Start: Nederland

116. Cathedral Basilica of Lima

image_pdfimage_print

Aangekomen in Lima en altijd fijn, dat je midden op de dag arriveert, zodat je al een heleboel van de omgeving kunt zien, mooi of lelijk. We schrokken wel een beetje, toen we met de sutthle van het hotel van het vliegveld naar het hotel werden gebracht. De armoede straalde overal vanaf, de huizen de omgeving en de mensen. Dat veranderde toen we meer richting ons hotel kwamen en zagen, dat er ook nog een ander Peru is. Er zijn heel wat nieuwe wijken gebouwd en vooral in de business wijken ziet het er goed uit. Ik kom op de armoede nog terug, als we over een paar dagen verder Peru intrekken.

We gaan jullie vandaag meenemen naar het centrum van de stad, waar aan de Plaza Mayor dat ook bekend als Plaza de Armes de Lima, de schitterende Cathedraal uit 1535 staat en waar je je letterlijk aan kunt vergapen. De Cathedraal is onder de bezetting van de Spanjaarden door de Spanjaarden gebouwd. In 1540 werd de Cathedral voor het eerst gebruikt, maar werd diverse keren vernietigd door aardbevingen.

 

Voor degene die werkelijk geïnteresseerd zijn, verwijs ik graag naar wikepedia of andere schitterende beschrijvingen op internet, de moeite waard.

Entree van de cathedraal

Het middenschip
Het altaar
Het prachtige houtsnijwerk, waar heel wat jaren handwerk in zit

Binnenplaats met museum

 

Hier zie heel duidelijk, hoe rijk de katholieke kerk altijd is geweest.

Op de binnenplaats van de kathedraal

  

Binnenplaats
Monstrans

Prachtige kazuifels

 

 

De ondergrondse graftombes

 

Ingang naar de graven

 

Het is geweldig, dat alles zo mooi bewaard gebleven is. Het geeft ons ook een stukje geschiedenis, hoe de katholieke kerk zich in Zuid Amerika heeft ingenesteld. Laten we in ieder geval zuinig zijn op de geschiedenis en mensen leren uit fouten die er gemaakt zijn in het verleden, waardoor geloven elkaar het leven zuur maakten en dat eindelijk de kerken inzien, dat het geen toekomst heeft elkaar te bestrijden.

 

De Cathedraal heeft 14 prachtige kapellen

 

De uitgang van de Cathedraal

 

Omdat dit zo’n mooie Cathedraal is, heb ik er een aparte episode over geschreven, maar komen graag terug op het mooie Plaza Mayor, wat nog zoveel meer te bieden heeft. Blijf kijken.

 

 

Please follow and like us:

2 Reacties

 • Harry Wibier

  Hallo Trudy en Gerard,
  Ik had het met jullie te doen toen ik las over jullie ademnood op 3500mtr.hoogte.Elke inspanning wordt bestraft met een malaisegevoel.
  Heel knap dat jullie toch doorgezet hebben Petje af!

  Onvoorstelbaar,de pracht en praal van de kathedraal in Lima.Zeker als je dit afzet regen de armoede van de meeste gelovigen
  en parochianen van deze kerk.
  Veel plezier op de verdere reis en sterkte gewenst als het even tegen zit.

  Hartelijke groeten,

  Harry Wibier

  • Trudy

   Hallo Harry, ja inderdaad, de armoede is schrijnend, maar je weet hoe dat gaat in dit soort landen, de president doet de dingen zoals hij wil en heeft naast zijn presidentschap nog een andere job. Nee geef mij maar het koninkrijkje Nedeland, wij zijn niet altijd tevreden, maar in alle landen waar een president de zeggenschap heeft, gaat het mis en viert de corruptie hoogtij, dat is in de meeste landen met een koninkrijk toch minder, daar zal ook hier en daar corruptie zijn, maar vroeg of laat loop je door de controles wel tegen de lamp. We hebben net een paar dagen geleden vernomen, dat de oud president van Peru zichzelf bijna naar de fillistijnen heeft geschoten, (maar gelukkig is het hem niet gelukt en zal hij moeten lijden)alleen omdat hij corrupt was in zijn regeerperiode. Ik zou zeggen eigen schuld dikke bult en de mensen in het land laten stikken in armoede om er zelf weer beter van te worden, wat zijn er veel foute mensen in deze wereld. Heerlijk Harry, dat je ons blijft volgen, wij doen ons best om alles weer op papier te zetten voor het volgende verhaal. Mooie Pasen gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial