Noord Amerika,  Start: Nederland

134. The Pacific Coast Highway, een Beauty

image_pdfimage_print

We zijn vandaag heel enthousiast, dat we San Francisco verlaten en langs de schitterende Pacific Coast Highway richting Seattle vertrekken. Gerard heeft wel eens deze weg gereden van San Francisco naar Los Angelos,  maar dit stuk naar Seattle is voor ons  helemaal nieuw en dat is het leuke van reizen.

We hadden eerst over Sacramento willen rijden, omdat het liedje ons allebei nog in de oren zit van de 70er jaren, maar dan moesten we eerst het binnenland weer in en misschien viel Sacramento wel heel erg tegen en, je kunt natuurlijk niet elke plaats aandoen, daar moeten we dan nog maar eens een nieuwe vakantie aan spenderen.

Via de Golden Gate Bridge, verlaten we San Francisco

We zijn nog maar net vertrokken en komen langs een schitterend B&B, maar we moeten verder en dat is aan de ene kant jammer, maar hopen dat we nog meer leuke hotelletjes of B&B’s tegenkomen.

Toch even de weg af en kijken welke B&B dit is
Langs de Vineyard
De wijnvaten zijn wel uitnodigend
Wees zuinig op water, drink wijn

 

We rijden via Fortuna naar Arcata Eureka en via Brookings naar Coos Bay. Het is een genot deze weg te rijden, zo’n prachtige natuur.

Onderweg hebben we het meest in de Best Western Hotels geslapen en dat is ons goed bevallen, alleen een ding waar we nooit aan zullen wennen is het gebruik van het vele plastic en dat is niet alleen in de Best Western Hotels, maar dat is bijna overal, duur of goedkoop. Er zal veel bezuinigd worden op personeelskosten, want er is geen vaatwasser meer en een persoon moet alles regelen in het restaurant en er is geen enkele service meer.

PLASTIC PLASTIC PLASTIC.

Wel ergeren wij ons in Amerika aan al dat plastic wat er wordt gebruikt. Ik heb nog nooit een land meegemaakt, waar zo slecht met hun gasten om wordt gegaan. Bij het ontbijt, in welk hotel je ook bent, is het steeds meer plastic, geplastificeerd bord, plastic lepeltje vorkje en mesje, niet te gebruiken voor de taaie broodjes die ze serveren. Plastic bekertjes, maar het eten lijkt ook steeds meer plastic. roerei komt ook gewoon uit een fles, dus weinig eigen geklutste eieren echt allemaal nep. Ga je naar Amerika, zou ik nooit meer een hotel met ontbijt kiezen, omdat ik dan liever naar eigen behoren mijn ontbijt kan kiezen, b.v. bij Danny’s. Gerard bestelde in een restaurant een Franse uiensoep en kreeg daarbij een plastic suikerlepeltje, hoe haal je het in je hoofd? Je ziet ook geen enkele Amerikaan het ontbijt serveren, of in de keuken staan, het zijn allemaal Mexicanen, Quatamalanen, Equadorianen en Portoricanen. Hoe Trump dat wil doen, als deze mensen niet meer naar Amerika komen, is voor ons een heel groot vraagteken.

Een prachtige sticker op bovenstaande auto, Impeach Traiteur Trump NOW (groene Partij)

Even een kleine pauze, veel natuur weinig restaurants.

Hier zijn we in het bos met de grootste bomen ter wereld. De General Sherman, deze boom meet ca. 83 meter met een doorsnee van 7,7 meter, gemeten naar volume, is deze boom ca. 1450 kubieke meter. Deze bomen komen veel voor in de Siere Nevada Californië in het Redwood National and State Park Boundry bij Lagoon Creek.

Een aardige spanwijdte

 

Een schitterend bos met veel parasieten

Een  prachtige overzicht wat hier allemaal te zien is

Na dit prachtige bos, gaan we richting Florence waarna we verder gaan naar Newport, Lincoln City, via Seaside naar Astoria

In Amerika kun je overal in het land zien waar de indianen het voor het zeggen hebben. daar waar de indianen wonen, of hun land hebben, zie je aan de grote en schrikbarend vele reclameborden, want daar heeft de staat Amerika niets over te vertellen en zijn zij de baas en verkopen hun land met schreeuwende reclameborden. De indianen hebben meestal 4 tot 6 auto’s bij hun huizen staan, want als de auto het niet meer doet, dan laten zij de auto staan en kopen gewoon een andere of een nieuwe.

Een stukje land van de indianen

Trailercamps zie je overal

We verlaten de staat Californië en vertrekken naar de staat Oregon

De staat Oregon  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk een pauze na een lange dag rijden, hier blijven we heerlijk overnachten in Gold Beach

 

Een heel duur restaurant, wat je niet proefde in Gold Beach

Af en toe kriebelt het even, maar nu maar even wachten tot we weer in Nederland zijn.

Er wordt in Amerika redelijk veel rekening met fietsers gehouden, voor ons even wennen, ook op autobanen kun je zo maar fietsers achterop komen. Meestal staat er SHARE THE ROAD.

Aan de kust kan het best wel koud zijn

Wat heb ik hier een heerlijk visje gegeten

Florence

Een prachtig gebouwde brug

Tsunami Gallery
Af en toe een echte mist

 

 

Kunst in alle uithoeken te vinden
Sandpiper Village

Veel zeeleeuwen
Prachtige van hout gebouwde huizen
Een mooi vliegtuig museum
Een noodzakelijk kwaad, een heerlijk kopje koffie en omdat je hier altijd WIFI hebt

Veel zeeleeuwen

Astoria

Heerlijk even uitwaaien aan het strand van Seaside

Ze hoort er gewoon bij
De brug richting Seattle in de staat Washington, de rivier is de grens met Oregon

 

Een kilometers lange brug richting  de staat Washington

Kerken zijn overal te vinden
Ook hier prachtige hekwerken voor een privé domijn
Veel dode bomen

groente te koop
In Canada, zullen we hier veel mee geconfronteerd worden, omdat Gerards neef, daar een heel groot houtbedrijf heeft

 

Richting Seattle
Veel trailer camps, ook in de staat Washington

Morgen zien we jullie in Seattle, een stad waar je niet van zou zeggen dat deze veel te bieden heeft, maar het is een grote verrassing, dus ik zou zeggen blijf ons volgen. Wat te denken van ons bezoek aan The Space Neadle en de Boeing fabrieken?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial