Canada,  Start: Nederland

138. Familie in Canada? hoe bijzonder is de familie van Gerard? heel bijzonder!!!!!!!

image_pdfimage_print

Vandaag reizen we van het vaste land van Vancouver  Britisch Columbia, naar Vancouver Island. Gerard is helemaal in zijn nopjes, want vandaag gaan wij zijn Tante Annie (90 jaar en 6 kinderen ) en Oom Arnold (86 jaar en 2 kinderen) bezoeken.

De komende 10 dagen zullen we bij neef Paul en zijn vrouw Anne (zoon en schoondochter van tante Annie) logeren en gingen dan na onze aankomst even heerlijk pizza eten en ik kan jullie zeggen, ze waren heel lekker.

 

 

Het huis van Paul en Anne met een heerlijk uitzicht over de Stille Oceaan
Heerlijke tuin
Een prachtig ondergaande zon
Voor de komende 10 dagen is dit onze bodyguard

Tante Annie vond deze hond zo mooi toen deze nog in het nest lag en er waren er nog twee, dus ze adviseerde Anne ook de andere twee mee te nemen, gelukkig heeft ze dat niet gedaan want het is onvoorstelbaar hoe dit kleine hondje uit de kluiten is gewassen.

Paul, de neef van Gerard met zijn vrouw Anna, waar we de komende 10 dagen zullen logeren.

 

De eerste dag na onze aankomst, waren Gerard en ik naar het stadje Duncan gereden, om de omgeving van oom Arnold te bezoeken. Het stadje Duncan, is bekend om de prachtige totempalen.

De mooiste exemplaren vind je in Duncan op Vancouver Island

 

Genieten jullie nog steeds van deze schitterende exemplaren?

Sorry helaas geen totempaal

Helaas geen totempaal, maar het beeld is er niet minder mooi om

Schitterende exemplaren
In ieder hoekje is er wel een te vinden

De volgende dag gaan we oom Arnold bezoeken in Duncan en hij heeft voor ons een uitstekende lunch verzorgd, compleet met Nederlandse kroketten, toch geweldig dat er nog iets van Nederland is blijven hangen.

 

Een heerlijk terras
Een heel gezellige woonkamer met open haard
Een echte keukenprins

Een dag later gingen wij met oom Arnold naar zijn zoon Tom, (een neef van Gerard)  die Orthodontist is in Duncan en laat het nu een toeval zijn, dat ik voor dezelfde firma (destijds nog Zweden)heb gewerkt en hij daar regelmatig lezingen over implantaten geeft over de hele wereld. Tom woont hier zo mooi, de Orka’s zie je hier regelmatig voor zijn huis in de Stille Oceaan.

Hier woonde vroeger oom Arnold, maar door zijn beperking met zijn ogen heeft Tom zijn zoon het huis gekocht en er een prachtig mooi nieuw huis gebouwd
Logeerkamers voldoende
Een prachtig terras met uitzicht op de stille oceaan

Tante Annie vroeg ons, om zo vroeg mogelijk te komen, want ze zou het geweldig vinden, na al die jaren weer even Twents te kunnen praten en dat na bijna 65 jaar te zijn geëmigreerd naar Canada

 

Tante Annie, wilde ons heerlijk verrassen en wat dacht je, zo Hollands als het maar kan, een gekookt aardappeltje, bloemkool en wat dachten jullie van een heerlijke gehaktbal. Zo gezellig en even weer helemaal Nederlands, voor ons allemaal, wij omdat we al 7 maanden op wereldreis waren en zij omdat ze al bijna 65 jaar in Canada woont. Het Twents gaat haar nog steeds af en ze is voor haar 90 jaar een fantastisch fier mens en geniet elke dag nog van het leven. Haar dochter Hansie, helpt haar veel, omdat zij een van de kinderen is die vrij dicht bij haar woont.

Een prachtig uitzicht vanaf haar terras

rhdr

Tante Annie en haar dochter Hansie
Gerard voelt zich helemaal thuis bij Tante Annie
Gekookte aardappelen, bloemkool en gehaktbal
Een echt Hollands bord eten
Na het eten moet er altijd gewandeld worden, goed voor de gezondheid
Natuurlijk over Annie’s way
Na het wandelen, zie je de reeën en herten gewoon in de woonwijken lopen.

De dag daarna hadden Gerard en ik een afspraak gemaakt met de beide Canadese pensionado’s, om er een verrassingsdag van te maken. We haalden eerst de volgende dag tegen de middag tante Annie op en daarna oom Arnold en reden richting Victoria.

Het Empress hotel in Victoria waar de High Tea elke dag vol zit
Hier moet je soms al weken van te voren reserveren
Het zag er geweldig uit en het was er heerlijk
Genieten maar!!!

Natuurlijk gaan we ook naar een nichtje van Gerard in Victoria, zij wonen ook heerlijk en kijken over de Stille Oceaan naar Amerika. Gerard en ik zouden een dagje in Victoria (overigens een schitterend leuke stad) winkelen, i.v.m. onze Cruise, die we over circa een week zouden gaan doen. Mieke is een nicht van Gerard en getrouwd met Dave ze is een  dochter van tante Annie.

Nog 10 kilometer naar Victoria

 

Trudy, Mieke, Gerard en Dave, op de achtergrond de U.S.A.
De entree
Een schitterend uitzicht over de Stille Oceaan

Een heerlijke slaapkamer

Met badkamer
Schitterende Kunst
Voor de volgende keer onze logeerkamer
Een fantastisch huis

 

We hebben bijna iedereen ontmoet, tante Annie, oom Arnold, maar ook de meeste neven en nichten. Hier zie je hoe hecht dit contact door de jaren heen alleen maar sterker is geworden en hoe leuk het is. Velen van hen reizen nog regelmatig naar Nederland, maar ook over de rest van de wereld en het leuke is, dat Marc de zoon van Gerard ook weer zo welkom is, maar hoe kan het lok anders. Geweldige familie en ik ben helemaal blij dat ik nu bij de meeste van hen thuis ben geweest.

Als laatste bezoeken we het gigantische houtbedrijf bedrijf van Paul, de neef van Gerard en geweldig is om eens rondgeleid te worden. Paul is regelmatig bij ons in Nederland geweest en is een geweldig lief mens, waar we altijd binnen kunnen vallen. Hij is samen met Anne het stel van de familie, die ik het beste ken, maar dat doet niets af aan zijn broer en zussen, die heb ik nu leren kennen en wij kunnen alleen maar zeggen Tante Annie en Oom Arnold, jullie hebben een schitterende familie, met nog steeds een prachtig contact met de Nederlandse familie.

Het bedrijf van Paul 

Het hout in de droogkamers
Ovens voor de droogkamers
Klaar voor de export naar China
Zo’n Vrachtwagentje kost toch maar even 300 duizend euries

Wij zouden hier nog uren rond kunnen lopen, want toch wel interessant hoe dit bedrijf bijna helemaal geautomatiseerd, maar ook nog steeds veel mensenhanden nodig heeft.

Onze vakantie op Vancouver eiland zit er bijna op, maar eerst gaan we nog de plaats Tofino bezoeken en soms heb ik het idee, dat hier de tijd heeft stilgestaan, maar o zo mooi. We hebben Tante Annie beloofd geen afscheid te nemen, want we zien elkaar gewoon weer terug.

Via Coombstock een kunstzinnig dorpje naar Tofino

Onderweg naar Tofino, ook hier wordt aan de weg gewerkt
Waar ook ter wereld, kerken zijn overal

Prachtige doorkijkjes
Even een pauze

Gerard is de drone aan het bekijken
Hier is een drone bezig om een film op te nemen
Je zou er zo weer zin in krijgen

Lieve familie Roozendaal en Beltgens, de tijd was weer te kort, maar we hebben genoten van jullie allemaal. We hebben afgesproken dat we in de toekomst huizen gaan ruilen, wij naar Canada en jullie naar Europa. Canada een land om van te houden, maar vooral dat wij bij jullie geweldige familie zoveel tijd mochten doorbrengen. Canada wat een geweldig land om te wonen of vakantie door te brengen.

Lieve Paul en Anne, dank jullie wel, dat wij 10 dagen lang in jullie leuke appartement mochten logeren. we hebben genoten.

Zullen we zeggen, tot gauw in Europa?

 

Ons laatste gezellige etentje

 

De laatste reis gaat onze Cruise naar Alaska worden en ik hoop jullie in ieder geval hier ook te ontmoeten.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial