Singapore,  Start: Nederland

74. Deel 1: Winkelen in Orchard Road met schitterende architectuur

image_pdfimage_print

Wij zijn niet van die shopaholics maar willen toch wel graag de mooiste straat van Singapore zien en vooral de winkels die daar zijn. Wel hebben we ons voorgenomen om ook nog andere wijken etc. te bezoeken.

Een prachtig gebiedje vanuit ons hotel, mooi is dat ze de prachtige Anglicaanse kerken en andere in  “oud” Engelse stijl gebouwen in tact hebben gelaten, waar je nog steeds met volle teugen van kunt genieten.

Wijkje t.o. ons hotel
Kempinski hotel

 

Prachtig Anglicaans kerkje

Dit schitterende deel met prachtige muurschilderingen t.o. Shoppingmall Raffles.

Prachtige muurschilderingen in een oorspronkelijk Engels wijkje

 

Prachtige doorgangetjes

 

 

Vandaag gaan we daar een dagje winkelen. Winkelen? Kijken kijken en niet kopen. De afgelopen maanden heb ik mij vaak afgevraagd, wanneer we bij al die tentjes langs liepen en achterna geroepen werden om wat te kopen, A. wat moet ik met al die troep en B. Waar zou ik het moeten laten, onze rugzak is tot de nok toe vol.

De duurste winkelstraat van Singapore

Vandaag geen lange verhalen over winkelen in Orchard Road, maar hopelijk wel weer een leuke fotoreportage.

Vanuit ons hotel steken we recht over naar Raffles City, een prachtige shoppingmall, waar we een leuk restaurantje hebben gevonden om te ontbijten. In ons hotel kost een ontbijt voor twee personen bijna € 60,= en dat vinden we wel wat teveel van het goede. Niet dat het hier goedkoop is, maar €  24,= voor twee personen vinden we redelijk. Het restaurantje heeft heerlijke Franse producten, dus vandaag gaan we voor een lekker gebakken eitje i.p.v. de Aziatische keuken.

 

Een heerlijk ontbijtje

We lopen via verschillende “straten” in de shoppingmall, richting metrostation maar stoppen nog even in South Beach, met zijn prachtige gebouwen.

Prachtig gewelfde plafonds
Prachtige hal en kunst in het Mariott hotel

Vanaf hier nemen we de trein/metro en gaan twee haltes verder om in Orchard Road uit te komen.

Een schitterende schone trein

Onderweg wel even een koffiepauze inlassen, niet goedkoop maar dan heb je ook wat, is het je smaak niet dan wel aan calorieën  een heerlijke Mellower ijskoffie. S$ 27,60 = € 17,66  het was verrukkelijk.

Alles is hier dichtbij, groter en mooier dan ik ooit gezien heb en ben geweest in het verleden terwijl ik toch echt heel veel steden wereldwijd heb bezocht.

Voor mij is het niet echt te bevatten, dat je op deze paar duizend vierkante meters, alle grote designers, merken etc. in een viervoud en soms wel in achtvoud hebt.

Zullen we zeggen tot morgen in Deel 2? See you in Orchard Road!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial