139. De ultieme cruise naar Alaska DEEL 1

Vandaag vertrokken we van Vancouver Island, vanuit Victoria, naar Vancouver Stad, Oh wat staat ons nu weer te wachten. We vertrekken van Swartz Bay naar Tsawwassen. We gaan nog eerst een nachtje in White Rock slapen, daar wonen Linda en Chris, die we in Sedona in Arizona  USA hebben leren kennen.

Mieke en Paul, de nicht en neef van Gerard hadden ons aangeraden van Victoria naar het vaste land de boot te nemen, omdat deze route veel mooier is dan hoe we aangekomen waren op Vancouver Island. De prijs is hetzelfde, maar inderdaad veel mooier.

We verlaten Victoria BC

Met de Ferry van Victoria naar Vancouver

Op de achtergrond Victoria

We waren niet de enige Ferry

In alle vrijheid

We hebben in White Rock met Linda en Chris een heerlijke wandeling langs de kust gemaakt en  een leuke middag en avond gehad en heerlijk met zijn vieren genoten, we gingen s’avonds gezellig eten bij een Vietnamees restaurantje en het was weer heerlijk.

Eten in Amerika, Canada en op de Cruise, zal wel de nodige kilo’s teweeg brengen, maar dan moeten we maar even heel erg streng lijnen als we terug zijn in Europa, dat wordt vast geen probleem, want 10/15 kilo zit er zo bij op, maar dat schrijf ik toe aan de leeftijd en het foute eten.

Op weg naar Vancouver centrum

Nu naar ons Cruiseschip

Een prachtige motorclub

De entree naar het auto verhuurbedrijf Alamo

Alle koffers werden meteen naar de ontvangst gebracht en hadden we geen omkijken meer naar

Onze kilometers die we in Canada hebben gereden

Voor degene die een auto wil huren in Noord en Midden Amerika, vinden wij Alamo geweldig. Misschien wat duurder, maar een geweldige service.

NU INCHECKEN OP PRINCESS CRUISE

Wij hadden tot het laatste moment gewacht om een cruise te boeken. A. Een cruise is niet goedkoop en B. We wilde een enkele reis naar Anchorage. C. We wisten niet precies hoeveel dagen we nog hadden als we weer terug zouden komen in Vancouver.  Als je een 7 dagen reis met Princess Cruise maakt, ga je helemaal tot een klein plaatsje Whittier, naar Anchorage word je dan later met de bus naar toe wordt gebracht. Princess Cruise is het enige schip dat zover mag komen, dus wij wilden zover met het schip Alaska invaren, want dan zie je tenminste de gletsjers en dat is iets waar wij wel voor gingen. Ook ga je niet zo gauw weer naar Alaska, dus wilden we graag naar Anchorage en wilden graag wat meer weten hoe het leven in Alaska is. Alhoewel Anchorage niet de hoofdstad is, speelt zich hier wel bijna alles op regeringsniveau af. De hoofdstad is maar een vrij klein plaatsje en daar komen we op de tweede stop.

Wij zijn mooi op tijd, rond 13.00 uur op het schip. De bagage kwam ook al heel snel en alles was in onze hut met balkon tot in de puntjes verzorgd.

 

Vancouver Haven

Alles was goed aangegeven

Inchecken

De Holland America lijn voor ons

Op ons balkon van onze hut

Op het balkon van onze hut

Gerard nam het er heerlijk van, even een middagdutje

Het schip bekijken

Het zag er allemaal heel erg goed verzorgd uit

Op het schip is van alles, wie wil schaken is hier ook gelegenheid

Prachtig zwembad

Bijna elke avond een optreden

Een groot theater voor uitleg

Er was een groot theater, waar elke avond een optreden was en waar de eerste middag uitleg over de reddingsvesten etc. gegeven.

De Holland America Lijn trok gezamenlijk met ons op,  in Skagway keerden zij weer terug naar Vancouver

Uitzicht Op Vancouver

Uitzicht vanaf een van de bovenste etages naar Vancouver stad

Een landende helicopter

Helicopterplateau

Heerlijke terrassen

Een prachtig zwembad van twee kanten gezien

Kinderzwembad en kleine speeltuin

Mooi uitzicht over een dek

Hot tube

We gaan los van de kade

We laten Vancouver achter ons

Watervliegtuigjes, vliegen hier af en aan

De kade vanaf het schip gezien

Het weer was fantastisch, dus heerlijk in het zonnetje was mogelijk

Ik laat jullie nog even een paar foto’s zien van de afvaart met Vancouver op de achtergrond, daarna een kleine sessie van de volgende avond met de schitterende zonsondergang

Vancouver vanuit zee gezien

Hier staan heel veel mensen die fietsend hier naar toe zijn gekomen

f

Vogelvrij

Heerlijk eten met een arts uit Californië uit de buurt van Los Angelos

Heerlijk genieten van de zonsondergang

s’Middags gezellig naar een wijnproeverij

Een heerlijk etentje

We zouden twee dagen op zee zijn, dat wil zeggen twee nachten en zouden dan om 06.30 A.M aanleggen in Ketchikan in Alaska en om 03.15 P.M. weer vertrekken en ik moet zeggen dat het ook wel genoeg was. we hadden niet in elke plaats een excursie geboekt, maar hadden een excursie geboekt daar waar wij het interessant vonden. We hebben een schitterende wandeling door Ketchikan gemaakt, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat het plaatsen zijn met ontzettend veel souvenirs, maar ik denk dat dat bijna overal is waar deze cruise schepen aanleggen.

Denk niet dat je het enige cruise schip bent wat hier aangemeerd ligt. De grootste tegenvaller is dat er in een haven soms 3 tot 5 verschillende cruiseschepen aangemeerd liggen, dat is eigenlijk niet wat wij graag zien, maar het is zo.

We zijn niet het enige cruiseschip dat aangemeerd is

Ons schip

De eerste souvenirshop

Een standbeeld van Goud mijnwerkers

Rokers vinden altijd wel ergens een plek om hun sigaret te deponeren

Grappige etalage’s

Op de hoek van de kerk zat een een Golden Eagle

Iets koeler was het hier wel, dus dan maar een jasje aan

Wij hoefden gelukkig nooit met de sloepjes naar de kade

Wat zij ik ook al weer, overal watervliegtuigjes

Onze afvaart naar Juneau in de middag

s’Middags een opvoering voor de jongsten

Een paar foto’s bij invallende avond

Wel een afzakkertje halen voor het slapen

Onze tweede stop is in Juneau, de hoofdstad van Alaska. Hier komen de notabelen 1 of 2 keer per week vanuit Anchorage aanvliegen, omdat de zaken die in een staat moeten worden geregeld hier worden getekend en de vergaderingen zijn ook hier, alhoewel de meeste werkzaamheden in Anchorage worden gedaan en voorbereid, maar Juneau is en blijft de hoofdstad. Het was ook leuk om s’morgens iets voor achten het aanmeren mee te maken, maak je ook niet elke dag mee. We kregen hier tot 09.15 P.M. genoeg tijd om alles te bekijken.

Toch een beetje een Nederlandse naam?

Een fantastisch trappenfenomeentje

Hoe doe je dat als je dronken bent?

Maar ook het dikkerdjes fenomeen is nog steeds aanwezig

 

Je kunt je voorstellen, dat het voor ons ook lijnen wordt als we terug zijn in Europa, maar daar willen we nu nog even niet aan denken. Tot nu toe zijn we alleen maar erg verrast hoe het is zo’n cruise. We hadden geen idee, ook al hadden we vreselijk veel mensen gesproken die op een cruise waren geweest, maar dan meestal rond de Middellandse Zee.

Morgen gaat de reis naar Skagway en arriveren daar rond 05.30 A.M. en vertrekken hiervandaan weer om 08.30 P.M. De reis op een schip is best wel lang en ik wil jullie niet teleurstellen en jullie dus zoveel mogelijk door de foto’s mee te laten genieten en deel daarom de Alaska episode in 2 delen.

Na Skagway, blijven we bijna 3 dagen aan boord, omdat je dan de gletsjers van dichtbij kunt zien, waar je niet anders kunt komen dan met een cruiseschip, of een watervliegtuigje.

We gaan nu nog naar Skagway naar Glacier Bay National Park, daarna naar College Fjord en als eindbestemming gaan we dan naar Whittier en onze laatste overnachting in Alaska is dan in Anchorage.

 

See you and enjoy the gletsjers.