Singapore,  Start: Nederland

73. Foto-impressie Marina Bay en Botanic Garden in Singapore

image_pdfimage_print

Het is fantastisch, in Singapore stad kun je overal komen zonder aan het verkeer buiten deel te nemen, alleen met de metro/trein, kom je overal waar je wilt zijn. Overal zijn tunnels en mogelijkheden met het openbaar vervoer te komen en een heerlijkheid, alles is schoon.

Alle tunnels zijn prachtig en met vele kunstwerken behangen. De treinen en metro’s, zijn s’avonds nog net zo schoon als s’morgens. Wat een verschil met de treinen in Nederland, waar s’morgens de vuilnisbakken nog net zo vies en vol zijn als de avond ervoor. In de metro en de treinen in Singapore, zijn nergens vuilnisbakken te vinden, iedereen zorgt ervoor dat hij/zij z’n eigen afval meeneemt, nergens een papiertje te vinden. Het openbaar vervoer is goedkoop, dus een heel prettige bijkomstigheid.

 

Overal kunst

Ingang metrostation
In- en uitgang metro
Schone treinen

Op weg naar de Botanic Garden en Marine Bay Hotel. Wat is het geweldig, dit mee te kunnen maken en met eigen ogen te zien. Zo ontzettend mooi aangelegd, veel natuurschoon, maar ook de fraaie architectuur en de schitterende kunstwerken.

Schitterende vegetatie

Entree Botanische tuin

  

 

Moderne architectuur

 

De hal van Hotel Marine Bay ziet er geweldig uit en overal schitterende kerstversieringen.

Op het terras van de bovenste etage van het Marina Bay Hotel, waar een schitterend zwembad is over alle drie de poten van het hotel op de 57ste etage is ook een heerlijke lounge, waar je iets kunt eten en drinken en chillen natuurlijk.

edf

De entree wordt weer van je rekening afgetrokken, wat je aan drankjes of eten hebt geconsumeerd.

Hier geen Wiskey besteld Wilma Andres!!😘😘

Het was een heerlijke dag en ik hoop dat jullie heerlijk hebben kunnen meegenieten van alle foto’s en een beetje deze dag met ons hebben kunnen beleven.

 

Please follow and like us:

2 Reacties

 • Barbera

  Lieve trudy en gerard. Dat is prachtig lezen over de verschillen in de wereld. En gelukkig kunnen wij kiezen. Ook de drankjes.
  En ik ben t met wilma eens. Tja als enschede eens zo schoon zou kunnen zijn. Neen, dan ons deel bij de boulevard. Maar ik denk dat de markt aldaar( als die daar is???) geen wegwaaiend papier heeft maar dat alles in plastic is voorverpakt????
  Ik lees jullie graag. En voorlopig prefereer ik t leven hier nog even. Goed nieuwjaar. Liefs.

  • Trudy

   Lieve Barbera, Wat is het heerlijk, dat we kunnen kiezen waar we willen wonen/zijn. De wereld is heel mooi, maar af en toe wordt die mooie wereld zo bruut verkracht. Het gekke is, dat hier (Singapore) niet alles verpakt is in plastic en je voor plastic extra betaald, maar het wordt niet zo maar klakkeloos de wereld ingegooid, (misschien zijn de mensen in Singapore gedisiplineerder dan elders), maar de straffen zijn hoog als je alles zo maar weggooid. Helaas is dat in een aantal landen een verschrikkelijke waarheid, misschien zou plastic helemaal verboden moeten worden, maar dan?????? xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial