Start: Nederland

141. We verlaten ons schip en vertrekken naar Anchorage Alaska

image_pdfimage_print

Wat hebben we genoten op deze cruise en voor Gerard is het een van de meest interessante landen die hij op onze wereldreis heeft meegemaakt. Wat een fantastische natuur waar we 8 dagen van hebben mogen genieten. Alles is tot in de perfectie is geregeld, op de boot, maar ook bij het vertrek van de boot naar de bus, onze rugzakken zaten al in de bus toen wij daar aankwamen en dat ging in zo n snelheid, onvoorstelbaar.

Een laatste blik op ons Cruise schip
De bussen stonden al gereed
Een rondje door Whittier waar 250 mensen wonen

Een laatste blik op de gletsjers

Vanuit Witthier werden we met een bus naar Anchorage gebracht, maar eerst nog een kleine excursie door Whittier, een plaatsje dat ooit door de regering was aangewezen als militaire basis, maar wat helemaal mislukt is. er wonen nu nog ca. 250 inwoners, wat mij afschuwelijk lijkt, afgesneden van de buitenwereld en 365 dagen met elkaar van kerk naar werk van school naar huis allemaal op een paar vierkante kilometers. Er wordt veel gevist en veel mensen vanuit Anchorage en de rest van Amerika, die hier gaan vissen. Het is verschrikkelijk duur en kost duizenden dollars,  om hier te mogen vissen in Whittier en omgeving kost een ligplaats voor een jaar ca. $ 1 miljoen dollar, maar om hier een week te mogen vissen is ook niet goedkoop. Voor ons zou het niets zijn, omdat wij toch wel een beetje van wat meer warmte houden dan van deze kille omgeving, maar hier is het vissen natuurlijk ook een stuk inkomen, maar zo ook de jacht.

Zo komen de mensen in de weekenden naar Whittier

 

Vanuit Whittier gaat er maar een weg naar Anchorage, die bij de uitgang van Whittier door een tunnel, waar maar een wegdeel bruikbaar is, maar niet alleen voor auto’s en bussen, maar ook de trein moet hier doorheen.

Vandaar dat er ook een wachttijd is waar je net als voor een ferry, in rijen staan opgesteld en moeten wachten tot het licht op groen is en dat kan af en toe best wel 30 minuten duren voordat je aan de beurt bent.

De bussen moeten wachten tot de tunnel leeg is
De ingang van de tunnel
De enige weg die ook als spoorlijn dient
Wel een heel smalle tunnel
De uitgang van de tunnel
De wijde wereld in

Parkeerplaatsen zijn er volop

 

Ingang tunnel
Uitgang tunnel
Binnenrijden in Anchorage
Veel, heel veel watervliegtuigjes, maar ook gewone vliegtuigjes
Totempalen die je ook ziet in Anchorage
Veel ruimte tussen de gebouwen, geen intieme mooie stad
Een echte namaakbeer
Prachtig standbeeld
Van de wilde dieren worden allerlei mutsen etc. gemaakt
Ook veel poppen etc. gemaakt van wilde dieren
Standbeeld van een Eskimo jager
Een echte husky
De beer is overal
Officiële gebouwen van de Gemeente Anchorage

 

Hieronder een prachtig beschrijving van Alaska en hoe Alaska is ontstaan. Deze beschrijvingen kun je in de stad Anchorage vinden in de winkelstraat en kun je ook wel de bijbel van Alaska noemen.

 

Beschrijving vanaf 1756

In 1867 Alaska gekocht door de USA van Rusland voor $ 7.2 miljoen.

 

Het is leuk de stad Anchorage te bezoeken, omdat Alaska erg dun bevolkt is, maar er toch nog een stad is met 280.000 inwoners en waar zich ook een het uitgaansleven afspeelt. We hebben hier een heel leuk restaurant gevonden met een bierbrouwerij.

 

Een heerlijke wisky
Een heel gezellige bar

Een prachtige bar en drank genoeg

Het eten en de drank was heerlijk en weer een schitterende afsluiting van een prachtig land.

Weten jullie dat er op dit moment al bijna 8 maanden opzitten vanaf het moment dat wij in 2018 zijn vertrokken en nu met weemoed terug kunnen gaan kijken, maar we kunnen ook vooruit kijken met een schitterende herinnering, want dat is echt een prachtige rugzak vol.

Morgen vertrekken we van Anchorage naar Los Angelos en het gekke is, dat we niet een keer hebben gedacht aan het einde van de reis, maar dat komt nu natuurlijk  heel dicht bij. We gaan jullie morgen bijpraten over onze reis van Anchorage naar Los Angelos en van Los Angelos via Londen naar Amsterdam.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial