Noord Amerika,  Start: Nederland

135. De stad Seattle en The Space Needle

image_pdfimage_print

Vandaag na een heerlijke nachtrust een dagje naar Seattle stad en hebben we alle tijd. We kunnen vandaag de auto laten staan en gaan ons heerlijk laten verwennen door met de Metro te gaan.

Fantastisch en de stad is veel leuker dan we gedacht hadden. Met de Metro is het spotgoedkoop en helemaal als je pensionado bent.

Vanuit de trein gezien naar het centrum van Seattle
Een heel goedkoop kaartje
Station Othello
De uitgang van het Metrostation
Op weg naar het centraal station
Onderweg naar het station komen we een prachtig studentengebouw tegen

De hoedjes voor mijn buurvrouw Barbera
Toiletten speciaal voor vrouwen

Veel kunst

Aangekomen in het Amtrak station, gaan we proberen tickets te bestellen voor onze reis naar Canada,  Vancouver stad. Helaas, er zijn nog wel tickets voor een bus, maar de trein zit stampvol voor de komende dagen en dus gaan we maar met de bus, gauw de tickets besteld, zodat we niet achter het net gaan vissen.

Het prachtige Amtrak station

Op weg naar Alweg Monorail, waar we met de speciale trein richting de Space Needle gaan. De Space Needle is 184 meter hoog en 42 meter breed op het breedste punt. De Needle werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1962. Je hebt er schitterende uitzichten, omdat alles bijna uit glas bestaat, evenals veel plaatsen in de vloer die uit glas bestaan. De Needle is aardbevingbestendig en koste destijds $ 4.5 miljoen. In het jaar 2000 is de Space Needle grootschalig gerenoveerd en dit koste $ 21 miljoen, dat is 5 keer zoveel als de nieuwbouw, maar het restaurantgedeelte is nu wel bijna helemaal uit glas opgetrokken, evenals grote delen van de vloer.

 

Met de speciale monorail naar de Space Needle
Tcikets voor de Space Needle kosten $ 35,00
Heel goedkope kaartjes, ik bedoel v.d. monorail
Het treintje
Deze robot staat bij het stationnetje bij The Space Needle
Nu naar boven, gelukkig niet met de trap
Wat een uitzicht

Prachtige uitzichten over Seattle

Schitterend met glas afgezet, waardoor het een prachtig totaal uitzicht is.

De Space Needle was het tweede restaurant ter wereld wat ronddraaide, maar het eerste ronddraaiende restaurant stond in een winkelcentrum in Honolulu op Hawai, waar Gerard 22 jaar geleden met zijn zoon Marc was, maar dit blijkt achteraf van dezelfde architect te zijn.

We wilden hier toch wel even proosten, maar PLASTIC, PLASTIC “glazen”
Overal worden er mooie plaatjes geschoten
Ook mooie plaatjes voor onze dikkerdjes
Wat een uitzicht
Hier zie je heel veel watervliegtuigjes landen en opstijgen

Schitterende glazen vloeren

Het lijkt niet zo eng, maar de werkelijkheid is anders

Hier gaan de clochards maar even een dutje doen

Buiten aangekomen is er een prachtig museum van glasblaaswerken en laten we jullie graag een paar foto’s zien.

Aansluitend even gezellig de stad in, en weet je waar we terechtkwamen, jawel bij Hudson Bay, daar heb ik mij twee mooie broeken en twee mooie blouses gekocht. Na het winkelen moet er natuurlijk nog gegeten worden en hebben we een schitterend restaurant gevonden, wat een gezellig plekje.

 

Heerlijk
Heel simpel, maar een heerlijke smaak
Wat gezellig

Een schitterende bar

Nog even een treinreisje naar huis ter afsluiting van een mooie dag en weet je wat zo leuk is, kijk maar naar de foto’s, vlak bij ons hotel hebben we een paar schitterende foto’s kunnen schieten, van een paar landende vliegtuigen, is dit onze voorbode van morgen, want dan gaan we naar de Boeing fabrieken. Wij zijn heel erg benieuwd of je iets van de stemming kunt proeven bij Boeing, i.v.m. de  737 MAX, we zullen het zien, daarover morgen meer.

Landingen op Seattle Airport
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial