Alaska,  Start: Nederland

142. Van Anchorage Alaska naar Los Angelos Californie en dan Londen Amsterdam

image_pdfimage_print

Een nachtje slapen in Anchorage en werden meteen geconfronteerd, dat we de terrasdeur niet open konden zetten omdat hier wel beren voorkwamen, dus dat was jammer, maar aan de andere kant kun je zeggen, dat we een geweldig gevoel hadden dat we nog steeds in een overweldigend mooie natuur waren van Alaska, waar we zo van hebben genoten. Jammer dat hier een anti klimaatman als Trump de president van is.

Hier moest volgens de Motel eigenaresse een beer hebben gelegen

We vlogen met Alaska airlines en ik moet zeggen dat ging er niet erg rustig aan toe, we vertrokken op tijd, maar de race over het vliegveld naar de startbaan hadden we nog niet eerder zo heftig meegemaakt en dat werd bij de landing in Los Angelos nog heftiger.  Het leek een beetje op de Formule 1.

Richting vliegveld
Vlot geholpen bij het inchecken
De politie van Alaska
Het grootste dier in Alaska met een ptachtig gewei, de eland
Startbaan

Vanuit het vliegtuig de autobanen

prachtig uitzicht over Anchorage

Mooi helder weer
Met schitterende uitzichten

Nog even een uitkijkje naar de mooi met sneeuw bedekte bergen

 

 

We hadden even met een van de stewards gesproken, die ons vroeg waar we vandaan kwamen en toen we vertelden, dat Alaska onze finale trip was in een wereldreis van 8 maanden, werden we door de mensen van Alaska Airlines helemaal  in de watten werden gelegd en kregen de nodige aandacht. We hoefden bij wijze van spreken maar de hand op te steken en ze stonden al weer bij ons om ons te verwennen met allerlei lekkers.

Wat een aardige mensen, waar helemaal door in de watten werden gelegd

Aankomst op Los Angelos

Een binnenlandse vlucht, dus geen controle

In Los Angelos bleven we 2 dagen om ons helemaal voor te bereiden op de laatste etappe, via Londen naar Amsterdam. We hadden een hotel besproken met een zwembad, zodat we nog even heerlijk konden genieten van de rust en toch dicht bij het vliegveld. We schrokken wel van de lucht van Kerosine, die boven het hotel hing en dat is wat eigenlijk toch moet worden aangepakt. We hebben natuurlijk een paar dingen moeten doen tijdens deze wereldreis, waar we zelf niet trots op zijn en dat is het vliegen en de Cruise, maar de Cruise is onvermijdelijk als je in Alaska de gletsjer wilt zien, maar net in de week dat wij in Alaska waren kregen we wel mee, dat de Cruise schepen zoveel vervuiling met zich meebrengen en dat is iets wat we toch niet willen, dus er zal niet gauw een Cruise voor ons volgen, Alaska moet in stand blijven zoals het nog is of beter worden want dat is juist waarom we zo tegen al die vervuiling zijn.

De dag van onze terugreis naar Europa

Ticket Los Angelos/Londen

Vandaag vertrekken we naar Amsterdam en hebben we ook weer heel veel zin in, want daar wacht ons straks een nieuw avontuur. Dit avontuur is ons zo goed bevallen, dat we er zo 8 maanden achteraan zouden kunnen plakken, maar helaas daat is niet mogelijk. Nederland roept ons, want als we langer weg blijven dan zouden ze ons zo uit de verzekeringen kunnen gooien, want in Nederland mag je per jaar maar 8 maanden in het buitenland verblijven en dat risico om uit de verzekering te worden gegooid, terwijl wij ons hele leven daar wel voor hebben betaald en ook tijdens onze reis, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, dus op naar Nederland. Ook vinden we het natuurlijk leuk om Marc, Gerards zoon en mijn zus Riet en onze vrienden eindelijk weer te zien, want dat is natuurlijk wel de binding die wij met Nederland hebben.

 

Vertraging van Los Angelos met Britisch Airways naar Londen

In al onze 8 maanden reizen, hadden we niet een keer een noemenswaardige vertraging gehad, maar dat was vandaag toch iets anders, want de Airco was defect en die moest eerst gemaakt worden voordat we over de grote plas naar Europa konden vertrekken. We hadden bijna 2 uur in het vliegtuig gezeten, toe de Captain ons vertelde dat ze nog een ding wilden proberen, omdat er geen onderdelen beschikbaar waren en dat we anders in hotels zouden worden ondergebracht. 10 Minuten later werden we door de Captain op de hoogte gesteld, dat alles in orde was en we toch gingen vertrekken naar Londen.

Van Los Angelos naar Londen
Tussen door de informatie

Zo leuk om over de plaatsen te vliegen waar we ook geweest zijn tijdens onze reis

 

Voet op Europese bodem na 8 maanden

Eindelijk waren we na ca. 14 uur, inclusief vertraging in Londen aangekomen, dus moesten we snel zorgen dat we naar de gate, maar die terminal was ver weg van waar wij arriveerden. We werden hier met de meeste spoed naar toe gebracht en konden ons met een rode kaart, die we bij het uitstappen hadden gekregen naar de gate begeven, althans dat dachten we.

 

Deze kaart zou ons snel naar de  gate brengen waar we moesten zijn

Vertraging van Londen naar Amsterdam met Britisch Airways

In Londen kwamen we eigenlijk te laat aan voor onze aansluiting naar Amsterdam, maar er wordt alles aan gedaan om toch nog mee te kunnen vliegen. We kregen een speciale rode flyer, zodat je overal voorrang hebt althans daar denk je, totdat je bij de check inn controle komt waar je door de douane moet, dus wel even je mond open doen en goed je flyer laten zien, dat je voorrang hebt op alles, dus daar werd na onze vraag ook aan voldaan. We waren op tijd bij de gate, maar toen konden we weer rustig gaan zitten, want ook ons vliegtuig van Londen naar Amsterdam had minstens een uur vertraging.

Vertraging van ca. 1 uur
Aankomst op Schiphol

EINDELIJK WAS HET ZOVER EN KONDEN VADER EN ZOON ELKAAR IN LEVENDE LIJVE WEERZIEN.

Het was een heerlijk weerzien tussen Gerard en zijn zoon en dan komen toch wel even wat emoties bovendrijven. Ik vind dat mannen vaak doen alsof zij geen emoties hebben, maar als je je partner een beetje kent, dan zie je de emoties natuurlijk wel en dat is een heerlijk gevoel.

Een blije Pa en Zoon
Dit hart zal nog lang bewaard blijven en geven wij weer door aan iemand anders

 

Lieve mensen, dit was een van de mooiste jaren uit ons leven, een herinnering voor zo lang we leven en hebben daar een mooi dagboek aan over gehouden, waar we jullie graag in mee hebben laten delen. Dit is niet het einde van het verhaal, want we gaan nog een samenvatting maken over de landen, de kilometers die we hebben gereden en gevlogen, de busverbindingen en alle leuke en gekke en minder leuke dingen die we hebben meegemaakt en wat vanaf nu onze toekomst is. De teurgkeer in Nederland en hoe snel je alles weer heel gewoon verder gaat als je er zelf niet iets moois van maakt.

Wij zitten niet te wachten op de postbode, die kwam n.l. al lang niet meer bij ons, want alles gaat bijna via de electronische weg. Wij willen nog graag een aantal jaren een heerlijk woongenot hebben en vertrekken daarom over niet al te lange tijd richting het zuiden. Er is niets besproken, maar als je 8 maanden met een rugzak  met 20 kilo de wereld kunt rondreizen, dan is het in Europa nog veel gemakkelijker.

Laat je verrassen, maar lees als vervolg op ons laatste verhaal onze samenvatting, jullie kunnen dan altijd nog beslissen of dit ook iets voor jullie is. Wij hebben onderstaande ter harte genomen.

 

YOU ARE ALWAYS ONE DECISION AWAY FROM A TOTALLY DIFERENT LIFE 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial