Chile,  Start: Nederland

112. Fenomenen in Santiago de Chile, Kroeg, Kerk en Kunst

image_pdfimage_print

Ieder land heeft ze wel, mooie, grote, kleine of gekke fenomenen, zo ook in Chile, vooral in de stad Santiago de Chile.

Voor jullie weer een leuke kleine fotoreportage, over kruisbeelden in Santiago de Chile, die niet alleen iets met religie te maken hebben, maar ook met kunst.

Op weg naar Maria, kwamen we heel veel kruizen tegen.

In de eerste instantie, de gewone kruisbeelden zoals we die ook in Nederland kennen

 

 

De onderstaande kruisbeelden, zijn door kunstenaars gemaakt en zien er echt heel geweldig uit.

Ooit werkte ik bij een groot Internationaal concern, waarvan  onze directeur streng gereformeerd was en nogal eens een opmerking had over het geloof. Hij kon ook af en toe heel streng zijn als wij b.v. de slappe lach hadden, zoals vrouwen dat onder elkaar wel eens hebben. Vrouwen blijken een totaal andere humor te hebben dan mannen en dat is ook goed zo. Ik had ook een collega, die net als ik katholiek was en van een heerlijk feestje hield, zoals carneval, want ze kwam uit het zuiden, maar als wij b.v. een trainingsweekje hadden met het bedrijf, vonden wij ook, dat je even heerlijk ontspannen moest zijn met een lekker drankje. Zij gaf dan altijd aan dat ze het fijn vond lid te zijn van de pretkerk en zo voelde dat ook een beetje, vooral als je in zo’n streng gereformeerde omgeving zit, dan is de katholieke kerk zo gek nog niet. Deze bovenstaande foto’s en onderstaande foto’s deden mij daar weer even aan denken, na gedane arbeid, heerlijk ontspannen en b.v.  even naar de kroeg voor de gezelligheid. Bij de meeste katholieke kerken staat wel een kroeg in de buurt. Wij zijn tijdens deze reis teveel chagreinige mensen (vooral islamieten) tegengekomen en ben blij dat ik daar niet toe behoor en kan en mag lachen wanneer ik dat wil. Wij merken het ook weer in veel landen, waar het geloof niet zo’n heel strak regiem voert, de mensen lachen, ook al is er armoede. Dus ik zou zeggen, dan maar lid van de pretkerk als je wilt geloven en het is toch ook wel wat gemakkelijker. Leef mensen, je leeft maar een keer af en toe serieus is prima, maar er is meer in deze wereld dan geloof en dat kun je maar beter positief uitdragen.

 

Als je met het treintje van Maria komt, kun je regelrecht het uitgaansleven in, waar je heel veel gezelligheid en vertier kunt vinden

Prachtige muurschilderingen

 

 

In deze hele omgeving, zijn heerlijke Jazz cafeetjes, disco’s pianobarretjes en kleine leuke eetgelegenheden, zo gezellig, maar ook weer in de buurt van katholieke kerken.

 

Morgen gaan we het Andesgebergte in, dus voor diegene die ons op deze zware tour wil volgen? welkom! Dan een dag heerlijk relaxen en de dag erna, nemen we jullie graag mee voor een mooie ontspannen trip door de wijngebieden naar Valparaiso.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial