back to the Netherlands

144. Terug in Nederland, een boodschap voor alle klagers en pleidooi voor ons milieu en onze wereld

image_pdfimage_print

 BACK TO BASICS

We zijn al weer een tijdje terug in Nederland en dan merk je dat we in een fantastisch land wonen, privé, politiek of zakelijk gezien, in een woord geweldig!

Maar we weten ook dat we weer terug zijn, want het geklaag is niet van de lucht, wat zijn Nederlanders verschrikkelijke klagers. Als ik op Facebook kijk, berichten in de kranten lees, de radio en televisie hoor en zie, dan hoor je wel erg veel negatieve geluiden. De politiek heeft het altijd gedaan, maar steek eens je hand in eigen boezem als je wat te klagen hebt, wat hebben wij een heilig kabinet bij de meeste landen vergeleken, met een geweldig sociaal systeem. Corruptie in ander landen is niet van de lucht. Goed, natuurlijk worden er in Nederland fouten gemaakt, maar er wordt denk ik nergens in de wereld zoveel rekening met de burgers gehouden als  in Noord West Europa.

Natuurlijk zijn er mensen die echt mogen klagen, maar die mensen hoor je niet, die maken iets van het leven, wij zouden met zijn allen best wat meer kunnen doen voor de mensen die in stille armoede leven. Maar als je op een willekeurig terras zit in Nederland en je ziet mensen zitten met tassen vol nieuwe kleding, volop eten en het ene rondje na het ander aan drank bestellen, dan hoor je hoe ze tegen de politiek in Nederland schoppen en ook nog zitten te klagen dat het in Nederland zo slecht is. Ik vraag mij steeds weer af waarom dit soort mensen klagen. Politiek is ook zo lekker om tegen aan te schoppen, onthoudt van mij mensen het zal best wel eens mis gaan in Nederland, maar in alle landen waar wij geweest zijn is er niet een land waar wij mee zouden willen ruilen, zoveel corruptie en in die landen hebben de burgers het heel slecht en leven ook nog eens in bittere armoede.

GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD

Heerlijk op de fiets naar het terras

Terug in Amsterdam
Gezellig op een terrasje in Amsterdam

Misschien is het goed om aan te merken, dat wij het niet hebben over de mensen in Nederland, die vreselijke veel pech hebben gehad in hun leven, veel gezondheidszorgen hebben. Voor hen is het beslist niet gemakkelijk, maar voor deze mensen zal het in de meeste landen op deze aarde niet beter zijn, maar eerder veel slechter.

Voor de grote klagers en herrieschoppers die graag overal tegenaan schoppen in Nederland:

Vertrek eens voor een jaar uit je dorp of stad, zo ver, dat je de kerktoren niet meer ziet. Ga naar verschillende landen, maar wel met een laag budget en open je ogen en oren, dan kom je waarschijnlijk na 2 maanden gillend weer terug naar Nederland. Wij hebben een schitterend land en Nederland is zo mooi, van noord naar zuid en van oost naar west. Maar als je het niet in wilt zien, dan zijn we denk ik wel een beetje op de verkeerde weg. Mensen moeten eens verder reizen dan hun eigen kerktoren, maar als je je eigen dorp of stad niet uitkomt hou dan op met zeuren en doe er zelf wat aan. Zet eens een keer je oogkleppen af. Ik vraag me steeds af, schoppen deze mensen overal tegenaan omdat ze niet willen werken, of alleen negatief willen zijn om dat dit zo lekker in de mond ligt.

 

Belasting en Belastend.

Natuurlijk moeten wij misschien meer belasting betalen dan in andere landen, maar dat ligt veel aan ons zelf. Als we alleen al de vuilnis zien, hoeveel wij met zijn allen aan vuilnis produceren, dan is dat logisch, wij willen dat alles het liefst bij ons thuis opgehaald wordt, want wij willen ons niets ontzeggen.  Kijk alleen eens naar alle plastic verpakkingen, afschuwelijk! Moeten we water uit plastic flesjes drinken? waarom, ons kraanwater is toch goed genoeg om te drinken. Wij willen warm en koud stromend water, daar betalen wij immers voor, maar we kunnen daar ook iets zuiniger mee omgaan, maar nogmaals, wij willen ons niets ontzeggen.

 

In NL. hebben we zoveel goede voorzieningen, waar denken deze vervuilers aan????
Willen we zo leven in de toekomst
De ratten en al het andere ongedierte zijn hier blij, lekker alle ziektes overbrengen

 

Willen me zijn allen, de wereld naar de knoppen helpen?

 

Moeten we zoveel vlees eten en zoveel barbecueën, dat de Amazone daarvoor in brand moet staan? Staat de Amazone niet voor ons in brand?? ik vraag mij dat werkelijk af, want 2 tot 3 keer vlees in de week is veel gezonder, het is zelfs bekend, dat teveel vlees zelfs slecht voor je gezondheid is en waarschijnlijk zelfs kankerverwekkend kan zijn, maar wij willen ons immers niets ontzeggen. Vinden wij het nog steeds goed, dat er waar ook ter wereld, zoveel varkens(fabrieken), kippen(fabrieken) die vieze viskweekvijvers, met vis vol gezwellen moeten zijn?  Dat zalm oranje moet zijn, maar wilde zalm is niet oranje. Ebola, Qkoorts, Sars, vogelpest enz.  ligt ons nog vers in het geheugen. Ooit zullen wij de problemen hiervan op ons bordje krijgen. Kijk eens naar al die dikke mensen over de hele wereld, die ongezond en veel te veel eten.

,

Overal wordt teveel vlees gegeten

Ook in Europa

Dikke mensen, al weten wij ook dat mensen met obesitas, er niet altijd wat aan kunnen doen, omdat dat een ziekte is, maar als je in de stad loopt, zie je erg dikke mensen bijna altijd eten. hun mond staat nooit stil. Natuurlijk weten wij hoe moeilijk het is als je van lekker eten houdt, maar als je gezond eet, word je ook niet zo dik en je komt erachter, dat het gezonde eten veel meer smaak heeft en dus veel lekkerder is en je veel minder eten nodig hebt.. Weg met al die restaurants ALL YOU CAN EAT”, hoe haal je het in je hoofd als restaurant mensen zo gek te maken om meer te eten dan nodig? STOP IT!!!!!!!

Het zijn de chips, de zoete limonade’s, coca cola, snoepgoed, sausjes, de hamburgers, teveel vlees en vettigheid etc. maar wat te denken van al het overmatige alcoholgebruik. Ik denk dat alle grote leveranciers van deze producten eens bij zichzelf te rade moeten gaan wat ze voor verderf op deze aardbol aanrichten.

 

HOE VER WIL JE HET LATEN KOMEN?

 

Hoe dik wil je zijn

Voor onze dikkertjes
Ze horen er gewoon bij

 

Verzekeringen, waarom zo duur? Doordat er nog steeds mensen zijn die heel veel misbruik maken van onze sociale verzekeringen, waardoor mensen met een smalle beurs zelfs hun verzekering te duur wordt en dat hebben we te danken aan de mensen die er misbruik van maken in onze maatschappij. Wat te denken van al die bureautjes, die de ziektekostenverzekeringen willen misbruiken. Gelukkig heeft ONVZ en Menzis voor een paar van deze misbruikers een stokje gestoken, te gek voor woorden, dat dit soort mensen zo corrupt zijn, maar wel een grote mond hebben als de verzekeringen achter hun oplichting komt en deze bureautjes niet wil betalen, maar ook deze oplichters willen zich niets ontzeggen.

Het verteren van sigarettenpeuken

Roken is ook zo’n item, tegenover rokers moet je je mond houden, maar dit zijn mensen die zeer duur en vervuilend zijn voor de wereld. Wist je dat het 2 jaar duurt voordat een filterpeuk is verteerd, maar als je dan voor een ziekenhuis de putjes voor de sigaretten ziet, waar de mensen de peuken naast gooien i.p.v. er in,  dan vraag je je af hoeveel geld dit aan belasting (lees salarissen) kost, omdat het toch weer opgeruimd moet worden. A. Het is vreselijk ongezond. B. Het is vreselijk vies en C. Het kost vreselijk veel geld om op te ruimen. Wij zouden er voorstander van zijn om een bordje bij een ziekenhuis te plaatsen, waar op staat binnen 500 meter verboden te roken. Voor mij mogen ze de sigaretten 10-20  eurootjes duurder maken en die 10-20 euro aan de gezondheidszorg besteden.  Het is n.l. te gek voor woorden dat men wel praat over hoe duur de gezondheidszorg is, maar er wordt door deze mensen zelf niets aan gedaan. Veel rokers zitten n.l. voor het ziekenhuis aan de zuurstof, maar wel een sigaret op de lip.

Dit bedoel ik waarom de vervuiler moet betalen
Rokers zijn grote vervuilers
Zo vies zijn verslaafde rokers

SAMEN OP WEG NAAR EEN BETERE TOEKOMST!

Begrijp me goed, dit is geen klaagzang, maar als we er met zijn allen een puntje uithalen en er beter mee leven, dan zou het leven er heel wat mooier uit kunnen zien. Het zal heel veel schelen in belasting en er zou heel wat meer geld aan onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg, maar ook beter eten (geen plofkippen of kilovlees, maar goede groente) overblijven  en beter besteed kunnen worden zodat ook mensen met een smalle beurs beter kunnen leven in ons schitterend mooie Nederland. Willen we een gezonde wereld in de toekomst, dan zullen we er samen de schouders onder moeten zetten. als je alles in de wereld op een rijtje zet, kampen we met een geweldige overbevolking en een vervuiling, maar ook een afkalving van onze natuur wat ons in de toekomst nog duur kan komen te staan, vooral op het gebied van de gezondheid. Dit kan niet goed gaan, we leven met teveel mensen en dieren op een te kleine planeet. Kijk als voorbeeld naar de Amazone. Landen,  als Maleisië, Costa Rica en Indonesië etc. die grote hectaren oerbos verbranden om er palmolie te produceren, waar gaat dit naar toe.

Natuurlijk, ik ben geen wereldverbeteraar, ik was altijd al bezig met de natuur en denk aan duurzaam. Waarom zoveel van die Chinese rotsooi kopen, die we niet nodig hebben en vaak na een paar weken, maanden weer bij de vuilnis zetten omdat het niet is wat je dacht te hebben gekocht. De wereldreis heeft mij de ogen nog meer geopend en ben er een nog meer tevreden mens van geworden

 

Misschien is het voor sommige mensen een negatief verhaal, maar die zullen we in deze maatschappij altijd houden. Ik probeer vergelijkingen te maken die ik over de wereld heb gezien. De volgende keer hoop ik een mooi verhaal over Twente te schrijven, waar iedereen nog kan smullen van de mooie natuur.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial