Noord Amerika,  Start: Nederland

136. De Boeing fabrieken, van de fam. Boeing uit Hohen Limburg Sauerland

image_pdfimage_print

Dit was toch wel erg leuk, dat we bij onze oude buren op visite konden, ik bedoel te zeggen, de familie Boeing komt uit Hohen Limburg in het Duitse Sauerland en dat is toch niet zo ver van Enschede. Nee alle gekheid op een stokje, dat is natuurlijk te lang geleden, maar de familie Boeing uit Hohen Limburg uit het Duitse Sauerland, vertrokken naar Amerika in 1868. De ouders van William Edward Boeing, de grondlegger van de Boeing Company,  emigreerden in 1868 en papa Boeing maakte groot geld in de houthandel en kon zijn zoon dus laten studeren.

William Edward Boeing, is geboren in 1881 in Detroit en overleden in 1956. Hij  studeerde aan de Yale Universiteit in Amerika. Hij was de grondlegger van het Boeing imperium, wat momenteel even wat minder goede zaken doet i.v.m. de 737 MAX.

Een mooi plaatje van een echte pionier

Boeing is opgericht in 1916, dus de grondlegger was 35 jaar. Momenteel werken er ca. 170.000 mensen en de fabriek in Everett onder de rook van  Seattle is de grootste ter wereld qua oppervlakte.

Momenteel is de Nederlander Muilenburg de topman bij Boeing en zijn plek is denk ik niet te benijden met zulke wereldwijde negatieve publiciteit, maar als je $ 23,4 miljoen per jaar verdient, heb ik niet echt medelijden.

Maar deze morgen werd onze wekker in ons hotel overstemt door het brandalarm en werden we allemaal direct naar buiten gedirigeerd, dat is ondanks dat je geen vuur en rook ziet wel even schrikken.

Gelukkig konden we na 10 minuten weer naar binnen en kon onze dag toch goed beginnen op weg naar de Boeing fabrieken.

Iedereen stond buiten te wachten op het sein brand meester

Op weg naar de Boeing fabrieken in Everett onder de rook van Seattle, dat voor een groot gedeelte afhankelijk is van Boeing.

De tickets kosten $ 10

Je mag hier binnen overal foto’s maken, maar dan wordt je gedirigeerd naar de kluisjes om alles op te bergen,  voordat je de excursie naar de fabriek maakt, je mag nog geen kam meenemen, om over bedrijfsspionage te spreken. Het is echt indrukwekkend en ik raad iedereen aan ook naar deze fabriek te gaan als de gelegenheid zich voordoet, als je in Seattle bent.

Restricties tijdens ons bezoek
Plattegronden Boeing op de vloer

 

Omdat de gids tijdens de rondtoer aangaf, dat de Amerikanen wel erg groot waren in het ontwikkelen, vroegen wij haar of zij wist wie de grondlegger was van de Boeingfabrieken, maar dat vond ze niet  zo leuk, wij vertelden haar, dat de vader van de grondlegger een Duitser was, die in 1886 naar Amerika was geïmmigreerd en dat Hohen Limburg in Sauerland, bij ons om de hoek lag.

Wij deden dit ook omdat de Amerikanen een heel hoge dunk van zichzelf hebben en nog steeds niet begrijpen, dat alle Amerikanen eigenlijk emigranten zijn. Jammer, dat de Amerikaan geen enkele geschiedenis kent.

Ook vroegen wij hoe het momenteel ging met de 737 MAX, maar daar mogen en kunnen zij waarschijnlijk nog geen antwoord op geven. Dit laatste is waarschijnlijk ook logisch, omdat Boeing zelf nog niet kenbaar had gemaakt waarom deze ongelukken waren gebeurd. Momenteel staan er 10tallen vliegtuigen op het terrein, te wachten of ze überhaupt nog afgenomen worden, terwijl ze wel verkocht zijn. Momenteel staan ze zelfs op de parkeerplaats van de auto’s, zie foto.

Het lijkt Volendam wel
De samenwerking tussen Boeing en Douglas

 

Heel veel landen, die klant zijn van Boeing

Veel vliegverkeer, vooral testvluchten
10tallen vliegtuigen staan klaar voor aflevering

De vliegtuigen 737 MAX van TUI, die nog steeds niet zijn afgenomen, staan momenteel  zelfsop de parkeerplaats, waar wij een paar weken geleden de auto nog hadden geparkeerd om de Boeingfabrieken te bezoeken.

Wat te denken van deze autoparkeerplaats
Dit was voor ons het laatste deel van Amerika

Vandaag is de laatste dag in Seattle, best de moeite waard deze stad te bezoeken. Al met al, heeft Amerika geweldig mooie staten, maar of het klimaat nog steeds het land van Milk en Honey is betwijfelen wij. Er is een schreeuwende armoede, dat merk je aan alles. Er is een vreselijke haat en nijd tussen het kamp Democraten en Republikeinen. Trump zal niets nalaten om het de Democraten zo moeilijk mogelijk te maken. Zo wil hij, omdat hij de muur niet mag bouwen en geen $ 5.6 miljard krijgt, de verslaafden of aan drank of aan drugs alleen nog plaatsen in die Staten die Democratisch stemmen .

Amerika heeft een staatsschuld van $ 25.891.375.540,600 en deze stijgt momenteel met $ 45.486 per seconde, dit is $ 100.000 schuld voor iedere Amerikaan, jong en oud, hoe kom je ooit van deze schulden af, als je ook nog steeds gaat dreigen met oorlogen, terwijl hij zelf zegt geen fan van oorlogen te zijn. hoe kun je überhaupt fan van een oorlog zijn” Als je hier geboren wordt, heb je meteen $ 100.000 schuld.

De veteranen worden als de laatste drek behandeld, dus waarom zouden gezonde mensen nog voor een oorlog kiezen, want als je als veteraan terugkomt  naar Amerika, staat de hel nogmaals op jou te wachten.

Om nog een gesprek te plaatsen, dat ik had met een Amerikaanse vrouw in Seattle het volgende:

Zei vertelde mij, dat ze uit Californië kwam, maar dat haar zoon ging trouwen in Seattle. Zij kon de ticket niet betalen, want zij en haar man hadden meer dan 45 jaar gewerkt, maar haar man had te lang geleefd, 3 jaar, met de ziekte kanker en daardoor moesten zij hun huis verkopen. De verzekering die zij had gehad via haar werk kon haar alleen een ticket aanbieden om de bruiloft van haar zoon bij te wonen, haar man was inmiddels gestorven, maar zij woonde noodgedwongen in een piepklein huurappartementje en had geen dollar meer om uit te geven. Alles wat ze met hun tweeën hadden opgebouwd was verloren aan de kanker van haar man, dus omdat er geen fatsoenlijke ziektekostenverzekering is. Hoe arm kun je worden in Amerika.

 

PLASTIC PLASTIC PLASTIC

Ook vinden wij dat er in Amerika veel te veel plastic wordt gebruikt, Ik denk dat er misschien iets beter mee omgegaan wordt dan in Azie, maar desalniettemin, vinden wij het onverantwoordelijk. Er is bijna geen ontbijt mogelijk zonder plastic, gewoon afschuwelijk. Ook vinden we de mensen niet meer zo aardig dan een jaar of 10-20 geleden. het wordt er grimmiger, kijk alleen eens hoe Fox en CNN elkaar naar het leven staan. Fox vind alles geweldig wat Trump doet en CNN vind dat Trump zich niet houdt aan de politieke spelregels.

Wij vertrekken morgen van Seattle naar Vancouver, waar we gaan genieten van de prachtige natuur op het vaste land van Britisch Columbia. Daarna gaan we door naar Vancouver Eiland en  zullen we de familie van Gerard’s Oom Arnold  86 en zijn zus, Tante  Annie, 90 jaar en zullen vele van hun kinderen en kleinkinderen ontmoeten, zien we jullie ook weer?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial