French Polynesia,  Start: Nederland

108. Nog een mooie verrassing op Moorea

image_pdfimage_print

Nee we gaan niet trouwen hoor, mochten jullie dat denken uit de laatste alinea van de episode 107,  we hebben het vijftien jaar zo volgehouden, dus dat vinden we echt niet nodig.

Misschien waren er sommigen onder jullie, die dachten, ohhh gaan ze nu trouwen? Nee, dat vinden wij net iets te veel van het goede en dat voor de lieve som van $USA 20.000 vinden wij jammer van het geld. Nee, maar er zijn andere dingen die goedkoper zijn en heel erg leuk.

Wat heb ik toch altijd genoten van het golfen, zoveel plezier, dat ik het graag weer zou willen gaan doen, maar omdat Gerard niet golft, ben ik er ooit mee gestopt, maar Gerard vond het tijd worden, dat ik weer eens de baan in ging en aan mijzelf dacht en de sport zou doen waarin ik altijd verschrikkelijk plezier heb gehad en beleefd.

 

De golfbaan op Moorea
Een paar nieuwe schoenen, alhoewel de directeur van de golfclub vond dat ik ook wel met mijn open “Adidas sandaaltjes” uit Laos mocht golfen, maar dat vond ik een beetje gevaarlijk voor mijn tenen.

 

De schoenen lopen goed hoor

Gerard had op Internet uitgezocht of je op Moorea kon golfen en wilde mij graag een keer verrassen. Hij zag bij de informatie van de baan op internet, dat ze ook clubs verhuurden. Maar hoe ging dat dan met de schoenen etc. Nou ik mocht zelfs met mijn open Adidas schoenen golfen, maar dat leek mij toch niet zo erg handig. Dus toch maar een paar schoenen gekocht, omdat die zeker weer gebruikt gaan worden als ik terug ben.

Gerard was voor die dag mijn Caddie
Gerard als echte toeschouwer en fan
De eerste afslag
Nog even verdekt opstellen.

De tee op
Een goede stand innemen

 

We konden heerlijk rustig spelen, vanaf 08.30 uur op de baan en hoefden pas rond vier uur de auto in te leveren, dus dat was heerlijk.

De start van mijn wedstrijd tegen de kaart, even een paar oefenslagen
De eerste klap was een daalder waard

De baan wordt door veel Cruisemensen gebruikt, die hier dan ook de  clubs huren en veelal wel de eigen schoenen en andere nodige accessoires bij zich hebben.

Gerard vind dit wel een aardige job en beloofde mij in de toekomst wat meer naar banen te gaan, waar ik een Caddie nodig heb en hij dan mijn Caddie zal zijn.

Wat een mooie waterpartij
De baan is schitterend aangelegd
Zou het nog gaan een slag in de baan?

Prachtuge begroeing op de baan

Of ze te eten waren hebben we niet uitgeprobeerd
Met een klein lobje naar de green
Ja over die plas hoor
Ik zei het toch, bunkers genoeg
Met 2 keer putten?
Ja hij valt en dat met een persfotograaf erbij
Een prachtige baan

Geweldige natuur

Na het golfen, konden we in onze “Villa” nog heerlijk even douchen omkleden en de rest inpakken en daarna vertrekken naar de ferry.

Weet je, als je weer een keer hebt kunnen golfen met plezier, gaat dat nooit meer weg, het is net een virus. Ik denk dat het mij wel zo gepakt heeft, dat ik als ik terugkom naar Europa, toch weer ga golfen, heerlijk die uren in de buitenlucht.

We gaan naar “schapen” eiland, he, nee ik bedoel Paaseiland, iedere keer als ik aan dit eiland denk, heb ik het gevoel of het daar vol met schapen loopt, maar of dat zo is, dat zullen we in onze volgende episode zien.

We vertrekken pas om 03.00 A.M. met het vliegtuig van Tahiti naar Paaseiland, maar de laatste ferry van Moorea die naar Tahiti gaat, is om 17.00 uur, dus zijn we verplicht het eiland te verlaten. Paaseiland is vanuit Tahiti, momenteel naar 2 keer per week aan te vliegen op de meest ongelukkige tijden  en de Latam luchtvaartmaatschappij, maakt hier de dienst uit.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial