Indonesië,  Start: Nederland

78. Een gecompliceerd beenbreukje? Sanur biedt de oplossing

image_pdfimage_print

Gewoon even een overzichtje van een paar trottoirs, die zo ergens beginnen, maar ook zo weer ergens ophouden. Niet te vergeten, de onaangekondigde grote gaten, voor ons niet echt iets voor een onbezorgde vakantie, dus mocht je gaat hou hier dan rekening mee.

Deze gaat nog

 

Gerard en ik gingen eens een dagje aan de wandel en wilden wel eens weten, hoe Sanur er verder uit zou zien.

Wij zijn niet alleen erg geschrokken van het slechte onderhoud aan de wegen, maar vooral hoe de trottoirs hier zijn en dat is volgens mij toch wel een van de eerste vereisten voor de touristische sector. Er wordt totaal niet aan de voetganger gedacht, het is hier de scooter dan de auto en dan heel lang niets en dan pas de voetganger.

ligt gewoon open

Als je graag een gecompliceerde beenbreuk wilt oplopen ga je gewoon een weekje op vakantie naar Sanur op Bali, veel in het donker lopen en alles is op heel korte termijn geregeld, succes verzekerd! Maar wel in het ziekenhuis.⛑⛑🏨🏥🚑🚑

opgevuld met blad

Wij hadden gelukkig altijd  een lantaarn bij ons zodra het donker was, of namen hoe kort het ook maar was een taxi. Lopen is echt onmogelijk en overkomt je niets, mag je van mij aannemen, dat je gewoon heel erg veel geluk hebt gehad.

Zo 3 achter elkaar
Levensgevaarlijk, geen enkele waarschuwing en pikkedonker

Uitwijken is bijna niet mogelijk, want dan loop je weer over de snelweg met gevaar voor eigen leven. De scooters racen zo met een vaart langs je heen, dat je niet weet waar je moet kijken, om zo snel mogelijk op het volgende stukje trottoir te komen.

Ik kan me niet echt voorstellen, dat er niet een gewoon fatsoenlijk trottoir is, onvoorstelbaar.

Een ander probleem is het parkeren van auto’s en brommers midden op de stoep, waardoor de voetganger gedwongen wordt weer midden op de snelweg zich een pad te banen tussen alle racende scooters en auto’s door, met gevaar voor eigen leven.

 

 

 

Wie weet is het in andere plaatsen op Bali beter.

Please follow and like us:

4 Reacties

 • Wilma Andres

  Zittend op de bank, denkend aan onze met kauwgom ontsierde trottoirs, waar ik me altijd zo aan erger, ben ik stiekem toch heel jaloers op Singapore. Hoe doen zij dat toch? Dat wij in Nederland zelfs weten dat het daar zo superschoon geregeld is.

  Maar dan lees ik je verhaal over Bali….
  Dan ben ik toch maar heel snel blij met mijn Enschedese stoepen. Die brengen je heelbeens daar waar je zijn moet.

  En dan ben ik blij met de poets- en schrob- en stofzuigerwagens die hier elke morgen door de stad razen….. op weg naar een Singaporese schoonheid van onze stad.

  Oost, west…

  Trudy en Gerard, doe voorzichtig!
  Nog vele romantische plekjes gewenst!

  • Trudy

   Lieve Wilma en Lorenz, zoals jullie zien gaat het heel goed met ons! En het is ook niet zo,, dat we alleen maar negatief zouden willen doen, maar het is soms wel heel erg. als je ziet wat mensen allemaal weggooien, als ik maar niet met de rotsooi zit!!! Het is niet altijd mer zo, want gelukkig is Bali begonnen met het verbieden van plastic. Eindelijk moet de vervuiler betalen, maar daar lezen jullie nog over in mijn laatste verhaal van Bali.liefs Gerard en Trudy.

 • Barbera

  Dag trudy en Gerard. Met trieste gevoelens jullie “overlevings” trip weer aan t lezen. Het ene gat met t volgende opgevuld en de racers op straat ontwijken. Wat een trip. En dan die maagdelijke stranden erbij. Een land v uitersten. Hun manier van overleven. En zo waardeer je je eigen omgeving weer. “West Oost, thuis troost. ” vrijdag over een week loop ik weer in enschede.
  En jullie voorzichtig aan. 4 febr weer in Nl

  • Trudy

   Lieve Barbera, wij wensen je een heel fijne reis terug naar Enschede. Doe je voorzichtig? Wij doen voorzichtig en denken vaak aan je! Liefons steeds te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial