Noord Amerika,  Start: Nederland

128. De dood in de Grand Canyon ligt om de hoek

image_pdfimage_print

Vandaag zijn we eindelijk na een enerverend bezoek van Page, waar we de prachtige Hors Shoe Bend en de Antelope Canyon hebben bezocht, vertrokken richting Grand Canyon.

Ook hier staan ons weer de nodige verrassingen te wachten. Het is nogal een eindje rijden vanuit Page, voordat we aankomen in het Natonal Park waar de Grand Canyon ligt. Eerst betalen, om door dit park te kunnen en mogen rijden, $ 30,00 maar het is de moeite waard. De wegen zijn fantastisch en de omgeving een plaatje.

Wij zullen zoveel mogelijk foto’s laten zien, zodat iedereen mee kan genieten, hoe de Grand Canyon eruit ziet, maar het is een totaal ander beeld dan wat we hebben gezien in Page, waar we in de Canyon konden lopen en genieten van het schitterende kleurenspel.

 

Grand Canyon National Park

Prachtige kleuren

Dodelijk ongeluk in de Canyon

Het is 13.00 uur en er cirkeld een helikopter boven de Grand Canyon, maar denken, dat dit een helikopter is, die met gasten aan het rondcirkelen is om foto’s te maken, maar helaas het is een EH helikopter.

Het blijkt, wat we een tijdje later via de radio horen, dat de helicopter er was, voor een mevrouw van 69, die tijdens het fotograferen een ontzettende duikeling had gemaakt en was overleden. Dit bleek in mei 2019 al de derde dode te zijn in de Grand Canyon, die tijdens het fotograferen viel met een dodelijke afloop

Je hoeft niet zoveel te zeggen, maar als je ziet hoe waaghalzerig veel mensen zijn, dan is het een wonder dat er maar zoweinig ongelukken gebeuren.

JEHOVA’s

We staan versteld, dat de Jehova’s hier nog zoveel vrijheid hebben en nog zieltjes mogen winnen. Het gekke is, dat je ze altijd op de losers af ziet komen, mensen die een beetje timide zijn en niet zoveel zelfvertrouwen hebben.

Stiekeme Jehova’s getuigen, zelfs in de Grand Canyon

We hadden voor ons zelf de route zo uitgestippeld, dat we een nachtje ergens aan de route 66 zouden blijven slapen en te kijken wat hier uit de oude tijd was blijven hangen, nou, dat is heel veel.

God is overal
Prachtige muurschilderingen van Elvis

Het oudste hotel in het dorp
Grappige winkeltjes
Veel reclame, vooral Coca Cola

Het lijkt er op, dat er veel uit de jaren ’60-70 is blijven hangen. Het was even gezellig, door dit plaatsje te lopen,leuke oude zaakjes,  maar de hotelletjes, waren ook in de ’60-’70 jaren waren blijven hangen, onvoorstelbaar dat ze voor zulke krakkemikkerige motelletjes/hotelletjes zoveel geld mogen vragen, maar kennelijk betalen de Amerikanen er graag voor en kunnen ze zeggen dat ze aan de route 66 hebben geslapen. Het is de eerste plaats die je tegenkomt vanuit de Grand Canyon, dus daar zal het vast aan liggen.

De route 66 richting de Hooverdam

Prachtige oude Amerikaanse auto’s uit de jaren 60.

Een oude opgesmukte Volkswagen

Een oud SHELL station als museum
Een lekkere steak
Amerikanen houden van veel vlees

De Hooverdam

Op weg naar de Hooverdam

De Hooverdam moet je bezoeken, wij kwamen er langs op weg naar Las Vegas, dus was een stop door ons heel vanzelfsprekend.

 

Tijdens de bouw van de Hooverdam, zijn er zeker 12-13 mensen om het leven gekomen, waarvan niet duidelijk is waar ze zijn gebleven, . dus doen vele verhalen de ronde, dat er 12-13 mensen zijn verdwenen tijdens het storten van de beton, maar daar durven wij ons niet aan te wagen, omdat we daar nergens iets van hebben kunnen vinden. Wel zijn er zeker 107 mensen omgekomen tijdens de totale bouw van de Hooverdam.

Hierna vertrekken wij naar Las Vegas, iedereen verteld ons dat we dat toch een keer mee moeten maken en daar gaan we dan ook voor, dus ontmoeten we elkaar morgen op de strip, waar we een heel leuk hotel hebben gevonden voor een nog aantrekkelijkere prijs.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial