Maleisië 2,  Start: Nederland

70. Begint hier indoctrinatie?

image_pdfimage_print

Dit vond ik een van de meest denigrerende en vrouwonvriendelijke winkels, die ik in een Shoppingmall in Maleisië tegenkwam.

Afschuwelijke mode voor kinderen

Wie begint er een modezaak, waar kleine meisjes al ingepakt moeten worden? En als ik die verkoopsters dan zie, lopen mij de rillingen over mijn rug.

Wie maakt deze designs? (Wat, designs? gewoon een aantal doeken)

Vaders, moeders en kinderen, die zich niet onderwerpen aan deze godsdienstwaanzin, wat kunnen jullie je gelukkig prijzen, dat jullie dochters heerlijk buiten kunnen spelen, ravotten, zich heerlijk mogen gedragen als deugnietjes, want er is nog tijd genoeg om later serieus in het leven te staan.

Wij hebben nergens kinderen die ingepakt waren zien lachen, dus vraag ik mij af wat gaat hier fout met deze opvoeding, waarom zijn deze ouders puur bezig met zich zelf te verheerlijken. Wat maak je veel ongelukkige mensen en ik kan me niet voorstellen, dat een kind hier om gevraagd heeft, buiten de verkleedpartijtjes om.

Waarom zijn er in de landen met overwegend moslims, nog steeds zoveel kindhuwelijken, het is afschuwelijk als je in deze landen oudere mannen met 12-14 jarigen getrouwd ziet. Ik blijf er bij, dat dit puur wellustelingen zijn, want anders wil je toch een volwassen vrouw om een gezin mee te stichten.

Zijn wij misschien fout bezig en mogen meisjes vanaf vijf jaar niet meer buiten spelen en heerlijk ravotten. Ik kan mij dit niet voorstellen,  wat maak je een vreselijke wereld als kinderen vanaf vijf jaar al gaat inpakken en niet meer mogen lachen.

Wat ben ik blij met mijn opvoeding en denk hier nog vaak met plezier aan terug. Niets hoeven missen en een fantastische jeugd gehad en ben hier met mijn zeventig jaar mijn ouders nog steeds dankbaar voor.

De verkoopsters van deze verschrikkelijke mode voor kinderen.
Please follow and like us:

2 Reacties

 • Barbera

  Dag Trudy en Gerard. Op de eerste dag v 2019 je verhaal gelezen. Het viel me op dat onze honden en de vrouwen daar veel overeenkomst hebben. Ze moeten o a alle 2 luisteren en doen wat “de baas” zegt. Jonge hondjes en vrouwtjes zijn leuker? Maar mijn hondjes hebben 200 ha ruimte rondom. En zijn aan t spelen. En dat ziet er zeker niet deprimerend uit. Gelukkig heb je geen weet van datgene wat er achter de deuren gebeurt. Alhiewel… de boeken van Hirchi Ali spraken letterlijk boekdelen. Walgelijk, oneindig walgelijk!!
  Maar gelukkig zien jullie daar ook andere dingen. Ben benieuwd naar je fotoos met de nieuwe mob. Wat een ervaringen en nog geen vermoeid hoofd waar alle indrukken “uitpuilen” ? Of laat je de wind alles doorwaaien? Geniet verder in 2019 en jullie verhalen zijn goed. Voor jullie, Trudy en Gerard en jullie lezers een mooi nieuwjaar.

  • Trudy

   Barbera, ook jij zou zo’n prachtige reis kunnen maken en ik weet zeker dat we vele parallellen zouden hebben. Je hebt gelijk, dat de hond niet ingepakt hoeft te worden, maar brengt in sommige landen ook al extreme situaties met zich mee. Dat beest wordt ook niet gevraagd of hij /zij het leuk vind, net als bij die ingepakte vrouwen in dit soort landen. Die wordt ook niet om een mening gevraagd. Wij en jouw honden hebben het maar wat goed en dat we onze eigen mening mogen hebben en uit mogen spreken.
   Een lief en onbezorgd 2019 toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial