Noord Amerika,  Start: Nederland

123. Tucson, Arizona, in de hete Sonorawoestijn

image_pdfimage_print

We hebben het reuze naar onze zin met de nieuwe huurauto en die loopt als een “trein”.

Vandaag gaan we op onderzoek uit, wat er allemaal te doen is in en rond Tucson. Nee, niet winkelen, dat vinden we niet zo belangrijk, maar iets waar Tuscon en omstreken bekend om is. Ik heb altijd Tucson ooit willen bezoeken, als ik ooit in Arizona zou belanden, omdat ik een auto Hyundai Tucson heb gereden, maar de auto had natuurlijk niets met de plaats Tucson te maken, maar voor mij had de plaats iets magisch, wie weet toch door die auto.

Tucson heeft zo’n 500.000 inwoners en een van de bekende inwoners is de zangeres Linda Ronstadt

Vanuit onze nieuwe huurauto
Het gebied voor de komende dagen
Zelfs in de woestijnen zijn volop musea, voor Fauna en Flora

Tucson huisvest de Davids Monthan Air Force Base. Hier worden vele oude militaire vliegtuigen gestald voor eventuele verkoop, hergebruik of afvoer. Tegenwoordig worden er ook verkeersvliegtuigen geparkeerd. Het wordt ook wel Pinal Airpark of in de volksmond Mottenballenpark genoemd.

Hier staat het vol met oude vliegtuigen

 

Vandaag hebben we de keuze laten vallen op het museum over Old Tucson, eigenlijk een oud filmcompkex, waar nog regelmatig westernfilms (misschien voor de lokale tv) worden opgenomen. Het kan dus zo maar zijn, dat je tijdens je bezoek, middenin de opnames van een film beland. Oude films die hier zijn opgenomen, zijn o.a. De televisieserie uit de zestiger jaren, The High Chapperal.

 

Een museum over oud Tucson
Overzicht van het museum
Old Tucson entree

Juwelierszaak

Phoebe’s Juwelen

De “bus” halte wat vroeger met paard en wagen ging
Brouwerij

Cowboys, zijn kennelijk net gearriveerd voor filmopnames

De kerk
Het theater met elke dag voorstellingen
Oude kledingstukken

Echte revue die elke dag gespeeld word in het theater
Het badhuis

De galg

De fotograaf
Klaar voor de opnames

Oude posters voor het stierenvechten

De oude smederij
De Sheriff zijn hoofdkwartier

Lekker stekelig?

Nee prikkelend

De school
Klaslokaal

De juf achter de lessenaar

Een dagtoertje van Tucson naar Tubac

Na het bezoek van dit museum, werd het wel tijd om ons hotel op de zoeken en ons hotel stond op de juiste plek om nog wat meer bezoekjes te brengen aan b.v. Tubac, een schitterend kunststadje, dus mensen veel foto’s en weinig tekst. Morgen is het zover, dus leef met ons mee als je van een beetje een kunstzinnig stadje houd. Een beetje Ootmarsum, maar net even anders.

Onderweg hier naar toe, ook af en toe geweldig gekke reclameborden, die je in Nederland niet direct op iedere hoek van de straat mee zult maken, dus hier zie je heel grote verschillen met Nederland.

 

 

Onderweg kom je de gekste reclameborden tegen
Een Hummer spotten is hier niet zo bijzonder
Even een lunchpauze
Veel kunstwerken onderweg naar Tuba
Kunstbloemen
Prachtig “kunst” aardewerk

Mooi voor huis en tuin

Leuk als je een haan wilt die niet mag kraaien om 06.00 uur

Voor de keuken
Veel Mexicaanse invloeden

Moderne schilderkunst

Tuinkunst

 

Ondanks de vrolijke kunst, toch een tegenstander van de Democratie. Een muur moet er komen, maar het stugge is in deze kunstzaak overal terug te vinden, o.a.: bij de winkelingang staat meteen geschreven  “vraag niet om korting”, die geven wij niet.

 

Bouw een muur, is hier wel erg duidelijk

 

Louis Armstrong en Bob Dylan zie je hier veelvuldig en hun teksten zijn erg gewild.

Veel kunstbloemen

 

Op weg terug naar Tuscon, kwamen we er achter, dat er maar een weg is naar de grens met Mexico en dat je niet maar langs de grens kunt rijden. Vrij veel controle en wordt je voordat je de grensstad Nogales in wilt rijden, door borden begeleid,  of je naar Mexicogrens wilt of het centrum van de stad in. Ga je niet naar Mexico, wordt je richting een ander gedeelte naar de binnenstad geleid, dus aan de grens kwamen we vandaag niet, maar aan alles zie je dat de grens goed in de gaten wordt gehouden.

Richting Tuscon, moet je wel weer een grote controle door. Helaas mag je daar geen foto’s maken, dus in de verte de controlepost land inwaarts.

We hebben hier twee heel mooie dagen gehad en het heeft weer mooie plaatjes opgeleverd. Ondanks het woestijngebied, heeft deze omgeving veel te bieden, de moeite waard te bezoeken, ook al zou ik er nooit kunnen en willen wonen.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial