Indonesië,  Start: Nederland

82. Wat een schitterende wandeling

image_pdfimage_print

Rijstvelden II

Gisteren werden we verrast, de Finse familie die we in Sanur hadden ontmoet, stonden ineens weer voor onze neus en dat was geweldig leuk ze weer te zien. Zij hadden bij het laatste hotel nog al wat pech gehad, omdat het zo slecht was en als je zevenjarige zoon zelfs naar huis wil, kan het niet echt goed zijn. In Green Field Resort hadden ze het zo naar de zin, dat ze hier blijven tot 31 december 2018.

De Finse familie

Het is echt niet eentonig, de natuur is hier zo overweldigend en mooi en al die kleine leuke winkeltjes onderweg de vaak prachtige kunst, van schilderwerk tot batik, van pentekeningen tot houtsnijwerk, het eten, de massages, yogacursussen, pedicuren, manicuren o.i.d. aanbieden of het verkopen er van, een lust voor het oog.

De man is nogal trots op zijn producten
Moet hij ook wel trots op zijn

Wij hadden voor vandaag weer een schitterende wandeling uitgestippeld, want na een dag heerlijk uitrusten zwemmen en een beetje van de zon genieten, werd het ook weer even tijd om wat aan lichamelijke inspanning te doen.

 

De straten met de versieringen van de ceremonie in Ubud
Ook hier wonen mensen

Omdat de wandeling wat langer was dan de voorgaande, werden we door het transfer busje van het hotel naar het begin van de wandeling gebracht en dat was erg prettig.

 

We kwamen langs een prachtig hotel met de volgende spreuken.

 

Kern van waarheid?

We liepen nu een totaal andere route en kwamen de leukste/gekste mensen tegen die je maar kon indenken, ook inheemse mensen, die het eigenlijk geweldig vinden wat contact met ons te hebben, maar het enige probleem is natuurlijk de taal.

Gerard baant zich een weg over de smalle paadjes
Irrigatiekanaaltjes

De uitzichten zijn fenomenaal en het groen van de rijstvelden is heel apart. Overal waren mensen aan het werk, om de irrigatie goed op gang te houden, want dat blijkt nogal eens verstopt te gaan zitten, ook door al het afval van de bladeren.

De natuur is zo overweldigend

Op een bepaald moment kwamen we uit bij een punt waar we eergisteren waren omgekeerd, omdat we  toen dachten dat als we door zouden lopen we voor donker niet terug zouden zijn, dus dit was een grote verrassing.

We zagen hier dezelfde mensen die we ook hadden getroffen op onze eerste wandeling door de rijstvelden, dus zouden we straks ook weer langs het leuke restaurantje komen waar we eerder hadden gelunched. Dus een pauze was natuurlijk welkom.

Heerlijk een hapje en een drankje

 

Soms sta je er versteld van, dat de terugweg nog mooier kan zijn dan de heenweg, ook al denk je van alles al te hebben gezien. Nee mensen de terugweg is net zo geweldig, dus ook hier hebben we heerlijk van genoten.

We zijn teruggewandeld naar ons hotel en ik denk dat we die dag ook wel een 15km. hebben gehaald, de moeite waard en wat is het toch fijn, daarna nog een lekkere duik in het zwembad te nemen en alles nog eens heerlijk de revue te laten passeren.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial