Singapore,  Start: Nederland

72. Whisky proeverij in Singapore of Enschede?

image_pdfimage_print

Nadat we in de avond in de omgeving van het hotel wat hadden rondgelopen, we moesten natuurlijk nog een hapje eten, zagen we t.o. ons hotel, een heel leuk klein centrum, waar alleen barretjes en restaurantjes waren.

In dit gebied zie je wel, dat vroeger altijd om het centrum om de kerk gebouwd werd, voor cafe’s en eetgelegenheden, zo ook hier.

Een schitterend Anglicaans kerkje
Een prachtig kleurenspel op de achterkant van de kerk

We hadden heerlijk even gezwommen en een douche genomen , want zweten doe je ook in Singapore, is het niet van de hitte, dan wel van de prijzen.

We zagen in dit centrum een prachtige wiskeybar en Gerard zij, Trudy, even een foto maken voor Henny Berendsen, van Slijterij Berendsen aan de Deurningerstraat in Enschede en onze “oud” buurman,  dan kunnen we die opsturen. Nieuwsgierig als ik ben, kon ik het niet laten om even naar binnen te wippen en vroeg of ik binnen een foto mocht maken. Natuurlijk mocht dat, maar voor we het wisten hadden we al een plaats aan de bar en de mannen achter de bar hadden laten blijken dat ze goede verkopers waren.

Aangezien ik zo af en toe wel eens een wiskeytje drink, zei Gerard, kom Trudy, dit is de kans om een echte Schotse wiskey te proeven in een echte wiskeybar.

Prachtige etalage whiskey’s

 

We zagen op de flessen wel een prijs staan, maar dachten even in onze naïviteit, dat het voor een  fles was, maar dat kan in zo’n bar natuurlijk niet, het was voor 35 cc per glas.

De prijs voor 35cc stond op de fles

Oke je hebt A gezegd, dus moet je ook B zeggen.

De man achter de bar praatte net zolang, dat Gerard ook een glaasje nam, alhoewel hij totaal geen wiskeydrinker is.

Henny, ( onze “oud”  buurman)  ik weet zeker, dat je zult lachen, maar ik denk, dat jij met zoveel verschillende mooie whiskey’s andere prijzen gewend bent, maar wij als niet echte kenners, kijken er wel van op.

Misschien weer wat leuke tips voor de volgende proeverij met Berendsen Slijterij.

Een leuk recept

Naast ons zat een piloot van American Airlines, die waarschijnlijk goede sier wilde maken met een van zijn stewardessen. De crew  van American Airlines, zaten in hetzelfde hotel dan waar wij zaten, dus lekker dichtbij. De piloot deed er nogal protserig over, dat hij zo’n grote wiskeykenner was en dronk misschien wiskey, die wel drie keer zo duur was dan die van ons. Zij hadden elk drie whiskey’s gedronken en een rijtje van vier geproefd. Ik vroeg hem wanneer hij moest vliegen, maar hij stelde mij gerust, dat hij nog twee nachten in Singapore verbleef, ze mogen n.l. 24 uur voor vertrek geen alcohol drinken en 8 uur niet roken vertelde hij. De stewardess, vertrok de volgende avond al, dus die heeft waarschijnlijk een zware terugreis naar Amerika gehad.

Wij zagen hem van kleur verschieten, toen hij de rekening kreeg, niet van de drank, maar ik denk van de totale rekening.

Gerard en ik hadden elk 1 wiskey gedronken en vroegen om de rekening, S$ 106,00 x € 0,64 = € 67,84, dus konden we ons voorstellen, dat de piloot even begon te zweten.

 

De rekening

Wij vinden dit natuurlijk prijzen die je niet gewend bent, maar drinken van een wiskey  op een terras in Enschede is ook wel een iets andere kwaliteit en dat laten we graag aan de echte kenners over, we mogen niet klagen en doen dat ook niet, maar vinden het wel leuk om met onze “oud” buurman en jullie te delen.

 

Please follow and like us:

2 Reacties

 • Wilma Andres

  Wat een verademing, als je van een streng islamitisch land in Singapore bent aangeland met zijn schone kauwgomvrije straten, met zijn imposant hoge en luxe Marina Bay Hotel.

  Ik was ooit met mijn zoon, nog steeds piloot bij KLM, naar Singapore gevlogen en zag het toen al reusachtige gebouw in aanbouw vanuit de aanvliegroute van het vliegtuig.

  Kan me voorstellen dat je daar een nacht wilt verblijven met zijn strandachtige aanleg en palmbomen op het dak. Ik hoop dat jullie bezoekje daar de moeite waard was. Je hebt er vast geen whiskey besteld.

  Ben ook wel benieuwd hoe jullie jaarwisseling was.

  Al met al zie je ook wel weer dat we blij mogen zijn dat we in Nederland leven, als ik lees over dat strenge geloof in Maleisië e.o. Daar word je toch helemaal triest van? Het is in ieder geval voor mij een goede tip om daar niet naar toe te gaan.

  Lorenz en ik wensen jullie verder een goed, gezond en reislustig 2019!

  • Trudy

   Lieve Wilma en Lorenz, jullie ook een fantastisch en gezond 2019. Bedankt voor je prachtige verhaal. Leuk Wilma, dat jij het Marina Bay Hotel kent van toen het nog in aanbouw was. Voor iedereen aan te raden om, als ze in de gelegenheid zijn Singapore nog eens te gaan bezoeken. De whiskey hebben we inderdaad niet hier gedronken, want ook die zal daar beslist wel duur zijn. Het was echt een dag om nooit te vergeten. Liefs Gerard en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial