Laos

19. Laos, Vientiane nous voilà

image_pdfimage_print

Met een Tuktukje van het hotel, worden we naar de grens gebracht. Hier hebben ze weer heel andere Tuktukjes, dan in Bangkok, misschien kennen velen van ons nog de eitjes (benzinetankjes) op de oude Berinni’s.

Vanmorgen dinsdag 30-10-2018, beginnen we onze reis van Nongh Kay naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Laos, ooit kolonie van Frankrijk, vandaar ons begin in het Frans. Maar wel een heel kleine teleurstelling, dat niemand, maar ook niemand meer een woord Frans spreekt.

Engels is de taal wil jij je er als buitenlander verstaanbaar maken, maar misschien is de Lao niet erg taalgevoelig en geeft meestal antwoord in zijn eigen taal en is het gissen wat hij antwoord en of hij je überhaupt heeft verstaan.

 

Afgezet bij de laatste grens in Thailand, eerst door de Thaise grens naar de bus, daar moesten we een ticket kopen en werden we met een bus over the Friendship Bridge naar de grens met Laos gereden. Hier moesten we eerst de formulieren invullen voor een Visa on Arival.

Tijdens het invullen van de formulieren lopen er steeds mannetjes om je heen om te kijken waar je vandaan komt, kunnen ze de prijs vaststellen voor de taxi die je wilt nemen, omdat ze dan weten uit welk land Je komt. Ze willen bijna je formulier invullen, maar daar moet je dan toch maar even vanaf zien.

Na de papieren te hebben ingevuld, konden we naar het loket waar we $ 35,00 betaalden voor een paar schitterende stempels, die er net uitzien als de vroegere poezieplaatjes, zoals ik die toen spaarde, zo sparen we nu de passtempels.

de tax free, was niet meer dan een veredelde marktkraam waar we er al zoveel van hadden gezien in Thailand, dus was niet echt aantrekkelijk om daar te gaan winkelen.

 

Eigenlijk was het een teleurstelling, dat we helemaal niet gecontroleerd werden aan de grenzen,  niet bij het uitgaan van Thailand en niet bij het binnenkomen van Laos, geen enkele controle van bagage o.i.d,  allen de paspoorten, dus dat was redelijk rustig binnenkomen in Laos.

 

Please follow and like us:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial