Start: Nederland

127. Antelope Canyon in Arizona USA

Wat heb ik hier lang naar uitgekeken. Alleen hiervoor zou je Arizona al bezoeken. Dit heeft ook niets met Amerika of de Amerikanen te maken, nee dit is gewoon een fantastisch stuk Amerika, door de natuur ontstaan. De Antelope Canyon die bestaat uit zandsteen en door wind, zon en water zijn deze zo mooi getekend met prachtige vormen en kleuren en geweldig om te zien.

De Antelope Canyon, is nog maar een twintigtal jaren geopend voor publiek en mag deze alleen onder controle van een gids bezocht worden. Dit nadat er in begin 2000 een aantal mensen tijdens een overstroming zijn omgekomen, die onder de grond in de Antelope Canyon zaten en het water met zo’n grote snelheid binnenkwam, dat de mensen er niet meer levend uit konden komen.

Er is hierdoor natuurlijk ook een uitstekende inkomstenbron voor de indianen ontstaan, want een ticket is duur en kost tussen de $ 57,00 en $ 70,00 per persoon.

Volgens mij zijn hier voor de schitteren Canyon geen woorden nodig, de foto’s doen het werk.

 

De entree
Opwarmen door een indiaan voordat je de Canyon ingaat

Ingang van de Canyon

 

Iedereen, ook ik, zijn zo druk aan het fotograferen, zie de foto hierboven, voordat we de Canyon ingaan. Het blijkt n.l. dat je geen idee hebt voordat je erin gaat wat je allemaal te wachten staat.

Het ziet er allemaal nog heel gewoontjes uit
Op de trappen staan wachten, voordat we naar beneden kunnen

De kleuren hebben veel te maken met de zon

Fantastisch, vaak zie je er ook gezichten in
Of mensen die ergens staan

Schitterende kleurenschakering

Andermaal een gezicht
Hier zie je hoe de wind en water door de jaren heen hun werk hebben gedaan

Er waren heel wat opstoppingen om de mooiste foto’s te maken

 

Dat een opening naar de buitenlucht zo’n mooi zeepaardje vormt

Nog steeds is er erosie gaande

Weer een gezicht

nor

 

Een jaar of vijf geleden is hier een trap geplaatst, vroeger moest je in de uitgehouwen voetstappen proberen boven te komen.

 

Dagen zit je nog vol van dit prachtige bezoek en wij hopen, dat jullie net zo zullen genieten van deze mooie plaatjes.

Op naar Grand Canyon, daarna via de Route 66 naar Las Vegas.

Please follow and like us:

2 Reacties

 • Wilma Andres

  Wat een prachtige foto’s hebben jullie gemaakt van de Antilope Canyon. Die staat bij ons op het lijstje om in september van dit jaar te bezoeken, want we hebben er al veel over gehoord en gelezen.
  Daarom extra leuk om te lezen, hoe jullie dat hebben ervaren.

  Wij zijn aan het eind gekomen van onze fietsreis langs de Drau in Oostenrijk en hebben dan 500 km gefietst. We hebben een mooie reis gehad, zitten nu op de terugreis in Karlsruhe en gaan morgen weer naar huis.

  Leuk om te lezen, dat het goed gaat met jullie en dat jullie genieten van mooie dingen.
  Hou het gezond, doe het kalm aan… voor je het weet is deze mooie reis voorbij…

  Liefs van Lorenz en Wilma

  • Trudy

   Hallo lieve Wilma en Lorenz, zoals je weet is onze reis echter alweer voorbij. 8 Maanden gaan verschrikkelijk snel, voor je het weet, ben je weer in Nederland. We gaan jullie nog wel op de hoogte brengen van Vancouver Island en Alaska, die verhalen komen er aan. Maar zoals je weet een keer weer terug, komen er weer zoveel dingen op je pad, dat het er af en toe even een beetje bij in schiet. Wij hebben genoten en vinden het erg jammer, dat alles alweer voorbij is, maar zoals je weet hebben we veel notities gemaakt en zullen we nog vaak terugkijken op onze mooie reis en natuurlijk de foto,s.we hopen jullie nog even te spreken voordat we naar Spanje vertrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial