Start: Nederland

117. Een bezoekje aan Joran v.d. Sloot?

image_pdfimage_print

Voor wij vertrokken op onze wereldreis, hadden we natuurlijk de te bezoeken landen in kaart gebracht, dus iedereen kon een beetje meeleven waar we waren en waar we naar toegingen. Toen ik het met mijn zusje Riet had over Peru, zij heeft een erg leuke humor en vroeg ze of ik Joran v.d. Sloot nog even ging bezoeken. Ik zij haar dat ik alle mogelijke moeite zou doen, maar moet helaas erkennen, dat het ons niet is gelukt. Joran woont te ver weg van Lima, hij zit n.l. heerlijk in de “zon” of heet dat “nor” in zuid Peru in de stad Ancon en Joran  wil kennelijk alleen bezoek van mensen met blanco enveloppen en heel veel zwart geld en anders kom je niet bij hem  binnen. Nee, alle gekheid op een stokje, hij staat hier heel erg slecht bekend en er loopt momenteel een groot onderzoek naar het vele zwarte geld dat hij zou hebben ontvangen en zijn vrouw Leidy, heeft kennelijk met al dat zwarte geld zich me kind, een huis weten te bemachtigen in een vrij dure wijk in Lima en de mensen daar zien haar liever gaan dan komen. Ik denk dat het goed is, dat Joran gevangen zit. (28 jaar)

Wij zijn een dagje naar de Baranka geweest, i.p.v. Joran te bezoeken en dat is ons goed bevallen. Het is een schitterende wijk, waar op een leuke manier uitleg werd gegeven hoe deze wijk is ontstaan. Vroeger hadden hier de rijke Peruanen een tweede huis, maar momenteel is het meer een wijk voor de vele kunstenaars die Peru heeft. Er zijn ook aardig wat restaurantjes en Bed en Breakfest gelegenheden.

Hieronder een fotoreportage door deze wijk en aansluitend de binnenstad met de Plaza de Mayor.

Een dagje naar de Baranka
Prachtige palmen
Prachtige autoweg aan de kust.
Een schitterende kustlijn, waar voor elk wat wils is
Een prachtig kunstwerk
Een tiental tennisbanen en een zwembad met olympische afmetingen
Moderne bouw, voor de beter gesitueerde Peruaan
Schitterende standbeelden

De bouw is heel verschillend
Prachtige vegetatie in sommige wijken

Universiteit

Hier worden lekkere pannenkoekjes en andere heerlijkheden gebakken

Een goed restaurant in de Baranka

Een prachtigs standbeeld van een bekende Peruaanse kunstenares
Schitterende gebouwen
Vol met roofvogels
De schitterende “kunst” pelikanen
Ook hier zijn muurschilderingen fantastisch
De school met de bijbel
Uitzicht vanuit de Baranka over zee

Prachtige oude nederzettingen van de Inka’s midden in de stad Lima

Het is zo jammer, dat er geen goede infrastructuur is. Geen metro, geen trein, geen tram, alleen wat bussen die nooit op tijd rijden. Veel taxi’s, maar het loopt vooral in de stad erg vaak vast en ik heb nog nooit zoveel geclaxonneer gehoord, dan in Peru, of was het toch meer in Chile??? Het zal een vraagteken blijven, omdat beide landen het fijn vinden te  claxonneren.

 

 

 

De Cathedral van Lima
Het klooster naast de cathedral
Alle gele gebouwen op Plaza de Mayor, zijn regeringsgebouwen

Het plafond in de bibliotheek
Een tijdelijke bibliotheek, geweldig dat zoiets nog bestaat
Op zondagen geniet jong en oud van muziek en vooral van het dansen op de Plaza de Mayor
Veel straten worden afgezet, waardoor iedereen b.v. kan leren fietsen
Dit gebouw was door een Nederlandse architect ontworpen.

Er werd vandaag getrouwd, maar ook moest de baby gevoed worden

 

 

Lima e.o. heeft zoveel moois te bieden, dat het zeer de moeite waard is eens te bezoeken. Wel schrikken wij van de corruptie die er in dit land is. Wij horen zoveel over de corruptie, dat je het “bijna” niet gek vind dat de mensen ook corrupt worden. Er wordt overal zoveel illegaal gebouwd, wat voor ons niet te begrijpen is. D.w.z. de mensen hebben in heel veel gebieden zoveel illegaal gebouwd, dat er waarschijnlijk nooit een ontruiming zal plaatsvinden. Er moet momenteel aardbevingbestendig gebouwd worden, wat voor de meeste mensen onbetaalbaar is. Ook zijn er veel rijke mensen, die in deze illegale wijken wonen, dan hoeven zij geen belasting te betalen. Kun je je voorstellen, dat in zulke arme wijken heeeelllllleeeee dure auto’s staan en dat allemaal zonder 1 cent belasting te betalen. Als hier ooit weer een aardbeving plaats zal vinden en veel doden zijn, dan zullen heel veel mensen die niet geregistreerd zij  en niet geteld kunnen worden als hun inwoners.

Gerard en ik vonden het heel gezellig, s’avonds nog even gezellig op het heerlijke gazon te zitten en daar vonden we heel leuke jongeren, die nogal druk bezig waren om een act op te voeren, natuurlijk om daar later wat geld mee te verdienen.

Een prachtige samenwerking
Schitterend de jeugd zo leuk bezig te zijn

Morgen gaan we jullie meenemen naar een aantal heel slechte wijken en gaan we kijken in het ontstaan van het Inkarijk.

Lima staat bekend voor het heerlijke eten en heeft dan ook de nodige sterrenrestaurants. Het blijkt dat vele Europesche koks, hier hun recepten halen, omdat de Peruanen alleen werken met hun eigen natuurproducten. Wij hadden ons hier helemaal op verheugd, maar na 6 van de tien sterrenrestaurants te bellen voor een avondje te reserveren, hebben we het bijltje erbij neergegooid, gewoon het eerst half jaar tot jaar geen enkele mogelijkheid te reserveren. Maar lieve mensen, in Peru kun je bijna overal voortreffelijk eten en wij zijn dan ook niets te kort gekomen, het is een feestje om in dit land te eten, maar de vuurproef hadden we al gehad in Cusco, waar we ondanks dat we niet zo lekker konden genieten, toch heerlijk hebben gegeten.

Veel kijk en leesplezier!

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial