96. Sydney, wat een heerlijke stad, een pareltje.

Voordat we van de stad Sydney gaan genieten, gaan we eerst al onze officiële plichtplegingen doen, d.w.z. Inchecken in het geweldige Meriton hotel, dan konden we de bagage meteen uit de auto naar de kamer brengen en was er geen gesjouw meer als we terugkwamen van het vliegveld, waar we de auto in moesten leveren bij Europcar. En mensen wat een heerlijk gevoel, als je  probleemloos over de 3000km hebt gereden en niet een krasje hebt veroorzaakt, niet bij je huurauto, maar ook niet bij anderen. We konden heerlijk met de trein terug naar Chinatown, ofwel het centrum en dat is mooi makkelijk.

De aflevering van de auto, met 3249 kilometer op de teller

Met de trein vanaf het vliegveld naar het station Sydney centrum

Iedereen zal er een eigen mening over hebben, maar wij voelen ons hier helemaal gelukkig. We hadden ons vier dagen gepland voor deze stad. Het is natuurlijk niet alleen het centrum, er is nog zoveel meer.
Van de leuke winkels en kleine centra, door de botanische tuin richting haven en dan natuurlijk naar het fantastisch arcitectonische gebouw de “OPERA” ik ga jullie dan ook verassen met een heleboel foto’s en zal bij de foto’s schrijven waar het is.
We hebben hier heerlijke dagen doorgebracht en het geeft zo’n schitterend gevoel om Australie af te sluiten in Sydney.
We hebben hier alle tijd voor genomen en zullen ons beslist niet gaan vervelen.

Ik spreek nu even via de zakken die hier liggen. Al die maanden hebben “wij” onze eigenaren gevolgd, maar nu ze in Sydney zijn hebben ze ons niet nodig en hebben ze ons voor oud vuil in de hoek gegooid, in afwachting of ze ons weer op komen halen en de a.k. maanden weer meenemen voor een vervolg. We gaan nu maar even uitrusten en zijn er dan in ieder geval klaar voor als ze ons weer nodig hebben, maar dat is na hun uitje in Sydney.

Eerst wil ik aangeven, dat in de geschiedenis terugkijkend, Abel Tasman hier in de zeventiende eeuw wel het nodige teweeg heeft gebracht, want de Abel Tasman Zee grenst aan de kust bij De Harbour Sydney. Dat is het leuke, wat ik vroeger op school leerde in de geschiedenislessen van meester Braakhuis maar nu kan ik het met eigen aanschouwen, wat je nooit had durven dromen. We zullen hier nog het nodige van zien  v.a. volgende week  in New Zeeland.

Meester Braakhuis was mijn meester op de lagere school en hij heeft mij geleerd hoe mooi geschiedenis en aardrijkskunde kan zijn, zo zouden meer onderwijzers moeten zijn, want dat blijft je je hele leven bij.

Wij liepen vanaf Chinatown, waar we in het geweldige Meriton zaten, richting het Anzac War Memorial in het Hyde Park, via the Mary’s Carhedral, door The Domain naar the Royal Botanic Garden, om vandaar bij het Sydney Opera House aan te komen.

Een fantastische wandeling en ontzettend veel te zien. Overal zijn leuke zitjes, waar je kunt genieten van andere mensen die net als wij genieten, wan zo’n geweldige omgeving.

Jarenlang had ik er over na gedacht, om ooit het Opera House persoonlijk te kunnen aanschouwen, maar nu werd het toch werkelijkheid.

Wij hadden er over nagedacht om eventueel oud en nieuw hier te vieren, maar is gewoon onbetaalbaar. Hotels 10x zo duur als nu en wij hebben ons laten vertellen, dat alleen het vuurwerk spectaculair is, maar wanneer het vuurwerk afgelopen is, iedereen naar huis gaat en de gezelligheid meteen verdwenen is, totaal anders dan wij in Europa gewend zijn.

De volgende foto’s op volgorde van de route die we gelopen zijn.

Vanaf Chinatown

Natuurlijk onderweg een pauze om daar de nodige dingen te bekijken

Gerard rust uit alvorens de trappen te betreden.

De prachtige in Engelse stijl gebouwen

een lekker  “lunsje”

schoenen worden hier nog regelmatig op straat gepoetst

Queen Victoria

Mary’s Cathedral

Prachtig glas in lood

Mary’s Cathedral met klooster

Er wordt regelmatig een partijtje geschaakt in Hyde Park

Prachtige standbeelden en waterpartijen

   bij de botanische tuin

prachtige beelden

prachtige bomen

nog even poseren, voordat de Opera komt

daar is die dan met de Harbour Bridge op de achtergrond

een echt WOOW gevoel

 

Marc ter Beek, 22 jr. geleden gleed jij hier als kleine ik nog vanaf, nu is het verboden

Alle duiven op deze dam

Wat een schitterend gebouw

 

Drie prachtige beelden uitgehouwen in steen

In dit straatje the Rock’s waren de eerste huizen gebouwd in 1788, door de eerste Europeanen in Sydney. Hier was een Italiaans restaurantje waar Marc en Gerard 22 jaar geleden hebben gegeten. Wij hebben er nu gegeten en werden bediend door de zoon en de ouders waren verhuisd nar ergens in Nepal, dus het is nooit een Italiaan geweest, maar who cares.

 

Elke dag leggen hier grote cruiseschepen aan

Het begin van de wandeling over de Harbour bridge

Iedereen was met safetybelts gezekerd, anders mag je niet mee

Zagen we regelmatig, allemaal zwijntjes

In de verte de Opera

Een heerlijke pauze

Genieten.

Even een welverdiende ……..

Allemaal konijntjes

De eerste pakhuizen aan de kade

Overal aan zee zie je het prachtige opera gebouw

zelfs van de andere kant van de Tasman zee zie je de prachtige Opera

Wat een geweldig uitzicht.

Aan het einde kreeg ik eindelijk mijn beloning, OESTERS

Lieve mensen, Sydney is echt geweldig, voor diegene, die misschien dezelfde ideeen hebben dan wij, in een woord,  Marvelous. Als het mogelijk is, komen we graag nog eens terug. Je bent een echte parel.

 

Zien we jullie de volgende keer in Auckland, New Zeeland? Laat maar weten wat jullie graag zouden willen weten?

j