Indonesië,  Start: Nederland

80. Green Field Resort, wat geweldig!

image_pdfimage_print

Wij hadden in Sanur een leuke familie uit Finland ontmoet, maar ineens waren ze verdwenen, zij waren ook op eigen houtje en boekten alles op het moment wanneer dat paste. Vader moeder en drie kinderen, een erg hecht gezin, wat je niet zo vaak meer ziet. Vader moeder, dochter 16 Zoon 17 en een zoon, nakomelingetje Aaron van bijna 7 jaar oud.

In Sanur hadden we inmiddels wel afscheid genomen van een heel leuk  stel uit Nederland, Ellen en Jan. Zij hadden hun vakantie op Bali er op zitten en gingen nu samen naar Hong Kong, waar de vader van Jan woont. Jan is met zijn moeder in Breda met een eigen restaurant begonnen en Ellen werkt en woont in ik dacht Tilburg. “Ellen en Jan, vergeef ons als we even fout zitten met de plaatsnamen” jullie waren een bijzonder leuk en prettig stel om mee om te gaan. Wij hopen dat jullie het heel fijn hebben gehad in Hong Kong en weer goed teruggekomen zijn in Nederland.

Jan en Ellen

Wij gingen de volgende dag met onze  gezellige taxichauffeur naar Ubud, hij zou ons daar naar toe brengen en was stukken voordeliger dan met een z.g.n. officiële taxichauffeur. Liever hem een aardige tip geven dan een taxiprijs betalen die niet deugt.

Onze taxichauffeur

Hij vertelde ons onderweg van de Javanen die hier werken, over de Islamieten, waar de Balinezen  niets mee hebben, de ceremonie met  alle versieringen die gemaakt en langs de weg geplaatst worden. In alle plaatsen waar ook ter wereld waar Hindoestanen wonen, wordt op 26 december 2018 een grote ceremonie gehouden en 10 weken later nog eens, zo ook op Bali. De ceremonie is elk jaar op een ander tijdstip en heeft te maken met de maanstaand.

de versieringen voor 26 december, die op heel Bali te vinden waren en blijven staan en hangen tot 6 januari 2019

Om de geesten te verdrijven, wordt er elke dag gelopen met deze geestverdrijver elke dag opnieuw tot 6 januari 2019

Zij begeleiden het dier en zamelden geld in voor de verenigingen
Elke dag worden er in Bali offers gebracht.

De Javaan is voor de Balinees een goedkope arbeidskracht en werkt hier veel in de bouw. Deze mensen zijn ook aan het werk bij ons hotel, dat nog een uitbreiding krijgt van vier schitterende villa’s, maar ook de tuinen rondom het Resort worden prachtig onderhouden.

Feny, de prachtig sprankelende manager van Green Field Resort

We kwamen aan bij ons hotel Green Field Hotel en Restaurant. Helaas, dachten we eerst, dat alles overboekt was en werden we door de manager Feny, van Green Feeld Resort meegenomen naar haar spiksplinternieuw Resort. We keken onze ogen uit, want het eerste hotel was heel leuk, maar wel oud. Feny de manager, een zo fantastisch sprankelende vrouw, gaf ons een rondleiding en vertelde ons dat het Resort, net zes weken open was.

Voor iedereen die het wil boeken, kan ook rechtstreeks, de moeite waard, mocht je naar UBUD willen, succes verzekerd. De service is meer dan normaal en elke middag van 3 -5 uur is er en extra thee, met een heerlijke snack.

Ik heb een fotoimpressie gemaakt van het hotel, dus kijk zelf en geniet.

Hieronder een schitterend plaatje van ons apartement, Met een heerlijk uitzicht over de rijstvelden of de palmentuin.

   

We hoefden niet echt na te denken, dus bleven we waar we nu waren en hebben i.p.v. 7 nachten later nog 2 nachten bijgeboekt, zodat we oud en nieuw hier ook kunnen vieren.

Dank zij Feny, de manager van het Green Field Resort, en haar geweldige medewerkers/sters is Bali in een positievere cirkel terechtgekomen en is Ubud een leuk stadje. maar daarover morgen.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial