Noord Amerika,  Start: Nederland

132. Is San Francisco in verval???

image_pdfimage_print

Na een etmaal in Las Vegas, is er weer werk aan de winkel, d.w.z. vandaag en morgen moeten er aardig wat kilometers gereden worden en met een overnachting halverwege zijn we morgen in San Francisco.

 

Eindelijk gaan we de zandbak verlaten

Overnachtingen in de meeste gekke uithoeken zijn hier nog duur, maar aan het strand onbetaalbaar, ze durven hier rustig $ 300-500  te vragen en dan heb je geen super de luxe kamer.

Controle bij de grens naar Californië, vooral op etenswaren
Zand en nog eens zand, maar ook heel veel zonnepanelen
Rijen vliegtuigen
Groente, fruit en druiven
Fruitbomen
Oude olievelden gesloten en alles achtergelaten
Honderden oude verroeste jaknikkers
Hou er rekening mee, dat je altijd voldoende benzine hebt, de weg naar het tankstation is lang
Reizen maakt hongerig en dorstig
Lekker

Zeer veel lange wegen
Nieuwe jonge aanplant
Veel windmolens
Iets meer groen op de heuvels
Even tijd voor een kopje koffie
Het stikt er van de zeeleeuwen en ze produceren heel veel lawaai

De prachtige kustlijn

Lekker weer een groene wereld

Wij kozen voor de route 101 om zo de autobanen te vermijden en van de kustlijn te genieten. Geen beton, maar een schitterend heuvelachtig gebied, dat straks na San Francisco nog mooier moet worden.

 

Weer een schitterend mooi Nationaal Park

Eindelijk komen we bij de Golden Gate Bridge in de buurt, want de borden geven het immers aan en dat is waar we ons natuurlijk op verheugen, gaan we eindelijk kijken, wat wij allemaal nog van San Francisco herkennen.

Dit kan in San Francisco

 

De Golden Gate Bridge

Prachtige huizen, die volgens ons veel te duur zijn voor deze wijk, wat verschrikkelijk jammer is omdat het fantastisch mooie huizen zijn, maar nu vergeven is van de junks, hoeren, dronkaards en criminelen. We zijn hier echt gewaarschuwd voor criminelen, dus een geweldige wijk was het niet en dat was een paar jaar geleden nog heel anders, prachtige parken die nu vol staan met tenten waar deze mensen naar toe gaan als het dag begint te worden.

Als ik de Golden Gate Bridge zie, heb ik altijd een beetje het gevoel van thuiskomen, maar of dat deze keer ook zo zal zijn. Volgens de mensen die we hebben gesproken, is de stad nog steeds mooi, maar overwoekerd door drugsgebruikers en drankmisbruikers. Jammer genoeg moeten de mensen die hier wonen, erg op hun hoede zijn en indien niet nodig na zonsondergang niet meer over straat en dan woon je wel in een schitterende buurt. Na zonsondergang is het verschrikkelijk crimineel en wordt er veel gehandeld in drugs, maar ook gerold, dus we hebben dat gelukkig nog niet meegemaakt tijdens onze reis, vandaar dat we weinig meenemen en ook alleen gaan wandelen bij daglicht.

Wij spraken met een arts, die deze wijken de werkverschaffingswijken van Trump noemde, omdat sommige plaatsen in Amerika overspoelt worden met werklozen, drugs-,  drankverslaafden en/of criminelen, men zegt dat dit vooral de democratisch getinte steden zijn, vooral uit pesterij. De verslaafden  poepten gewoon op straat en dat moet dan weer schoongemaakt worden en de gemeente moet daar dan weer mensen voor inzetten, zodat de werkloosheid omlaag gaat en meer mensen hier moeten werken. Het kan waar en niet waar zijn, maar dat praatje gaat in ieder geval rond.

Ook hadden we pech met ons hotel, dus gelukkig hadden we maar 2 nachten geboekt, maar de hele nacht liep er gespuis langs je kamer en soms had je het geluk dat ze ook bij jou aanklopten, wat natuurlijk niet geweldig is. Wij hadden hier de eerste keer op onze hele reis die we tot nu achter de rug hadden, dat we ons een beetje onzeker voelden, maar dat is kennelijk steeds meer normaal in dit land.

Dit was op een paar leuke dingen na onze ervaring in San Francisco, gelukkig niet allemaal kommer en kwel, maar wel erg jammer dat parken helemaal overspoeld zijn met alle kleuren plastic, waar deze mensen gehuisvest zijn.

Een dakloze, op een kruising van een drukke winkelstraat

Als ze midden in de stad leven, dan wordt hun tentje ergens op een strategisch punt neergezet, zodat ze weer kunnen bedelen voor de nacht-joint of andere troep, waar deze mensen nooit genoeg van krijgen.

 

Prachtige Victoriaanse huizen

Wij hebben nog wel even gezellig gewinkeld, Gerard moest zijn schoenen inruilen voor een paar nieuwe, dus worden deze oude schoenen voor de daklozen klaargezet.

De oude schoenen voor de daklozen

Deze schoenen lopen volgens Gerard als pantoffels, ziet er weer gelikt uit toch.

Pantoffeltjes
Gerard wat zie je er weer leuk uit
De Jehova’s getuigen zie je in Amerika overal

Toch is San Francisco een geweldige stad, alleen jammer dat ze met zoveel ongewenste mensen zitten, maar ook daar zal plek voor moeten zijn, niet alleen plek, maar ook hulp en die is denk ik ver te zoeken, want daar is het geld niet voor.

 

Dit is altijd een heerlijk terrasje, waar veel mensen na werktijd even een drankje doen, dus wij ook

Prachtige gebouwen

Heerlijk na het winkelen lekker gegeten, bij een Chinees Thais restaurant, maar daar hadden we wel weer even met de politiek in Amerika te maken, of was het de werkgever? Of het mag of niet, wij moesten 6% ziektekostenverzekering voor de werknemer betalen, dat was ons nog niet eerder overkomen.

Het eten was heerlijk

Maar de rekening vervelend

 

In Amerika, moet je momenteel goed nakijken wat je allemaal extra moet betalen als je gaat eten, Gerard noemt het altijd de kerstboom die je er nog bij moet betalen. De prijzen lijken heel erg mooi als je iets uitzoekt, maar daar komt eerst de belasting bij, dan nog eens bedieningsgeld, dan TIPS, dat is 15, 18 of 20% en als je dan weer ergens bent waar je ook nog de ziektekosten moet betalen, dan moet je wel kijken of je zoveel uit wilt geven.

Als bewijs heb ik het bonnetje maar even meegenomen, de enige tot nu toe, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Gerard noemt dit de kerstboom, die er steeds weer bijkomt.

Nog een nachtje slapen en dan vertrekken wij weer via de mooie kustweg naar Seattle,  maar het is altijd afwachten, wat we op deze lange weg allemaal tegen zullen komen, dus vinden wij het leuk dat jullie ons blijven volgen.

Het trammetje van San Francisco
Een prachtige beeld hoe je San Francisco uitrijdt

See you on the way to Seattle.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial