Noord Amerika,  Start: Nederland

122. Onze spannende route door Arizona

image_pdfimage_print

Onze reis  in Amerika is hier al een tijdje begonnen, maar aangezien je ook zelf gaat rijden komt het verhaal iets later bij jullie binnen. Maar daardoor heb ik heel wat meer werk, omdat je alles graag wilt publiceren, maar je moet nu oppassen dat je niets vergeet, omdat je achter het stuur ook geen notities gaat maken.

Wij bezoeken in totaal 5 Staten, maar Californië twee keer.

1. Californië 1

2. Arizona

3. Nevada

4. Californië 2

5. Oregon

6. Washington

De totale westkust van Amerika.

In totaal ruim 8000 kilometer gereden en heel veel gezien, maar ik ga het in een aantal plukken verdelen. Het is anders niet mogelijk om alle voor ons mooie foto’s te plaatsen, maar om het ook een beetje duidelijk voor jullie te maken.

Vertrek van het gebied rondom de Mexicaanse grens richting Palm Springs
In Californië, veel windmolens, gelukkig nagedacht in de vorige kabinetten over groene stroom.
Sneeuw op de bergen in Colorado

 

Palm Springs

De aanrijroute naar Palm Springs

Palm Springs
Ontbijt bij Elmers, in Palm Springs, heerlijk
De wandeling door Palm Springs
Het zakengebied in Palm Springs
Prachtig aangelegde tuinen
Prachtige planten en bloemen
Hier moesten we de bandenspanning laten meten

Helaas gaan we Palm Springs verlaten en wel om de volgende reden: er is een groot Conchella festival, drie weken lang en dat brengt je in shock, een hotel voor deze dag is $ 100,00 maar als we nog een dag bij willen boeken, betaal je  $ 400,00 en dat vinden wij een beetje te veel van het goede. Dus hebben we onze reis een beetje omgegooid en vertrekken vandaag naar Havasucity, waar iedere Amerikaan enthousiast over is.

 

De staat Arizona

Wel hebben we een probleem met een van onze autobanden, althans dat geeft onze display in de auto aan. We zijn eerst naar een bedrijf gegaan, die onze bandenspanning kon meten, want dat is niet bij elk tankstation mogelijk. Nu blijkt dat er een fout zit in het in wat het display weergeeft. Het display gaf aan, dat de rechtervoorband aan het leeglopen was, maar dat bleek volgens de tester de rechterachterband. Dus probleem opgelost!!!! We kunnen ons nu rustig richting Havasucity begeven.

Op weg naar Lake Havasucity
Jesus is in Amerika overal, ook in de dessert, de opgedroogde woestijn
Kerken overal ook in de dunbevolkte woestijn
Prachtige zonsondergang richting Havasucity

Hier is de Parker Dam in Arizona.

In Havasucity staan prachtige huizen, voor Amerikaanse begrippen
Veel dorre gebieden

 

Wij waren niet zo gecharmeerd van Havasucity in Arizona, maar dat heeft waarschijnlijk veel te maken omdat het een wat meer natuurgebied is,  en niet zo dor als veel delen in dit gebied van Arizona. We vertrekken dan vandaag ook naar Phoenix, dat we toch graag willen bezoeken en de omgeving beter willen leren kennen. Havasucity probeert veel touristen te lokken, vooral Amerikanen, (omdat ze geen eigen geschiedenis hebben) met een brug, die ze in 1967 gekocht hebben in Engeland. Deze brug was in 1830 door de Engelsen gebouwd, om de Thames te overbruggen. De brug is steen voor steen afgebroken en in Havasucity compleet weer opgebouwd. Wat je al niet doet om touristen te trekken.

Wij zijn ook teleurgesteld in de huizenbouw tot nu toe en kunnen ons voorstellen, als hier een aardbevinkje, storm of overstroming plaats vind, geen huis overeind blijft staan. Nog erger vinden wij de gigantische campings met de woontrailers, om over armoede maar niet te spreken, dus ik begin al redelijk te twijfelen aan het land van Milk en Honey.

Onvoorstelbaar veel trailercampings

Aangekomen in Phoenix, gaan we hier een paar dagtochtjes maken en de eerste is naar het Boyce Thompson Arboretum. Fantastisch voor iedereen die in de buurt is zou hier moeten gaan kijken en voor de eerste indrukken is het heel belangrijk om eens op internet te kijken. We willen jullie al graag een paar leuke plaatjes meesturen. Veel cactussen die je hier ziet hebben wij n Europa vaak in heel kleine plantjes.

Het Boyce Thompson Arboretum

Een echte professional
Gerard is een echte fotograaf.

 

Veel cactussen en andere planten worden gebruikt voor medicinale drankjes en medicijnen.

 

Prachtige bergpartijen en mooie kleuren die je onderweg hier naar toe tegenkomt.

Kilometers ver  (of mijlen) bijna uitgestorven

Nee, onze  auto is nog steeds niet helemaal goed, dus hebben we onze bedenkingen, omdat hij weer aangeeft dat de rechter voorband niet goed is dus gaan we even naar de Cadilac showroom met een eigen garage. Daar heeft iemand alles nagekeken en waren alle alarmen er af. Dus de hoop was natuurlijk dat nu alles goed was en gingen na een nachtje slapen nog een mooie tocht maken. We gingen richting Theodore Roosevelt Lake. Het is alleen al fantastisch door dit hele mooie groene gebied te rijden, heel anders dan door de dorre woestijn.

Roosevelt haven

Onderweg natuurlijk even gezellig wat drinken en kwamen in een dorp terecht, waar denk ik iedereen wel bijna onder de armoedegrens moet leven, een oud mijnwerkersdorp, maar een kroeg is er bijna altijd. We kwamen echt terecht in de mooiste kroeg wat heel vroeger bij ons meer de kroeg onder de kerktoren moet zijn geweest.

Zoiets kun je niet over het hoofd zien
Overnachting.
Opvallend genoeg is deze bar

De eigenaar vroeg ons meteen of we hier niet wilden blijven slapen, maar we moesten haar helaas teleurstellen en vertellen dat we nog weer terug moesten naar Phoenix.

Alle roddels gingen hier even over de bar
Veel drank en veel tatouages

Na ons drankje, een  cola, omdat dit uit een flesje kwam, omdat alles verder te vies was om aan te pakken, maar paste wel een beetje bij de cultuur.

Prachtige entree

Op weg naar Payson, reed er een auto voorbij en tik een steentje in de voorruit en de barst werd steeds groter.

De barst die steeds groter werd

Wat moesten we doen met de  auto, want we waren er niet gerust op om er de volgende dag mee verder te rijden een ander probleem is dat je vaak lang moet wachten als je in een klein dorp zit, dus besloten we morgen in Phoenix direct naar Alamo te gaan en daar onze auto te laten zien en zij konden dan zeggen wat we het beste zouden kunnen doen.

Hierna op naar de volgende plaats en eindelijk kwamen we aan in Payson en hadden onszelf maar getrakteerd om het ons vandaag makkelijk te maken, op een McDonalds en toen we daar zaten te eten, kwam er ook bezoek van een paar plaatselijke cowboys. Als je dan later door het stadje gaat rijden, zie je de wildwestwinkels waar je de echte pistolen op elke hoek van de straat kunt vinden. Dus voor ons best wel begrijpelijk, dat er zoveel schietpartijen plaatsvinden.

 

McDonald’s
Echte cowboys bij de MCDonald’s
qrf
God bless America zelfs op kentekens, maar wel pistolen
Overal de trotse Amerikaanse vlag
Cash voor Goud en Silver, om te zetten in wapens
Wapens op elke hoek van de straat
Wapens, al deze zaken op een pleintje

Weet je dat wij ons meer onveilig hebben gevoeld, in dit z.g.n. vrije Amerika, dan in meer dan twintig landen waar we eerder geweest zijn deze reis.

Eerlijk gezegd, waren we blij dat we uit dit gebied weg waren, want wij houden niet zo van die bewapende “gekken”.  De volgende morgen gingen we voordat we Phoenix gingen verlaten om naar Tucson te vertrekken, naar Alamo. Je kunt je niet voorstellen, maar binnen vijf minuten was alles geregeld en konden we vertrekken met een bijna spiksplinternieuwe Invinity, een geweldige auto die ons daar bracht waar we wilden zijn, dus een heel dikke pluim voor Alamo. Zo zie je maar, dat we anders zeker een rekening van € 2.000 hadden gekregen, maar nu gewoon konden gaan rijden, omdat we goed verzekerd waren.

We hopen dat jullie vandaag weer even een beetje geduld hebben, ik zal jullie weer zo snel mogelijk een nieuw verhaal sturen, maar omdat je zoveel plaatsen bezoekt, blijft er zo weinig tijd over om te schrijven, maar ik beloof het ik ben z.s.m. terug met de  volgende episode. Een ding kan ik al wel verklappen, de volgende episodes en vooral de foto’s worden geweldig om te zien.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial