91. Airlie Beach, here we are.

Waar zijn wij zonder WiFi, nou, dat hebben we geweten, wat een ellende, want je bent echt nergens meer zonder WiFi, je kunt zelfs  geen hotel meer bespreken. Hoe zouden we deze reis hebben gedaan, zonder WiFi. We konden van te voren met de IPad een route uitstippelen en in de auto even de GPS inschakelen. Als we vroeger naar Oostenrijk, Italie of Frankrijk gingen, dan schreven we alle nummers van de autobahnen op een A4tje en reden zo naar onze vakantiebestemming, nu gaat alles met de GPS, heerlijk. Als ik maar 2 kilometer over de limiet ga, begint mijn GPS Miep weer te piepen en wordt ik al gewaarschuwd, dus mooi meegenomen wat de bekeuringen betreft.

In ons hotel van de afgelopen 3dagen, werd ons de mooiste en snelste WiFi beloofd, maar laat er nu net een collaps plaatsvinden, niet alleen in ons hotel, maar in het hele dorp. Zelfs kon ik niet naar de McDonalds, waar je gratis kan Wifien. Maar wel weer even lekker tijd om wat te doen zonder WiFi.  Dus waren jullie weer een paar dagen verstoken van mijn berichten, sorry, maar hoop ik, dat er nu elke dag weer een mooie episode over onze reis bij jullie binnenkomt.

 

De eenzame fietser, krom gebogen, tegen de wind, zichzelf een weg baant

De reis naar Airlie Beach, was op een enkele uitzondering weer redelijk eentonig en niet spannend, dus de suikerrietvelden zijn in kilometers toegenomen en niet afgenomen wat we hadden gehoopt. Overal de productiebedrijven, die ook als zeer lelijke fabrieken in de natuur staan. Is er geen fabriek, dan staan de wagons met containers op de spoorrails wel klaar het suikerriet naar de productie te verplaatsen. We zijn heel erg benieuwd, over een afstand van 3000km hoeveel kilometers suikerrietvelden er zijn.

De wagons met containers op de rails

Op 28 maart 2017, werden de mensen in Airlie Beach, aardig verrast door cycloon Debbie. De mensen, maar vooral de restaurants, hotels en winkels kregen van Debbie een aardige klap en was heel Airlie Beach bijna een jaar gesloten, omdat door cycloon Debbie, de hele kustlijn en de gebouwen werd verwoest. Ons hotel was net in november 2018 weer geopend, dus zaten we in een zo goed als nieuw hotel, maar het restaurant, bar etc. aan de beach, waren ze nog steeds bezig met de verbouwing.

Vanuit het hotel hadden wij een prachtig uitzicht over de bergen. Soms wil je graag een kamer met uitzicht over zee, maar daar waren ze nog zo druk bezig met de hele kust weer opnieuw in te richten, dat we nu blij waren met een kamer aan de achterkant.

Uitzicht vanuit onze kamer

 

 

Met een prachtige zonsondergang

Airlie Beach is een heel leuk en aantrekkelijk plaatsje, waar je zeker een leuke tijd door kunt brengen, met twee heel mooie jachthavens, met veel zeilboten en soms met extreem dure jachten.

Ook deze plaats heeft weer een geweldig zwembad, voor de bevolking. Een groot gedeelte in zee bij een van de luxe jachthaven, is afgezet met fijnmazige netten, dit i.v.m. krokodillen, maar ook voor de afschrikwekkende yellyfish, die bij heel veel mensen al de nodige brandwonden ovet het hele lichaam heeft gegeven door aanraking met de tentakels van de yellifish.

 

Een gebied afgezet met fijnmazige netten

In een duikpak een stukje zwemmen, niet zo lekker, want je springt liever even zo in zee.

De mensen die goed  voorbereid zijn het water in te gaan,  zien er dan ook bijna uit als maanmannetjes als ze in zee gaan, hier gebeurt niets meer zonder duikpak en hoofdbedekking.

Prachtig zwembad voor de bevolking van Airlie Beach en haar touristen.

Even een heerlijk ijsje aan de rand van het zwembad

Wij hadden nogal eens visite, als we aan het einde van de middag even met een heerlijk toastje kaas en een lekker wijntje op ons terras zaten, dan kwamen deze mooie vogels ons bezoeken en ook heel dichtbij, ze aten bijna uit je hand.

 

Marie kwam regelmatig op bezoek

Terwijl haar collega’s jaloers zat toe te kijken!

Airlie Beach heeft een prachtig winkelstraat en terrassen, maar ook een schitterende vegetatie.

Schitterende natuur

Prachtig bloeiende bomen en planten

Het leuke is als je in zo’n stadje loopt, dat je daar dan de leukste mensen tegenkomt.

Of je hebt ze eerder ontmoet, wat dan een grote verrassing is, of je hebt ze nog nooit gezien en het brengt je leuke verrassingen.

Als eerste, kwamen we een leuk stel tegen, die we ook al tijdens het ophalen van onze huurauto in Cairns hadden ontmoet en net hun campertje hadden afgehaald. Zij zouden dezelfde route rijden naar Sydney dan wij ons hadden voorgenomen. Zij vertelden ons, dat het in hun campertje s’ nachts niet uit te houden was van de hitte en daarom toch maar een hotelkamer huurden met airco. Wat waren we blij, dat we geen campertje hadden gehuurd, toen we dit hoorden. Want dan is het toch wel wat prettiger rijden in een gewone auto met airco, want de meeste campertje (dan heb ik het over de kleintjes) zijn vaak jaren oud en er zit geen airco in.

Het stel van het campertje.

Daarna zaten we op een terras te lunchen en kwamen we een heel leuk stel uit de kop van Overijssel tegen, uit de omgeving van Staphorst. Hij had gewerkt bij de gemeente Oldenzaal. Ze hadden allebei het afgelopen jaar ontslag genomen, hun huis verkocht om een wereldreis te maken en waren nu aan het reizen door Australie. Toen ze de banen hadden opgezegd en op reis waren, bleek dat zij zwanger was en ik dacht dat ze zeiden, dat ze in maart weer terug zouden gaan naar Nederland voor de bevalling. Of ze daarna weer terug gaan op wereldreis hangt natuurlijk van heel veel factoren af. maar ik denk wel dat ze het ook kunnen met een baby.

Wie kent ons???

Op een avond, toen we zaten te eten bij een restaurantje en een leuke groep Engelsen tegenkwamen, die in Brisbane woonden en werkten en hier in Arlie Beach met zijn vieren op vakantie waren. We hebben heel gezellig over het leven en werken in Australie gesproken en dan merk je, dat hier heel veel geld te verdienen is, in diverse diciplines. Aan het einde moet er natuurlijk wel even een fotootje geschoten worden, om het gezellige stel en hun beide vrienden met Gerard op de foto te zetten.

Het Engelse echtpaar, hun vrienden en Gerard

Wij staan versteld hoe ze ook in Australie bezig zijn om het roken te verbieden, er wordt veel sport bedreven en zoals hieronder te zien is, het roken te ontmoedigen.

 

Wij vinden dat dit overal moet kunnen, ook in Nederland

Natuurlijk stond ook een bezoek aan het Great Barier Reef op ons program, maar dat kun je alleen via officiële bureaus boeken en gingen we eens naar een paar boekingkantoren, want het is natuurlijk wel fijn als je wat prijzen kunt vergelijken, dus shoppen is hier zeer belangrijk.

Uiteindelijk vonden wij een boekingskantoor, die al wat mensen had geboekt, maar er zeker nog graag twee mensen bij wilden hebben, voor een heel schappelijke prijs en daar waren wij gelukkig mee. We hebben beloofd de prijs niet prijs te geven, want dat zou ook een beetje oneerlijk zijn voor de mensen die al 1-2 maanden eerder hadden geboekt via internet.

Een geweldige drie dagen stond ons te wachten, the Great Barier Reef, een heel speciale belevenis, daarover morgen.