Australië,  Start: Nederland

87. Onze reis in Down Under is begonnen

image_pdfimage_print

We hadden de eerste 2-3 dagen heel rustig doorgebracht in het hotel, daar was ook een zwembad met af en toe een heerlijk briesje en konden we wat lezen, wat natuurlijk niet dagelijks mogelijk is, omdat je ook zo veel mogelijk wilt zien. We zijn echt nieuwsgierig wat er allemaal te zien is in deze landen en dan moet het lezen van boeken maar even op de tweede plaats komen. ( heerlijk dat je geen zware boeken hoeft mee te zeulen, maar dat je ze op een ereader of Ipad hebt)

Heerlijk een paar dagen ronddobberen en relaxen

Er was ook de eerste paar dagen geen auto te huren i.v.m. de schoolvakanties, we zaten in het hoogseizoen, dus hadden we twee dagen meer tijd dan de bedoeling was om van Cairns te genieten en dat kwam bovendien goed uit met mijn verkoudheid.

Ook lees je natuurlijk tussendoor de nodige verhalen over de landen die je wilt gaan bezoeken, zodat je op de juiste plek een hotel  krijgt en  graag dicht in de buurt zit van openbaar vervoer, voorzover dat mogelijk is natuurlijk.

Op een ochtend waren we van plan om een fietstocht te maken, alles is in Cairns vlak, dus een beetje Nederland, maar nadat we een wandeltocht hadden gemaakt van hotel naar de stad, ca. 3-4 kilometer, om naar de fietsenverhuur te gaan,  liep het zweet van ons af en dat was nou niet bepaald een goed vooruitzicht om door de brandende zon te fietsen en besloten dan maar naar het schitterende park  te lopen, waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. In dit park kwam ook het Olympische vuur voor de Olympische spelen in Melbourne van 1956.

 

De natuur is hier overweldigend
In de stad
Of in het park

 

Prachtige groepen pelikanen

We hadden ons een heerlijk stokbroodje gekocht, een paars stukjes Franse kaas en een fles met heerlijke jus d’Orange waar we onder de bomen aan een van de mooie hardhouten tafel hebben genoten en dat was voor ons een heerlijke lunch.

 

Een lekker lunchje in het park

 

Overal staan vuilnisbakken met een rol vuilniszakken, in Nederland zouden deze elke dag weg zijn, maar hier blijven ze keurig hangen.

 

De parken zijn hier zo geweldig, met een prachtig uitzicht op zee, overal staan schitterende “open keukens” met prachtige bakplaten, waar iedereen gebruik van kan maken. Er wordt dan ook geweldig gebruik van gemaakt door hele families of vriendengroepen. Fantastisch om te zien en de heerlijke geuren van wat er allemaal gebakken wordt. Ook alle tafels zien er zo aanlokkelijk uit en alles is schoon.

Hier mochten we even gezellig meekijken

Er zijn geregeld vluchten met een helicopter, die je naar het regenwoud brengen, wat schitterend is om te zien. Of het goed is voor de natuur, daar weten wij teweinig van af. Wel kunnen we zeggen, dat we eindelijk weer in een schoon land zijn, je vind er geen stukje papier en de parken zijn zo schitterend onderhouden, met een boulevard (alleen om te wandelen) langs de hele kust.

 

In het park is altijd leven, s’morgens vroeg zijn de hardlopers aanwezig, s’middags wandelen mensen (er is een ziekenhuis dat grenst aan het park, evenals een medische universiteit, waardoor er ook altijd veel mensen tussen de middag in het park lunchen). Maar ook de bezoekers aan het ziekenhuis, komen met hun families en vrienden, die in het ziekenhuis liggen, heerlijk het bezoekuur doorbrengen in het park.

Er is een schitterende speeltuin voor de kinderen, die fantastisch wordt onderhouden en de vloer is helemaal bekleed met een speciale tegel, die geen verwondingen kan aanbrengen bij het vallen. Geweldig, grootouders met kleinkinderen, ouders met de kinderen, hebben het hier geweldig naar de zin onder de grote bomen, die een heerlijk schaduw geven.

Aan het einde van het park is een prachtig zwembad, gratis voor iedereen die hier wil zwemmen, zonnebaden of op welke manier zijn dag ook door wil brengen. De mensen kunnen hier niet in zee, omdat er altijd een gevaar is voor krokodillen.

 

Het waarschuwingsbord om niet in zee te zwemmen i.v.m. Krokodillen.

Ik kijk hier mijn ogen uit, hoe goed hier voor de gemeenschap wordt gezorgd. Of het belastingtechnisch voor de inwoners ook aantrekkelijk is, dat is ons niet bekend, maar als we de mensen spreken zijn ze erg trots op hun stad en Australië.

In het hotel kwamen we in contact met een heel leuke moeder Melanie, met haar zoontje, Salomon. Hij was zo’n geweldig leuk en ontdeugend jongetje, die helemaal gek was van Gerard. Wij hebben een hele tijd gesproken over haar afkomst. haar moeder was een dubbelgangster van prinses Diane en kwam uit Engeland en haar vader was Aboridgional. Natuurlijk hadden we het ook nog even over de Aboridgionals die we hier in het park hadden zien ruzie maken. Zij schaamde zich er voor. maar je kon ook zien en horen aan haar, dat ze goed en fatsoenlijk was opgevoed. Zij was een prachtige vrouw en vertelde ons over haar jeugd, haar ouders haar zus waar ze nu op bezoek was, en haar broer.

Trudy, Salamon en Gerard

Salamon ik heb nog steeds je mooie cadeautje

Zij heeft haar zoontje de naam Salomon gegeven, omdat de voorouders van haar vader op de Salomonseilanden leefden. Zij was erg goed onderlegd en een fantastische baan en had zo jong ze ook was, al zoveel landen bezocht, dus dat gesprek was erg interessant, omdat we heel veel landen net hadden bezocht waar zij  met haar ouders was geweest, maar ook nu reist ze nog veel.

Weet je wat ik zo leuk vind, dat mensen je in zo’n gesprek zoveel toevertrouwen, waarschijnlijk omdat ze weten, dat het bij degene blijft aan wie ze het hebben verteld.

Melanie, je bent een gouden mens, met een prachtige zoon!

 

Gelukkig voel ik mij weer een stuk beter en gaat het er eindelijk van komen.

Morgen gaan we beginnen aan onze langverwachte reis, 3000 kilometer van Noord Australie, naar Zuid Oost Australie.

Cross fingers, I have to drive left!!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial