Cook Island,  Start: Nederland

105. Fenomenen bij de Cookies!

image_pdfimage_print

NEDERLAND IN TRIESTHEID GEDOMPELD

Gisteren in mijn laatste stukje van mijn artikel nr. 104, schreven we nog over de triestheid in New Zeeland en nu komt er weer zo’n gek om in Nederland mensen overhoop te schieten. Afschuwelijk en leven dan ook erg mee met iedereen die hierbij betrokken is, d.w.z. familieleden, vrienden, kennissenkring en buren, van de overledenen en de gewonden. Dit zijn excessen waar geen enkele Nederlander op zit  te wachten. Fantastisch dat er zoveel positieve mensen zijn geweest, die de politie blijkt te hebben geholpen. Dit zijn de mensen die een pluim verdienen, maar niet dat tuig, wat naar Nederland en New Zeeland komt en de boel overhoop gaat schieten, niemand zit op jullie te wachten, wat de reden ook zou mogen zijn om dit überhaupt te doen. Nederland wil geen schietpartijen, maar houdt van een heerlijk en goed rustig leven.

 

Fenomenen op de Cookies!

Het geloof is iets heel bijzonders op Cook Island, wij hebben hieronder een aantal kerken gefotografeerd, maar er zijn er waarschijnlijk wel een keer zoveel, want je komt ogen te kort om ze allemaal te kunnen zien.

 

Jehova’s
Heilige Maria Kerk
Waarschijnlijk een afgescheiden kerk nog geen naam bekend
Kerk met kerkhof
Celebration kerk

Strandkerk     

Holy Spirit Revival Church

Nieuw leven kerk

 

Welgeteld zijn dit nog maar 16 kerken, die ik heb vastgelegd, maar het kunnen ook net zo goed 30 verschillende kerken zijn.

De Cookies zijn heel gelovig, ondanks het kleine aantal inwoners, circa 17.000 zijn er kerken in overvloed. Vooral  katholieke en protestantse  geloven zijn hier goed vertegenwoordigd. Zondagsmorgens rond 10.00 uur, liggen alle werkzaamheden op het eiland min of meer stil. Ik kan me goed voorstellen, dat alle missionarissen en zendelingen graag naar dit eiland trokken, want het is een plaatje en zeer goed toeven. Deze zendelingen, kwamen hier zo rond 1870, massaal naar Cook Island.

 

Gaat er iemand dood, dan worden ze meestal begraven in eigen tuin.

Kerkhoven is heel apart, de meeste mensen worden in hun eigen tuin begraven. De familie, heeft dan constant contact met de overledenen, hetzij vanaf het terras, vanuit de keuken, woon- of slaapkamer. Sommigen overledenen hebben een overkapping, sommigen zijn begraven op een kerkhof bij de kerk,  maar je kunt ook een kerkhofje midden op een parkeerplaats tussen de auto’s aantreffen.

De meeste graven zijn over de top versierd met schitterende “bloeiende plastic bloemen”

 

Een graf met een eigen “terrasje”
Allemaal je eigen huisje
Direct voor je deur
Alle graven zijn altijd volop in de “bloeiende” plastic bloemen

De graven midden op een parkeerplaats

Morgen vertrekken weer naar een nieuwe bestemming, we hebben ons niet aangemeld bij een kerk en ook geen grafrechten gekocht, want wij vinden dat ons leven zo nog wel even door mag gaan.

Zien we elkaar morgen op Tahiti?

Please follow and like us:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial