is mijn ervaring in deze periode, dat de islamieten telkens een waarschuwing krijgen, dat ze voor alles wat buiten hun uitleg van de Koran komt, ze gestraft worden.

Geloof is altijd heel sterk, daar waar armoede, eenzaamheid en ziektes zijn, maar vooral daar waar veel niet of slecht geschoolde mensen wonen.

Please follow and like us:

4 Reacties

 • Lorenz

  Hallo Gerard en Trudy,
  Met enige regelmaat lees ik met verwondering en bewondering jullie belevenissen en commentaren op de omgeving. Spannend en ook mooi om je blik op de wereld en de mensen te vergroten.
  Veel succes nog en plezier de komende maanden! Goede reis en een jaarwisseling/ kerst in een tropisch land is ook speciaal!

  • Trudy

   Erg leuk van je te horen en natuurlijk wensen wij jullie niet minder, met heel veel gezondheid voor 2019. We doen ons best om er weer een mooi jaar van te maken. Groetjes aan Wilma!

   • Beppie

    Hallo beitjes
    Het geloof is inderdaad een gevoelig onderwerp. Wat me altijd weer opvalt is dat ze de Koran allemaal op hun eigen manier uitleggen. Maar ook dat deze ook overeenkomsten heeft met ons oude testament. Hel en verdoemenis, de kerk buitte de mensen uit, er heerste veel angst en veel kinderen krijgen want daar werd behalve de pastoor ook de Paus beter van. Misschien moest er maar een een nieuwe Koran verschijnen ‘ de jonge Koran ‘ met een kleine smilie onderaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial