Indonesië,  Start: Nederland

85. Seminyak, Kuta, Canggu, hoe spannend zou dat zijn

image_pdfimage_print

We kregen veel verhalen te horen over Seminyak, dus dat was onze volgende bestemming.
We werden keurig door het busje van Green Field Resort weggebracht en onderweg gingen we naar een mooi museum met veel schilderijen en naar een zilversmid. Het was wel frappant, dat Gerard eerst € 175,00 moest betalen voor een armband, maar uiteindelijk voor € 75,00 heeft gekocht. Dat wil voor mij zeggen, ze nemen maar wat, maar dat je wel moet onderhandelen, omdat je anders veel te veel betaald. Het gekke is, dat er wel heel veel afgaat, meer dat helft € 100,00.

Hier worden zilveren sieraden gemaakt door mensen die voor een appel en een ei werken.

Het museum heeft zoveel schilderijen en deze natuurlijk graag wil verkopen, maar niet erg vriendelijk is voor de museumbezoekers.

Zeker een duizend schilderijen hangen hier

Erg stug en onvriendelijk. Ik vroeg of ik een paar foto’s mocht maken, maar daar kwam niets van in, streng verboden.

In het derde gebouw vroeg ik het weer aan iemand anders en toen mocht het wel. Ook liep er de hele tijd iemand achter je en dat geeft je wel een vervelend gevoel. Zoiets heb ik in b.v. het Rijkmuseum nog nooit meegemaakt en daar mag je wel fotograferen.

Een heerlijke ontvangst

Rond 14.00 uur kwamen we aan in Seminyak, waar we met een heerlijk drankje werden ontvangen. We waren van plan om tussen Kerst en Oud en Nieuw hier naar toe te gaan, maar omdat wij het zo naar onze zin hadden in Ubud, bleven we in Ubud en achteraf gezien waren we daar heel blij mee.

 

Ons hotel voor de komende zes dagen.

Hier zie je overal de bordjes van de “vlucht” routes, mocht je in een Tsunami terecht komen.

vluchtroute

Seminyak is wel een leuke plaats om te winkelen voor mensen die daar van houden en je kunt er heerlijke restaurants en terrasjes vinden, wat niet overal zo is op Bali.

een heerlijk terrasje
lekkere restaurantjes
Een heel grappig appartement

We hebben hier heerlijke strandwandelingen gemaakt, vanaf Four  Points by Sheraton, we liepen vanaf ons hotel naar Canggu en de volgende dag via het strand naar de stad Seminyak, heerlijk! Maar wat jammer dat het strand bezaaid lag met zoveel troep en niet elke dag werd schoongeharkt, zoals dat wel in Italie, Spanje, Frankrijk het geval is.

Een zekerheid heb je, je komt wel lekker gerookt naar huis.

Ook de offergaven, komen hier dagelijks overal met bakken tegelijk aangespoeld en veel is van plastic

Wel werden we hier weer geconfronteerd met een ontzettende grote hoeveelheid aangespoeld plastic, veel luiers, dus het is vooral aan de jeugd om hier eens over na te denken.

Luiers
Luiers
Luiers
Luiers
En nog eens luiers op een paar honderd vierkante meter.

GELUKKIG heeft de regering van Bali besloten, dat per ingang van direct, plastic tasjes verboden zijn en er veel meer verboden gaat worden. Wij vinden het geweldig, dat Bali de kat de bel heeft aangebonden en alles wat onnodig plastic is heeft verboden met onmiddelijke ingang.

Er zijn een aantal groepen die het strand schoonmaken, maar als de eilanden rondom Bali dit nu ook zouden doen, dan zou dit heel wat meer voordelen met zich mee brengen, voor alle Indonesische eilanden en er niet meer zoveel aanspoelen als je hier op Bali ziet.

Schoonmaakploegen op het strand

Deze gesluierde familie gaat gewoon lekker tussen de rotsooi liggen, heerlijk!

Wij hebben een vraag aan de Jeugd/jongeren, vooral aan jonge vaders en moeders, die gewoon de luiers in zee gooien, want die komen op Bali weer aan en drijven op het strand. Het kan toch niet zo zijn, dat je kinderen op deze aardbol zet en deze straks met zo’n rotsooi gaat opzadelen.

 

HEEL BELANGRIJK VOOR ALLE  LANDEN WAAR OOK TER WERELD

Dit is toch een spreuk die goed zou passen in alle Aziatische landen, maar misschien wel in alle landen ter wereld. Onze jeugd heeft de toekomst.

We vonden dit een prachtige spreuk op een auto en drukken die hier graag af, want wij hopen dat dit wat zoden aan de dijk zal zetten voor de jeugd, misschien is het een druppel op een gloeiende plaat, maar we moeten bij de jongsten beginnen willen we dit in hun opvoeding meenemen, dus vaders en moeders, zorg er voor dat je kind z.s.m. zindelijk is en niet meer die verschrikkelijke plastic luiers moet gebruiken, want daar liggen de stranden vol van.

Babyluiers is het gif voor de natuur, dus ook voor de jeugd van de toekomst.

Maar het is en blijft heerlijk, met je blote voeten door het zand te lopen, goed voor je voeten en het zou nog fijner kunnen zijn, als het strand schoon zou zijn.

Het lijken mooie tekeningen in het zand, maar dit zijn wel de water? riolen, die deze tekeningen achterlaten en ook stinken, dus dat is niet gezellig hier naast te liggen.

Goed voor je voeten:

Wat is het heerlijk, om hier je voeten en handen te laten doen en voor zoweinig geld. Voor € 10,00 zijn twee mensen met je bezig, De een manicuurt en de ander pedicuurt. Achteraf heb ik wel eens spijt, ook mijn voeten niet wat vaker te laten masseren. Het zijn wel onze onderdanen die constant maar bezig zijn ons gewicht steeds maar weer van A naar B te brengen en wij zijn op dat onderdeel van ons lichaam vaak het minst zuinig.

Volgen jullie ons nu naar het volgende werelddeel? We gaan op weg naar Australie, waar we drie weken met een auto door Down Under zullen trekken, dus maak je borst maar nat, want daar wordt links rijden na 30 jaar voor mij weer de waarheid.

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial