Thailand

11. Bezoek aan het Koninklijk Paleis

image_pdfimage_print
Koning Bhumibol en Koningin Sirikit nog altijd zeer geliefd.

Het koninklijk paleis moet je natuurlijk bezoeken als je in Bangkok bent. Ik geloof dat ik op de lagere school al wist wie koning Bhumibol, 13-10-2016 overleden en koningin Sirikit was. Als je nu over de boulevard komt aanrijden, zie je de foto’s nog steeds van koning Bhumibol en Koning Sirikit, waarschijnlijk ook omdat ze zo geliefd waren.

De huidige Koning Rama de X is formeel sinds de dood van zijn vader 13-10-2016 met terugwerkende  kracht, koning van Thailand, maar niet officieel gekroond. Hij is in 2014 van zijn 3e vrouw gescheiden. Hij en zijn zus prinses Sirindhorn staan er ook tussen, maar het zijn overwegend zijn vader en moeder.

Het is overweldigend, hoeveel mensen elke dag naar het koninklijk paleis gaan. Wij zijn gegaan voor de tuin en de gebouwen en om te zien waar het koninklijk paleis lag. Een wachttijd van 3-4 uur vinden wij een beetje teveel van het goede, dus dat hebben we dan ook maar achterwege gelaten, maar het is zeker de moeite waard.

Wel is het goed te THB 200-400 een lang gewaad hebt gekocht. Dus zorg er voor, als je naar binnen wilt, een lange- wikkelrok, broek en een shirt met lange mouwen in je tas hebt, zodat je zonder problemen naar binnen kunt. Mannen moeten ook hun benen bedekken.

Please follow and like us:

2 Reacties

 • Wilma Andres

  Lieve Trudy en lieve Gerard,

  Heel jammer dat we jullie fijne feestje hier in de Alpha, moesten missen, maar fijn dat we er door jullie verslagje toch nog even van konden genieten. Zag er goed uit!

  Bangkok: de eerste echte indrukken van een reis, die jullie hopelijk nog veel brengt. Ja… het ziet er allemaal heel stoer uit wat jullie doen en beleven.
  We genieten van je schrijven Trudy en kunnen zo lekker makkelijk vanuit een luie stoel “meeliften” op jullie reis.

  We blijven je volgen.

  • Trudy

   Leuk en lief van jullie te horen, vandaag net een week weg maar het lijkt al veel langer.We hopen jullie nog veel leuke momenten te kunnen laten beleven. Horen graag van jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial